Fanoušci Man Utd se brzy dočkají Lindelöfa, kluby se už dohodly

11.06.2017, 09:15
Aktuality
Manchester United během tohoto léta přeci jen dotáhne příchod Victora Lindelöfa. Zanedlouho 23letý stoper se měl stěhovat už letos v lednu, když portugalský list O Jogo v prosinci informoval o nutnosti dotáhnout pouze detaily, konkrétní dohody však Benfica s anglickým klubem dosáhla teprve nyní...

Podle informací britských médií se odstupné za švédského zadáka pohybuje kolem 35 milionů eur, součástí dohody mají ovšem být také tučné bonusy vázající se k výkonům talentovaného obránce, jejichž hodnota může sahat až k deseti milionům.

Victor Lindelöf poprvé výrazně zaujal při zlatém tažení švédské jednadvacítky na předloňském Euru v ČR. Tehdy operoval jako pravý bek, za áčko Benfiky ovšem nastupuje takřka výhradně na stoperu.

V uplynulé sezoně, kdy Lindelöf za Orly naskočil do všech ligových duelů vyjma dvou, se švédský internacionál zabydlel na levé straně stoperského tandemu, odkud nepodporuje rozehrávku tak často jako zprava. Také v Manchesteru United se s ním nejspíš dlouhodobě počítá nalevo, neboť pravý post by měl mít rezervovaný Eric Bailly.

Pro Josého Mourinha byl Lindelöf prioritou už delší dobu, v zimě však Benfica nehodlal ustoupit z nereálných požadavků, aby následně novou smlouvou do roku 2021 výrazně vylepšila obráncovu smlouvu. Teď se United konečně podaří dotáhnout prvního hráče z Benfiky poté, co byl klub v minulosti opakovaně spojován například s Nicem Gaitánem.

Lindelöf se do Anglie vydá ihned po úterním přátelském duelu Švédska s Norskem. Přestup by mohl být zfinalizován ihned ve středu.

Autor: Tomáš Daníček / manutd.com, dailyrecord.co.uk

Komentáře (595)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele