Fabian Johnson se v létě přestěhuje do Mönchengladbachu

24.02.2014, 20:42
Aktuality
Borussia Mönchengladbach si zajistila první posilu pro příští sezónu. Do porýnského týmu zamíří americký reprezentant Fabian Johnson, kterému v červnu vyprší smlouva v Hoffenheimu. Se svým budoucím zaměstnavatelem se šestadvacetiletý fotbalista dohodl na čtyřleté spolupráci...

Johnson, který nastupuje na kraji obrany či zálohy, odmítl nabídku Hoffenheimu na prodloužení kontraktu na začátku tohoto měsíce. Zájem o něj poté projevily i anglické kluby Crystal Palace a Stoke City, souboj o jeho služby ale podle očekávání vyhrál Mönchengladbach.

"Je to zajímavý hráč, který navíc přichází zdarma a může hrát na kraji hřiště vpředu i v obraně. Máme velkou radost, že se rozhodl v náš prospěch," uvedl sportovní ředitel Borussie Max Eberl.

Johnson je odchovancem mnichovského TSV 1860, před angažmá v Hoffenheimu hrával také za Wolfsburg. V mládežnických kategoriích reprezentoval rodné Německo a v roce 2009 s ním vyhrál mistrovství Evropy do 19 let. Dva roky nato už ale oblékl barvy prvního mužstva USA, když ho k přípravnému utkání na pařížském Stade de France přizval Jürgen Klinsmann.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
havrys99

O víkendu hrál na RB, Beck LB. Nemají primární pozice naopak?

Reagovat
Arne

Mají, minimálně teda Beck je/byl ryzí RB... Johnson tam tuším taky začínal, ale poslední dobou hrával jenom nalevo.

Co koukám, tak je Gisdol přehodil už před tejdnem proti Stuttgartu. Důvod mě žádnej nenapadá, kvůli tomu, že je Beck pravák a Johnson má obě nohy ca. rovnocenný, to asi nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Becka už jsem nalevo viděl letos asi proti HSV ještě, ale nevim, kdo byl na RB

Reagovat
Arne

Jj, Strobl. Koukám, že Becka tam přesunuli asi natrvalo po tý dardě v Norimberku.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Hlavně teda s těmi angličany na MS

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele