Fantastický večer, výjimečný výsledek. Atalanta oslavuje triumf nad Liverpoolem

12.04., 10:44
Aktuality
Gian Piero Gasperini (© AFP)

Liverpool byl ještě ve čtvrtek večer největším favoritem Evropské ligy, dnes už to ovšem neplatí. Anglický klub doma selhal a v prvním čtvrtfinále podlehl Atalantě, za šest dní se na Apeninském poloostrově pokusí dohnat tříbrankové manko.

Hlavním hrdinou duelu se stal Gianluca Scamacca, někdejší útočník West Hamu v závěru první půle otevřel skóre a po hodině hry přidal pojistku. Fanoušky na Anfield Road následně ještě jednou zchladil Mario Pašalić, který v 83. minutě stanovil výsledek na konečných 0:3.

"Byl to fantastický večer. Všichni nás odepisovali, ale my si od první minuty věřili a jsme šťastní, každopádně ještě nás čeká odveta. Hlavním cílem je pomoci týmu k výhrám a dalšímu posunu. Tenhle příběh začal v srpnu a vyskytlo se několik komplikací, ovšem když něčemu věříte, tak nakonec budete odměněni. Nám se to dnes stalo, odměněn byl tým, stejně jako jednotlivci," hodnotil utkání Scamacca.

Atalanta je jedním z mála letošních přemožitelů lisabonského Sportingu, před portugalským klubem opanovala základní skupinu a přemohla ho rovněž v osmifinále. A umí také na Liverpool, Anfield Road totiž vyloupila už v listopadu 2020 v rámci Ligy mistrů (2:0).

"Děkuji všem, tohle je nezapomenutelný a výjimečný výsledek v historii Atalanty. Poděkování patří všem fanouškům, kteří přicestovali do Liverpoolu a reprezentovali náš klub na tribuně. Jsme velmi pyšní už jenom na to, že jsme nastoupili ve čtvrtfinále Evropské ligy na Anfieldu, výsledek je pak něčím, co zůstane už navždy," prohlásil spokojený trenér Gian Piero Gasperini.

"Anfield Road znají všichni, je to jeden z nejslavnějších stadionů a proto jsme tak šťastní. Vyhráli jsme tady už před několika roky a v Liverpoolu hráli i proti Evertonu, posledně to ovšem bylo bez fanoušků. Tentokrát se jedná o jinou senzaci, sledovat nadšené fanoušky představuje obrovskou satisfakci," dodal.

Liverpool je doma silný a ve čtvrtek skončila jeho 34 zápasů dlouhá série bez porážky před vlastními fanoušky, naposledy Anfield Road v únoru 2023 vyloupil Real Madrid (2:5). Svěřenci Jürgena Kloppa každopádně ještě nemusejí házet flintu do žita, vyhrát v Bergamu naposledy dokázali, a to dokonce 5:0.

"K zápasu nejde říct nic skutečně pozitivního. Měli jsme dobrý začátek, Darwin Núñez se dostal do šance a od té chvíle se všechno otočilo. Z naší strany to bylo špatné utkání," kál se Klopp.

"V pondělí se na zápas podívám znovu a zanalyzuji si ho. Už nyní vím, že v odvetě můžeme podat mnohem lepší výkon. Vyhrát 3:0? To netuším, nemám ponětí," pokračoval německý kouč.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (45)

Přidat komentář
ACSeRw!n

pan trener

Reagovat
Largo

Gasperinimu to nejde nepřát.

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
Largo

I když teda samozřejmě doufám, že pátej flek v lize uděláme my

Reagovat
FORZAMILAN

no to je jasný

Reagovat
Truffaldino

My čtvrtí, oni pátí

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bologna 3.

Reagovat
Truffaldino

Asi to neklapne, ale přál bych to všem třem

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

Roma už nemá ambice hrát LM?

Reagovat
Truffaldino

Však Itálie si jde pro jedno ze dvou nově vytvořených míst pro nejlepší asociace, páté místo v lize bude stačit na LM, i když EL nevyhrajeme.

Reagovat
Largo

Je to už na 90% jistý. Když ve čtvrtek postoupí Fiorentina a Atalanta, tak je to jistota.

Reagovat
Largo

Právě že už má.

Reagovat
Seydou Doumbia

okey okey to mi ušlo s tím pátým flekem pro taloše

Reagovat
Pharrell

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Neutron

Reagovat
Pablos

OT: když už tu je o tom expreska...

https://www.youtube.com/watch?v=4K0z23ppOkE

Reagovat
ACSeRw!n

jsou to jejich otroci

Reagovat
zorz767

Takhle by se měli hráči zodpovídat platícím fanouškům.

Reagovat
Pablos

Reagovat
krisa

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Seydou Doumbia

A to byl ještě mírný trest

Reagovat
Pablos

zastřelení by už bylo asi moc

Reagovat
Seydou Doumbia

postřelit aby si už nekopl ale aby zůstal živý, přece kvůli fotbalu si nezaslouží aby mu někdo vzal život...ale aby si už nekopl to by byl adekvátní trest

Reagovat
Pablos

jo to už zní docela přijatelně

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
zorz767

Snad to pomůže Leverkusenu k perfektní sezoně.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Heisenberg

Gaspachito by s kádrem co má Flopp už měl třetí double a druhou Ligu Mistrů, ten jeho nahoru dolu styl je pro angloše jak dělanej.

Reagovat
elChe

Stejne liverpool postoupi...

Reagovat
Pablos

někdy s někým asi ano...

Reagovat
elChe

I ted, 3 goly pro ne neni zadna ztrata....

Reagovat
Jason_

Reagovat
Front hell

Taky jim věřím

Reagovat
Witcher

V odvetě je sfouknou jak sraltu

Reagovat
Largo

Sparta a Bergamo je trochu jinej level. Možný to samozřejmě je, ale...

Reagovat
Biozdenda

Tak maji na to, ale Sparta jim na vetsinu golu nabila sama Atalante preju postup, nejsympatictejsi tym v Evrope.

Reagovat
Pablos

Nemají. Už Sparta ukázala, že trošku lepší tým v evropě jim nasází v klidu trojku minimálně ...ty dostanou i v Itálii.

Reagovat
h8_sfatto

krutolanta Bergamasca ukazuje svým derby sousedům jak se za málo peněz dá dělat hodně muziky, stejně jako Plzeň musela včera vybojovat přímou účast pro pražské a"S"s

Reagovat
Grupma

, nebo pro sebe

Reagovat
Pablos
Reagovat
Rimmer77

V Bergamu si říkají, že proti takhle slabému soupeři za poslední dekádu nehráli a kdyby proti němu hráli každý víkend tak má Scamaca 80 gólů za sezónu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele