Falcao dohraje sezonu v Atléticu, které poté nevylučuje přestup

10.10.2012, 12:47
Aktuality
Jenom otázkou času se zdá býti přestup Radamela Falcaa z Atlética Madrid. Kolumbijský kanonýr rozjel sezonu ve velkém stylu a dá se očekávat, že v létě bude terčem spousty přestupových spekulací. Španělský klub přestup nevylučuje, k prodeji hráče by ho mohlo dohnat hned několik faktorů...

"Šedesát milionů eur za Falcaa by vyřešilo finanční problémy Atlética. Mohu každopádně s jistotou říci, že u nás zůstane do konce letošní sezony. A nezůstane jenom on, platí to i pro všechny další hráče, s nimiž bude trenér počítat. Budeme bojovat a pokračovat ve snaze o zázrak s tím, co máme k dispozici. V Evropě je padesát klubů, které vydělávají více, než my. Pokud bychom měli prodat Falcaa za šedesát milionů eur, pokrylo by to naše dluhy," prohlásil generální ředitel klubu z hlavního města Španělska Miguel Ángel Gil Marín.

Kolumbijský zabiják letos zatím úspěšně konkuruje dvojici Messi, Ronaldo v boji o korunu krále střelců ve španělské nejvyšší soutěži a těží z toho i Atlético, které je v tabulce jenom o skóre druhé za Barcelonou. Jeho jméno bývá nejčastěji spojováno se zájemci z Anglie, další možností by pak mohl být i Real Madrid. Na madridské trase Atlético - Real se ovšem moc často neobchoduje.

"Pokud se Atlético nedostane do Ligy mistrů, případně si nebude moci dovolit akceptovat jeho platové požadavky, pak si nemyslím, že ho koupí Real Madrid. Musíme dělat nemožné a riskovat, aby fanoušci měli takový tým, jaký chtějí. Je hodně těžké udržet vše pohromadě," dodává Miguel Ángel Gil Marín.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele