Americký reprezentant Johnson v létě opustí Hoffenheim

06.02.2014, 19:56
Aktuality
Poslední měsíce v dresu Hoffenheimu má před sebou Fabian Johnson. Americký reprezentační obránce se rozhodl neprodloužit končící kontrakt a od nové sezóny bude hrát za jiný klub. Podle německých médií má šestadvacetiletý fotbalista podepsat Borussii Mönchengladbach...

Odchovanec mnichovského TSV 1860 hraje za Hoffenheim třetí sezónou, po níž z Kraichgau odejde. Jeho dosavadní zaměstnavatel chtěl sice krajního beka či záložníka udržet, přesvědčit ho k prodloužení smlouvy se mu ale nepodařilo.

"Chtěli jsme Fabiana u nás udržet za každou cenu, uvedl sportovní ředitel Alexander Rosen. "Od loňského léta jsme bojovali, aby tady zůstal. On se ale rozhodl pro přestup," dodal hoffenheimský trenér Markus Gisdol.

Americký reprezentant, který v mládežnických kategoriích reprezentoval rodné Německo a v roce 2009 s ním vyhrál mistrovství Evropy do 21 let, by měl i nadále působit v bundeslize. Zájem o něj údajně má berlínská Hertha, podle všeho se ale Johnson bude po sezóně stěhovat do Mönchengladbachu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
HonzaKoller

Zrovna Gladbach kraje posilovat nemusí.

Reagovat
Arne

Až na to, že celý levý kraj v podstatě obměňuje.

Reagovat
stas87

wendt je na pomery BL dobry obranca,daems asi uz nema sancu,je mu 35 rokov a prilis toho uz neodohra,davalo by to zmysel len neviem k comu bude dobre ze by jeden z nich sedel,je im 28 a 26,potrebuju hravat,to skor aby gladbach vytiahol z vlastnych zdrojov svojho hraca a skusil ho zapracovat

Reagovat
HonzaKoller

Stas si dal tu práci s vysvětlením.

Reagovat
Arne

Na poměry BL možná je, na poměry týmu, který chce bojovat o poháry, podle mě spíš ne... Navíc Johnson umí i vpředu, třeba ho Favre chce jako náhradu za Aranga.

Reagovat
stas87

na lavu stranu nema podla mna johnson kvalitu,respektivu taku kvalitu aby mu spolupraca s wentdom vychadzala,na tuto variantu je tam prilis malo kvality ak smerom dopredu tak dozadu,to skor dava zmysel prichod traoreho ktory by aranga nahradil lepsie,jasne je to podla mna diametralne odlisny hrac ako juan ale ak chce favre hrat priamocary,dynamicky futbal tak traore je dobra volba

Reagovat
Arne

Já Johnsona mám docela vysoko a v Hoffenheimu byl docela produktivní, když hrál na pravým křídle nebo podhrotu... Traoré by měl bejt prioritou, ale podle mě přivedou oba.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HonzaKoller

Protože Favre je idiot.

Reagovat
Arne

No jistě.

Reagovat
stas87

preco ho nazyvat hned idiotom?chce mat co najsirsi kader vzhladom k tomu ze pravdepodbnost toho ze budu hrat europu je velka,je to pochopitelne a casom za toto moze clovek kritizovat aj schalke ci bayer,nestaci uz mat len 12-13 hracov,naskocit hned do zakladu a rotovat,na to musis mat minimalne 15-16 hracov a prave kluby co budu hrat pohare musi do tych 2-3 hracov navyse investovat,nemozu s tym odohrat tri sutaze,v bayerne to pochopili,v bvb snad tiez,taka je proste sucasnost aj buducnost a naroky sa kazdu sezonu zvysuju,aj nemci budu musiet investovat nejake to euro navyse do posil

Reagovat
celticz

Reagovat
RickNash

Reagovat
herbage

ty právě zrovna musí. Navíc Johnson je obounohý hráč a univerzál, něco jako svého času Zambrotta. Takový hráč se vždycky hodí

Reagovat
honziss

On, Bendeři a Gebhart měli vytáhnout TSV do Bundesligy, škoda že bylo nemožné je udržet aspoň o něco déle.

Reagovat
jv

Jo no, ale stejně se tam snad brzo podívají...

Reagovat
jv

Určitě má na víc.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ono se musí jednat dřív než rok před skončením..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele