Čtvrtým v pořadí Favre?

24.09.2009, 14:01
Aktuality
Bundesliga má za sebou po šesti kolech již tři odvolané trenéry. Hertě se v čele s Lucienem Farem v loňské sezoně velmi dařilo, jenomže letošní úvod se týmu z hlavního německého města nevydařil. Klub je na posledním místě a jeho herní projev je nijaký, proto se množí spekulace o odvolání hlavního trenéra.

Poslední kapkou mohlo být včerejší vyřazení z národního poháru od druholigového Mnichova 1860. Populární trenér však přislíbil, že i přes všechny těžkosti chce v klubu pokračovat a bude bojovat až do konce. "Proč bych měl končit, lidé za mnou stojí," odpověděl Favre na dotěrné dotazy novinářů o jeho konci.

V loňské sezoně se podobné názory ozývaly již po šestém kole, kdy Berlíňané překvapivě doma podlehli Energii Cottbus. Favre však svou pověst bojovníka prokázal a nakonec skončil s týmem bod od Ligy mistrů. Jenomže start týmu z Olympiastadionu do letošního ročníku je přímo hrozný. Jediné body, které dokázala Hertha získat, přišly v prvním kole doma proti Hannoveru, jinak následovaly prohry s Gladbachem, Bochumí, Brémami, Mainzem a nakonec domácí ostuda 0:4 s Freiburgem.

Daleko častěji se tak spekuluje nad jménem nástupce, nejčastěji skloňovaným jménem je Jürgen Rober. Generální manažer Herthy Michael Preetz ale Favremu vyslovil důvěru. V Hertě se zřejmě chtějí poučit po vzoru kolínských Kozlů. Tým z Porýní se dlouho topil na dně tabulky, jenomže v posledním bundesligovém kole vyhrál 2:0 ve Stuttgartu a v DFB Pokalu dokonce vyřadil úřadujícího mistra z Wolfsburgu!

V Berlíně to ale na žádný zázračný obrat nevypadá. Po letních odchodech Andreje Voronina, Josipa Simuniće a Marka Panteliće neměl klub moc prostředků na nákupy, navíc ze sestavy kvůli zranění vypadl hrdina loňské sezony Jaroslav Drobný. Drobný by měl Favremu chybět i v následujících dvou zápasech, do nichž dostal podle německých médií Favre ultimátum. Herthu ale proti Hoffenheimu a Sportingu nečeká nic jednoduchého.

Favre by se tak mohl stát již čtvrtým letošním odvolaným koučem v bundeslize. Ještě před sezonou se kvůli neshodám pakoval z Mainzu Jörn Andersen, kvůli neuspokojivým výsledkům pak propustil Hannover Dietera Heckinga a naposled Bochum Marcela Kollera.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (19)

Přidat komentář
Arne

leda hovno zadny odvolavani nebude

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Sorry, byl jsem trochu mimo, proto tento způsob vyjádření...

Samozřejmě ale to, co je tam psáno, platí, za Favrem a týmem stojí většina fanoušků a já také. (viz. obrázek dole: http://herthabsc.de/index.php?id=15630&tx_ttnews[tt_news]=5938&tx_ttnews[backPid]=15626&cHash=4670c8cdcc).

Média zase moc píšou, za Favreho doby je to už potřetí a pevně věřím, že i tentokrát to jsou plané kecy. I ta spekulace s Röberem je blbost, sice se to těžko porovnává, ale Favre je trenér na trochu vyšším levelu než je (byl) Jürgen. Ten se k nám ani nehrne, viz jeho komentář: "LF je správný trenér, mělo by se nechat ho v klidu pracovat."

Ještě k tomu včerejšku - první půle celkem vyrovnaná, na šance 1:1 plus ten nešťastnej vlastňák, kde to ale spíš jde na vrub Burcherta - ale zlobit se na něj nemůžu, za pár let bude dobrej. Do Drobného návratu bude chytat Timo Ochs, už je to skoro jistý - dobrej golman, někdejší velká naděje, ale právě s TSV nechtěl hrát druhou ligu a raději se šel zakopat do Rakouska.

Reagovat
Arne

... druhá půle a prodloužení parádní výkon, takhle bych si hru představoval, akorát nám štěstíčko moc nepřálo, ale na brzká vypadnutí z poháru jsme už zvyklí, takže není problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Favre prostě musí jít, kdyby měl trocha cti, už sám odešel...Hertha pod ním jenom ztrácí...

Reagovat
Oxbow

Reagovat
georgeo

tvé okolí tě má asi hodně rádo, že? tak si alespon zaskočíš sem udělat nějaké kamarády, že?

Reagovat
$dolar$

Nevyhazoval bych ho, on za to nemuze ze ma jeden z nejhorsich mancaftu v lize, plus jeste ani ti hraci nemaji formu no

Reagovat
smazaný uživatel

je to jen dočasná krize,Hertha se ještě zvedne a dopadne tak jako loni Tottenham uvidíte

Reagovat
smazaný uživatel

i když Tottenhamu pomohla výměnu kouče.ale tak tam byla potřeba,tady si myslím že není

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl je v tom, že Tottenham na to měl tým, zatímco Hertha měla loni sezonu desetiletí...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jim nechybí jen skvělý hráči z loňské sezóny, ale i manažerské schopnosti Dietera Hoenesse!

Reagovat
Arne

Můžeš být konkrétní, v čem? Leda že by se DH přes léto naučil vycucat peníze z prstu, ale pochybuju, že by to dokázal, když dokázal nadělat takovejch dluhů.

Reagovat
smazaný uživatel

musim povedat že Hoeness bol skvelý, s takým rozpočtom vždy dokázal veci, vďaka ktorým sme mali stred tabuľky, ale na druhú stranu, Preetz bude takisto skvelý.....myslim že problém súčasnej situácie nie je v tom, že Hoeness nie je v Herthe, problem je jednoznačne v tom, že nemáme troch najlepších hráčov minulej sezóny.....a náhrada v podobe Wichniareka sa nevydarila........nie je forma, nie je šťastie........ale určite sa to zmení, chytneme sa nejakým dobrým výsledkom (hra už bola včera celkom dobrá, hlavne v druhom polčase)...a ak nie, musíme v zime niekoho priviesť, aby sme sa zachránili.............a názor, že Favre má jeden z najhorších tímov v lige sa mi vôbec nepáči........

Reagovat
Arne

To není názor, to se zas jen někdo dozvěděl o třech odchodech, koukl na tabulku a hned vynesl tenhle blábol. S tím pohledem na současný problém souhlasím - forma není, chybí štěstíčko v koncovce a stabilita v obraně (=Šimunić).

Včerejší výkon se mi líbil, takřka celý druhý poločas a prodloužení jsme je mleli, škoda jen, že v penaltách proti nám stál Gábor, ve zkušenostech se s ním Burchert měřit holt nemůže. Teď snat vypomůže ten Ochs, pamatuju ho jako dobrého brankáře a určitě je to prozatím lepší řešení než 19 brankář, i když je trošku blbý, že Ochs nemůže chytat v EL.

Ještě se vyjádřím k Hoeneßovi - v posledních několika letech ten rozpočet skutečně nebyl kdovíjaký a třeba vcelku úspěšné sezóny kolem roku 2005 byly z velké míry jeho zásluhou. Předtím ale nadělal prakticky 50 mil. eur dluhů, z čehož dobrých 30 nám na triku stále ještě zůstává, takže bych tu jeho dlouholetou nadvládu nad klubem neviděl tak růžově. Preetz to má těžký, ale je to týmový hráč a nějak to zvládne. I přes špatné výsledky bych jeho dosavadní počínání hodnotil pozitivně, i když je to zatím hodně předčasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral som na predpokladanú zostavu proti Hoffenheimu:

Hertha: Ochs - Janker, Friedrich, Bengtsson, Pejčinovič - Piszczek, Dardai, Kačar, Nicu - Raffael - Ramos................mozno by mohol na miesto Jankera nastupiť Stein, namiesto Bengtssona mohol hrat von Bergen a namiesto Piszczeka Ebert..........

Reagovat
Arne

Stein raději ne, ten je podle mě úplně vedle. Výměna Piszczek - Ebert je možná, ale Patrick má dost možná nějaký zdravotní problémy. Von Bergen je zraněnej oficiálně, ale start je taky možnej, tak uvidíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele