Evropě to osladíme. Snad za rok

20.12.2009, 13:36
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Je dobojováno! České kluby se slavistickou prohrou v Lille rozloučily s Evropskou ligou. Jaká vlastně byla, co její první ročník a především zástupci českého klubového fotbalu nabídli?

Začněme sešívanými. Těm přiřkl los skupinu přetěžkou. Jestliže by ještě na podzim loňského roku dokázal tým z Edenu některé své soupeře potrápit daleko výrazněji, pro ten letošní to byl od první chvíle úkol nad jeho schopnosti. Španělská Valencia s kanonýrem Villou v jejím útočném srdci, fancouzské Lille, od kterého nikdo nevěděl, co může čekat a konečně italský Janov, jehož výsledky v úvodu sezóny musely zvedat vlasy na hlavě i trenéru Jarolímovi, což je, přiznejme si, docela umění...

Právě do Itálie vedly první české kroky. Tým okolo, inu vlastně okolo nikoho. V té době se totiž dostávala na povrch výsledková bída Pražanů, a ti tak jeli do Janova hlavně neudělat ostudu. Bohužel, stejně jako ve spoustě jiných zápasů se jim znovu nepovedl vstup do utkání a jejich snažení se stalo ještě těžším. Zápas po brzkém gólu z kopačky Zapatera dostal větší náboj a především hosté přeřadili po úvodním políčku na vyšší rychlostní stupeň. Výsledkem budiž obrovská šance Šenkeříka, který však ve zřejmě klíčovém momentu sehlal, když přestřelil prázdnou branku. Janov díky tomu přežil nejtěžší moment večera a ještě v prvním poločase dalším gólem pečetil vítězství. Odvetné utkání hrané v Praze nabídlo dvougólovou výhru Slavie, kterou však po hříchu špatným výkonem znehodnotil hlavní rozhodčí, když ani jednu z branek neuznal.

Následoval první ze zápasů s Lille, první souboj přidělil los Edenu. Vše nasvědčovalo tomu, že teď už se konečně český velikán postaví na nohy. Ten však místo vzepětí dostal přes "achilovku" a padl k zemi. I když byl po celou dobu fancouzskému týmu více než vyrovnaným soupeřem, po hodině hry totálně selhal a západní dobyvatelé roznesli domácí na kopytech. Po výhře 5:1 se mohli pyšnit titulem "nejvyšší porážka českého klubu v letošní sezóně." Nedávná odveta přinesla slušný výkon ze strany slavistů, které však srazila řada školáckých chyb v jejích řadách. I když ani v tomto případě nepředvedlo Lille nikterak exkluzivní výkon, svou obrovskou gólovou potencí si se štiplavým soupeřem poradilo.

A konečně se dostáváme k Valencii. Papírově nejhvězdnější tým neukázal ani v jednom ze zápasů svou opravdovou tvář. Na Mestalle odehrála Slavia jeden z nejlepších zápasů roku a domů si odvezla zaslouženou remízu. Před vlastními fanoušky byla Slavia horším týmem a na začátku druhé půle za stavu 0:2 a po vyloučení Šenkeříka se nemohla dostat do zápasu, nakonec ale využila sebeuspokojení španělského klubu k vyrovnání na 2:2..

Shrňme si tedy jejich divadelní vystoupení, během kterého to Evropě příliš neosladili. Ukázalo se, že náš fotbal je neustále na ústupu. Pokud jeden ze silných týmů zapojil nejvyšší rychlostní stupeň, slávisté nestíhali. Je však nutno si přiznat, že především v závěrečných zápasech skupiny se probral ku příkladu Peter Grajciar, jehož světlé chvilky mnohdy ukázaly, že ještě není vše ztraceno. Bohužel, Slavia se po celý podzim nacházela v jakémsi "polospánku", ze kterého se probudila, až když v jejím brlohu bylo až příliš zatuchlo. Troufám si totiž tvrdit, že v době největšího rozmachu císaře Jarolíma, by dokázali Pražené zamíchat postupovími kartami daleko, daleko více...

Jen o kousek dál, vojsko rudé stálo, skupinu papírově lehčí dostalo, avšak v bitvách smolně padlo. Sparťanům opravdu los přál. Jejich soupeři rozhodně nepocházeli ze zemí, kde dosahují týmy té nejšpičkovější kvality. Nicméně, jak se posléze ukázalo, především v případě Kodaně došlo k opravdovému podcenění. Pojďme ale nejdříve rekapitulovat.

K úvodnímu zápasu skupiny nastoupili Letenští v nepříjemné situaci. V lize nebyli schopni vyhrát, jejich šňůra remíz byla delší, než seznam slibů Paroubkových. V Evropě se jim však v tu dobu dařilo. I přesto nebyly prognózy před utkáním s Eindhovenem nikterak pozitivní. Pražené se jim však dokázali postavit a po heroickém výkonu sahali po vítězství. To jim ovšem v podstatě "ukradl" rozhodčí, který po nešikovném Wilfiredově zákroku odpískal penaltu a dal tak Nizozemcům možnost vyrovnat. (Ztráta dvou bodů v závěru utkání. Poprvé). V odvetném zápase už vše bylo "ve starých kolejích". PSV tlačilo, seč mohlo, ovšem Chovancova parta dlouho odolávala. Hřebíček do rakve tak zatloukl v poslední minutě smolnou tečí Tomáš Řepka (Ztráta bodu v závěru. Podruhé).

Následoval souboj na dálném severu. Utkání s Kodaní příliš fotbalové krásy nenabídlo. Oba týmy se v tu dobu nacházely v nepříznivé situaci, když poztrácely spousty ligových bodů zcela zbytečně. Nálada v kabině byla tehdy nepříliš pozitivní. Rozhodujícím momentem se tak stala 25. minuta a gól z kopačky N'Doyeho. Obrovskou šanci však tehdy v samotném závěru spálil mladý Kadlec, když neproměnil samostatný únik na brankáře Wilanda. (Ztráta bodu v závěru utkání. Potřetí.) Odvetné utkání v Praze nabídlo souboj nabuzených dánských dobyvatelů s odevzdaným týmem plných chodících, v lepším případě neidentifikovatelně pobíhajících Pražanů.

Naopak dvojutkání s Kluží nabídlo velice pohledný fotbal. Domácí utkání Sparty s rumunskými cestovateli servírovalo organizovanou hru ze strany hochů Chovancových, kteří poněkud mátožného soupeře v poklidu přejeli a zadělali si tak na postupové ambice. Odveta v kraji Draculy nabídla jeden z nejinfarktovějších závěrů. Hosté si totiž nedokázali pohlídat vedení a i proti devíti hráčům nechali skórovat Dubarbiera, který v první minutě nastavení zmrazil jedenáct protivníků. Když pak Wilfried v posledním útoku zápasu ustál souboj s brankářem a následně poslal míč do sítě, byl až do Prahy slyšet kámen, který letenskému vedení spadl ze srdce.

Jak tedy hodnotit výkon druhého celku podzimní ligové tabulky? Veskrze pozitivně. Mladý kádr tažený tu Wilfriedem, tu zase Holendou ukázal, že je na správné cestě. Bohužel, nevyvaroval se zmíněných ztrát bodů v závěrech zápasů, které ho v konečném výsledku stály postup ze skupiny. Skvělý fotbal nabízela Sparta především v domácích zápasech s Kluží a Eindhovenem. Velkou a nesmazatelnou černou kaňkou budiž hodně nepovedené utkání s Kodaní, kterým Letenští doslova znehodnotili své předchozí snažení. Rada letící na staveniště tunelu Blanka tedy zní: "Bojujte jako letos, ale bojujte až do konce!"

Autor: Filip Horký

Komentáře (189)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už je na čase....Ale jestli chtějí něco udělat,tak Slavie nemůže nepostoupit s Tiraspolem a Sparta zase hrát jako proti Kodani.

Reagovat
Radin

Pochvala hezky napsáno,až sem si myslel že to psal pan Hodr :-).Tak že pochvala redaktorovi

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, jen nevím, zda-li to má být velká pochvala či jen konstatování, že moje předchozí články stály za starou belu

Reagovat
smazaný uživatel

Filipe - už jsem ti to říkal - a teď došlo na moje slova. Na začátku bylo znát, že je to začátek, ale já ti fandil a snažil se tě povzbudit. Teď se ukázalo, že už máš něco za sebou a dokážeš napsat ve velkém stylu. Bravo, skvělé čtení, moc se mi líbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

*ten červenající se smajlík*

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek Sparta měla na to postoupit, ale bohužel se nezadařilo

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

skvělej nadpis evropě to určitě osladíme v příštím roce dalšími debakly s průměrnými evropskými týmy...ovšem pokud by se náhodou do pohárů dostal baníček tak by to mohlo vypadat jinak věřím že baníček zabojuje a bude hrát za naši čest aspon v EL...svěrky zpátky do baníku!!!a laštůvka s magičem s ním!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček se svým chatrným koeficientem asi těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

veříme a věřit budem....

Reagovat
smazaný uživatel

to tady má dělat ze sebe blbce jen proto, že je fanda?

Reagovat
smazaný uživatel

já nenapsal, že je blbec či snad jo? Já vím taky, že koeficient nemáme tařka žádnej ale jak už máme v hymně "věříme a věřit budem"

Reagovat
smazaný uživatel

jistě, ale tak má tady jako "pravý Baníkovec" psát jen kvůli nějaké frázi z hymny, že je Baník nejlepší a Evropě to příští rok natře?

Reagovat
smazaný uživatel

to nemusí, já s ním i souhlasím co napsal, když se tam dostaneme, tak s 99% dostaneme nějakej mega klub ale nemůže se prostě stát, že je vyřadíme? Viz. SKS, když vyřadila Ajax? Překvapení bejt nemůžou?

Reagovat
salami

nejlepší na tom je, že shazuje letošní zastupce v pohárech a pak napíše pokud se náhodou baníček do pohárů dostane, což jinými slovy znamená, pokud skončí před těma tragedama co dělali v pohárech ostudu, ale potřebuje k tomu náhodu.

Reagovat
smazaný uživatel

já slavii neschazuju

Reagovat
salami

ty ne ale autor prvního příspěvku

Reagovat
smazaný uživatel

dobře. Takže máme nějakých 5 % šanci, že ten klub nakonec postoupí a budeme říkat, že postoupí jen proto, že máme v hymně nějakou frázi? Není lepší se na to dívat realisticky a když se pak něco povede, tak e z toho o to víc radovat?

Reagovat
smazaný uživatel

jééé, ty děláš hrozné halo kvůli jedné frázi, co jsem napsal...Prostě jako příznivec jednoho týmu věřím, že se tam dostaneme a potom se uvidí, stát se může vše

Reagovat
salami

Tyhlety zaslepenci jako ty mě vždycky dostanou, vlastně Sparta se Slavii dělaj jenom ostudu a jedinej Baník je na urovni Jo a ještě než přivedete ty hráče co píšeš, tak zkuste doplatit ty co máte

Reagovat
smazaný uživatel

no a ne?když slavie prohraje myslim 5:1 s Lille a ještě když vedla tak to neni ostuda??Lille je prumerny evropsky klub a slavia od něj dostane pětku...tak mám říkat že letos to byl uspěšny rok??a to že sparta snad v každem zapase dostane gola v posledni minutě to taky co...nebo že bez řepky a hubníka jsou nic...baník má na to aby se dostal do pohárů a pokud bude mít štěstí tak snad by tam mohl i uspět...a v lize hraje baník jednoznačně nejpohlednější fotbal...tak nekomentuj

Reagovat
MiraM

bude lepší nekomentovat

Reagovat
salami

Jestli něco zavánělo ostudou tak to byl výkon Sparty v Eidhovenu,kdy 11 lidí 90 minut jenom bránilo, ne prohra díky tomu žes otevřel obranu chtěl vyhrát a soupeři tam spadlo všchno do čeho kopl.To mi prosimtě vysvětli jakym přístrojem měříš krásu fotbalu, že si dovolíš tohle tvrdit?když je Baník tak skvělej proč neni každej rok mistr a nehraje Ligu Mistrů?

Reagovat
honziss

Pamatuješ Leverkusen? Nebo třeba Heerenveen?

Reagovat
smazaný uživatel

pamatuju oba zápasy...ale ono to nebylo tak že by na tom hřišti byli jen leverkusen nebo heerenven...baník měl taky hodně šancí a hrál dobře a ne jako sparta která proti kodani nebyla schopná absolutně ničeho...i když chápu hrát na sněhu a v takovém počasí asi nnení nic příjemného...ale i tak si myslím že slavie letos hrála nejlepší fotbal v pohárech ale v lize nic moc..baník hraje v lize lépe, teda aspon se na to lépe kouká

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, pokud uznáváš, že třeba s Levekusenem byl Baník taky vidět, tak bys to měl stejně uznat i Slavii s Lille. Nikdo netvrdí, že byl letos úspěšnej rok, ale ohánět se tím, že Baník by toho zahrál víc, je trochu nepravděpodobné a krátkozraké.

Reagovat
smazaný uživatel

proti Heerenveenu u nich sme šanci neměli, debakl zaslouženej

Reagovat
centos

Četl jsem opak. Zápas to měl být víceméně vyrovnaný, i když výsledek je hrozivý. Ale v TV to nebylo a já jsem slyšel jen asi poločas v rádiu.

Reagovat
smazaný uživatel

že prej Baníček ,asi těžko

Reagovat
smazaný uživatel

a to proč prosim tě?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože nemá kvalitu..

Reagovat
smazaný uživatel

Vilnius taky ne a hrál základní skupinu EL. Stačí mít sportovní štěstí, štěstí na los a děj se vůle boží

Reagovat
smazaný uživatel

V Evropě přeju úplně všem našim klubům... Ale radši budu, když bude aspoň trochu větší pravděpodobnost, že nějaký ty bodíky fakt udělaj. Takhle se jen kazí koeficient.

Reagovat
smazaný uživatel

"přeju všem našim ale chci tam prespektivní týmy"...Myslíš si, že dejme tomu Baník, Olomouc nemaj na to, aby uhráli body v EL narozdíl od tvé milované Sparty? Ano, kvalita Sparty v posledním zápase EL byla skvostná

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že Olomouc má větší potenciál než Ostrava.. Sparta má taky mnohem mladší mužstvo než Baník. A ano, S dávají nejvíc bodů do koeficientu z republiky už pěkně dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava a Olomouc jsou na stejno, hrají stejnej systém, stejně ofenzivně a k tomu má FCB pevnější obranu. A souhlasím s tebou, pražská S dali hodně bodů ale i ta Olomouc se neztratila a nikde není psáno, že by se neztratil i ten Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc má hlavně mladý mužstvo, který se dá dobře utvářet.. Baník teď bude mít problémy hlavně s administrativou a bude zázrak, jestli se jim bude dařit i po sportovní stránce.

Reagovat
smazaný uživatel

máš u sebe křišťálovou kouli?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, jen vím co udělalo nucené stěhování s jinými a mnohem lepšími kluby.. Navíc v dluzích je Baník vlastně pořád, ne? Ani platy nedostávali hráči včas.. Tak na co křišťálovou kouli... Jen povídám, že to budete mít složitý. A ještě si do toho naložit EL?

Reagovat
smazaný uživatel

ano, napsal jsi to správně, v minulé čase "nedostávali"...Přeci jenom Petera je šikovnej obchodník a už neudělá tu chybu jako minulé jaro

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu samozřejmě věřím.. Nicméně i tak to bude finanční a administrativní zátěž pro klub jako je Baník.. A to se musí projevit. To se stává opravdu málokdy, že je klub ve sra*kách a má dobré sportovní výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokud nedostane Rusko či jinou zapadlou zemi ale třeba Holandsko či jinou blízkou zem, přes kterou bude ještě reálné postoupit, tak odpadnou šílené náklady na cestování a pokud se postoupí, tak přitečou ještě peníze ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, pokud... Jenže to se stane těžko.. Navíc, jestli dostanou někoho ze Západu, tak se stejně asi budou poroučet a do koeficientu nic nepřiteče.

Reagovat
centos

Jaro se už dle Petery (i co se týče finanční stránky) nebude opakovat. Navíc snad dorazí těch 20 miliónů..

Se stěhováním moc problém nevidím, vždyť ty zápasy jsou už jenom dva a v tom prvním jsme porazili nejrozjetější tým ligy. Cizí prostředí s atletickou dráhou by se mohlo zdát problémem, ale fakt je, že ve vyhnanství byla taková atmosféra, kterou nám můžete jen závidět.

Co se týče Baníku v EL - na postup do pohárů tenhle tým jednoznačně má. Na úspěch .. co je úspěch? Na to, aby nedopadl hůř než S, taky. JENŽE, kalkuluji se stejným kádrem a posilou v útoku, což bude asi kádr, se kterým odehrajeme jaro. A ten konkurenceschopný je. Máme méně peněz než S a bohužel, i přes případný postup do pohárů lze čekat, že by došlo k nějakým odchodům. A to už asi vyjde nastejno jako se tam vůbec nedostat..

Reagovat
salami

Celá Olomouc stojí na osobě trenera Psotky, bez něj naprosto pruměrnej tým,je tam několik hráčů co maj budoucnost, ale jinak je to zasluha trenera, hladu po uspěchu a štěstí, s odchodem trenera se ale zase vrátěj do starejch kolejí.

Reagovat
smazaný uživatel

V Olomouci kvete generace okolo ročníku 89.. Dorost mají teď dlouhodobě jeden z nejlepších.. A hráči jako Šultés, Dreksa, Hořava, Bajer... Mají před sebou slibnou budoucnost i bez Psotky.. Spíš to chce nějak vhodně doplnit kádr.

Reagovat
salami

jenomže maj ted takovou tu vlnu nadšení,hráči jako Škerle nebo Ordoš jsou dost hrozný ale když se daří tak se daří,nezpochybnuju kvalitu mladeže,ale nemuže bejt na hřišti mladíků 11 a je třeba je doplnit o zkušený kvalitní hráče a ty Olomouc zatim nemá a nemyslim že mít bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, právě říkám.. Chce to vhodně doplnit kádr.. a tady si myslím, že by právě mohl zaúřadovat kvalitní trenér.

Reagovat
salami

já myslim že stěžejní je hlavně to jak je dokáže Psotka namotivovat a to mu jde výborně,určitě jsou tu i lepší treneři ale nevim jestli ale zaroven i motivátoři.

Reagovat
salami

Baník svojí kvalitu má,ale vynášet ho tu do nebes a tvrdit že je kvalitou daleko před S je žvást.

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej článek

Reagovat
smazaný uživatel

článek dobrej, ale spíš, než že by něco objevoval, tak shrnul to, co asi každý fanda ví. Nicméně díky za něj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Tak myslím si,že autor nic nového objevovat nechtěl a prostě jen shrnul působení Sparty a Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to myslel jako shrnutí..

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Odhadli jste to správě, chtěl jsem jen shrnout, kterak si naše kluby počínaly. Vyvozovat závěry, to bych zase jen popudil čtenářstvo, tak jsem toho pro jednou zanechal :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, shrnul to. Ale shrnul to docela objektivně a vtipně.

Reagovat
blaugrana

Gambrinus Ligu sa chysta odkupit nejaky cukrarsky magnat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ee,vyrobca slipov

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to nebude Orion. To by ty naše "hvězdy" v Orionlize nehrály už vůbec nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa zda ze vela lig kraca milovymi krokmi oproti nasim, na do nedavna podcenovanom vychode sa do futbalu vrazaju velke prachy...rad by som sa mylil, ale nemam pocit ze by sa mala uroven zyvsit skor naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tka, jak píšeš. Onehdá jsem to tady taky psal - naše (a dovolím si tvrdit, že i vaše) liga sice kvalitativně stále klesá a trpí odchody kvality do zahraničí a menším přílivem další kvality z nižších lig či třeba z Afriky, Lat. Ameriky, Asie ..., ale propad našich týmů způsobuje i to, že ligy, kterýma jsme donedávna opovrhovaly, tak nás přeskočily svojí ekonomickou stabilitou. Tohle nám (a asi i vám) chybí a jsem si skoro jist, že se to jen tak nezlepší. Musíme proto nedostatek financí nahrazovat kvalitními odborníky na těch správných místech. Když se podívám na slavnou historii našeho fotbalu, tak těch odborníků, co něco zažili a něco ve fotbale dokázali, by mělo být dost a dost. Jen jim dát šanci na těch správných místech

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že se to teď postupem času mění.. Už tenhle rok ukázal, že naše kluby mají potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem taky nedávno psal - Spartě se nějaká transformace klubové politiky z nákupů-prodejů na sázku na mládí relativně rychle povedla, Slávie na tom byla nedávno stejně, ale ta se transformovala naopak - od mladých k nákupům-prodejům. U Sparty je to dobrá sportovní cesta (odhlédnu od ekonomické stránky, která asi není růžová a mohla by nám relativně lehko zlomit vaz), u Slávie je to to nejhorší,co mohli udělat a plody budou sklízet minimálně ještě dva roky a je otázka, zda si třeba svojí chybu uvědomí a otočí to ... Dobře našláplo maj Teplice, které mají na Balkáně výborný skauting, dobře je na tom Baník, který má neskutečnou líheň a současná ekonomická situace jim bude jen nahrávat. Další tým, co by mohl ještě růst je Olomouc a to díky svému trenérovi a schopnosti vytáhnout bezejmenné hráče a dělat z nich výborné ligové fotbalisty. Když se člověk podívá na jejich kádr, tak žádné velké nákupy, spíš pracovití mladíci, co si bijí za svojí šanci v lize . Výborní fotbalisti vyrůstají i v Brně, ale tam to vedou debil-vé, takže tam nic moc nečekám, Jablonec má taky exklusivního trenéra, ale ten kádr se mi zdá taky vcelku cizáckej, Plzeň je kapitola sama pro sebe - tam je těch cizáků plno

Reagovat
soukup

no nevím kde bereš, že máme nějakou exkluzivní líheň. V porovnání s Osteavou, Olomoucí nebo S+S sme hodně pozadu, možná u nás vylítl v poslední době Kalouda, Mazuch, Holek a Mareček, ale to není zas taková sláva. Momentálně v dorostu žádnou výraznou hvězdu nemáme (jedině snad útočník Šťourač, kterej už byl i na nějakých stážích v evropě a je fakt dobrej) a je to vidět i v tabulce, kde hraje dorost poslední dobou v dolní polovině tabulky.

A proč sou naše vedení debilové?

Reagovat
smazaný uživatel

je to skoda, ale timy cakaju kym sa niekto ukaze a obratom ho strelia do nemecka za prachy, narozdiel od lig ktore nalakaju na prachy aj hracov zo zapadu, hlavne skusenych borcov ktory uz idu dohrat...proste tie peniaze chybaju a tie su velkym faktorom vo futbale...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebylo v čechách Moraváků tak čecháčci i ze svojí Spartou a Slávii vypadnou všide v prvnívch kolech.Prostě český sport dělají Moraváci.

Reagovat
homeles8

Český sport dělají Českové

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě jednou

Reagovat
homeles8

Český sport=sport z České Reapubliky. Takže Český sport tvoří Moraváci, Čechové a Slezané.

Reagovat
salami

dík žes mě obohatil, tohle mě vážně nikdy nenapadlo

Reagovat
homeles8

taky to nepíšu tobě

Reagovat
smazaný uživatel

Tss, kdyby nebylo Berouňáků, tak teď mluvíš Německy.

Reagovat
Bakary3

Zato moravskej sport sám o sobě je výbornej Češi sami o sobě zvládnou hov*o, Moraváci a Slezani taky, asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si šašek

Reagovat
salami

Já nevim jestli jsem jedinej, ale mně prostě nepřijde, že by na tom byl českej fotbal tak špatně, hraje to na co má, spíš jsme si moc zvykli že hrál nadstandartně v Evropě. Když se kouknu na to, co za týmy je v další fázy EL, tak se vubec nedivim, že tam český kluby nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hrajeme na to, na co máme, to je každému jasné, ale jde asi o to dělat něco proti tomu, abychom oproti ostatním ligám byli konkurenceschopnější.

Reagovat
salami

myslim, že v EL lize letos obě S předvedli, že konkurenceschopný jsme.Ani Olomouc se neztratila,Liberec bohužel nepochopitelně selhal v odvetě jinak jsme měli 3 zastupce a Teplice ,jak se ukázalo,narazily na nečekaně silnýho soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

českej fotbal je takovej jake si my čeští fandové či spíše diváci zasloužíme....

Reagovat
smazaný uživatel

No na mašli to není, to máš pravdu. Ale už dva roky se neukázal žádnej opravdu pěknej úspěch, tak je ta obecná nálada typicky česky "blbá".

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný

Reagovat
Al Capone

njn tento rok byl pro náš fotbal tragický, nedostaly jsme se do Afriky, kluby se taky nekvalifikovaly ať už do LM nebo EL, horší to být nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

No EL jsme naštěstí hráli, ale i to už může být minulost.

Reagovat
Al Capone

EL jsme hrály,ale jenom z toho důvodu, že se Pražská ''S'' nedokázala kvalifikovat do LM, což jako úspěch nepovažuji.

Reagovat
smazaný uživatel

No já ti taky neodporuju, jen jsem reagoval na tvůj první přízpěvek. Souhlasím...

Reagovat
smazaný uživatel

precti si co napsal salami

Reagovat
smazaný uživatel

leta, kdy sparta hrala pravidelne LM jsou pric a kdy se bal ceske repzentace cely svet jsou taky uz minulosti, ted se uz bojej leda tak tech tri chlupu co ma bilek na hlave

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak proto si Jarolím ty svoje dva oholil - aby nezaostával o chlup za Bílkem.

Reagovat
smazaný uživatel

" ...jehož výsledky v úvodu sezóny musely zvedat vlasy na hlavě i trenéru Jarolímovi, což je, přiznejme si, docela umění... " Pěkně napsáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hawk

pěknej článek, jinak rozhodně se ukázalo letos zlepšení, ale on bude lepší téměř každej rok oproti tomu loňskýmu, nejsem si jistej, ale horší body do koeficientu jak loni jsme ještě nikdy v čr neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

České kluby si za své vystoupení v Evropě kritiku nezaslouží, drtivá většina klubů hospodaří s mnohem většími penězi a to prostě musí být vidět. Hřebík si může šaškovat se svými čtverci a vším možným, ale pokud se nedokážou do českého fotbalu napumpovat pořádné peníze, tak to prostě lepší nebude, spíš horší, protože země okolo mají těch peněz čím dál víc.

Reagovat
hawk

Reagovat
blaugrana

Pravda, ale tazko ocakavat, ze niekto bude pumpovat peniaze do vasej. ci nasej ligy, kedze pre sponzorov su tieto ligy neatraktivne.

Reagovat
hawk

tj, ale třeba ze soupeřů českých klubů měli podle mě měnší rozpočet akorát tiraspol a maribor, takže to čistě jen o penězích není, ale je pravda, že těžko se dá očekávat, že by někdo do našich lig lil nějaký větší peníze

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by ty prachy do fotbalu měl napumpovat?

Reagovat
smazaný uživatel

mecenáši, jako Bakala a další

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by do fotbalu ty prachy dávali? Co by z toho měli. Podívej se někdy do novin - ve fotbale všechno špatně, všechno prolezlé korupcí, naše repre na hadry - nepostoupila z nejlehčí možné skupiny na MS, naše kluby vyhořeli v EL (nesouhlasím, ale dá se z toho tohle vydedukovat) ... Proč by svoje jméno měli spojovat s něčím takhle špinavým a ještě za to platit svoje prachy? Prostě si sami sobě řežeme větev ...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s tím,že fotbal má u nás prostě otřesnou image...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, Jirko, přesně!

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkně. Až na pár příliš rudých pohledů jsi velkej realista.

Reagovat
smazaný uživatel

V současné době to neudělá nikdo. Je na Haškovi a spol., aby to postupnými krůčky změnili, což je jistojistě jejich prioritou. Jako první je potřeba změnit veřejné mínění o českém fotbalu a od toho se odrážet. Je to běh na dlouhou trať...

Reagovat
smazaný uživatel

já v tomhle vidím ohromnou roli médií. Pokud ty přestanou hnát za těmahle negativníma kauzama, můžeme se někam pohnout. Já v to ale moc nevěřím - média budou psát, co si přejí čtenáři a ti chtějí číct tyhle negativa. Je to začarovaný kruh

Reagovat
blaugrana

Je sice pravda, ze media maju na mienku vplyv, ale ten najväcsi ma samotny futbal a pokial sa ten nezdvihne, tak media nemaju dôvod nic menit, i ked je to od nich svinstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Když A, tak i B....

Naprosto nekompetentní vyjádření lidí (a poměrně častá) z českého fotbalu, tomu taky výraznou měrou přispívaly(jí).

Reagovat
blaugrana

Samozrejme, vsetko na seba nadväzuje, ale predsalen ten "prevrat" môze nastartovat len a len samotny futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se Hašek rozhodl k veřejnýmu smlouvání s Pepsi, tak by v následný bitvě Coca-cola vs. Pepsi vyrejžoval neskutečný prachy.. Lidi ze zahraničí sázej i na naši ligu, takže je to vlastně skoro celosvětová reklama.. Pokud bychom se jmenovali třeba Pepsi liga

Reagovat
smazaný uživatel

A jé. To nechci vidět. Chovanec se Spartou uválčí titul a bude z toho Pepči liga...

Reagovat
salami

je to tak, je k smíchu myslet si že Sparta musí přejet týmy jako je Kodan, stačí kouknout že tam hrajou Pospěch se Sionkem,ve Spartě by patřili ke špičce a za kolik tam právě Pospěch ze Sparty přišel. Nedá se prostě neustále vítězit chytrostí a kvalitníma levnejma přestupama když naši konkurenti utrácej za přestupy několikanásobný částky.

Reagovat
smazaný uživatel

a už jsem to tady psal - chtělo by to taky víc spolupráce ve prospěch fotbalu. Chtělo by to víc naše úspěchy prodat a nejen furt kritizovat, co je tady špatně. Už jsem psal jedno, že o plichtě s PSV (málem výhra) zde byly 2 články, ale o debaklu s Kodaní 6 během 24ti hodin ... Komu to pomůže? Proč to sebemrskačství?

Reagovat
homeles8

Reagovat
blaugrana

Vzdy sa lahsie kritizuje ako chvali.

Reagovat
hawk

jj, to je pravda, hold to jsou češi, úspěchy jsou v pozadí zklamání, vždycky se líp kritizuje než chválí

Reagovat
blaugrana

U nas je to to iste, i ked my casto nic v uzadi nemame.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás by už Weisse odepisovali..

Reagovat
blaugrana

U nas ho odpisu az po prvom debakli na MS

Reagovat
homeles8

My, kdyby jsme se stali nejbohatším státem,vyhráli MS ve všech sportech, měli nejlepší auta(a vůbec výrobky) na trhu,nejmenší nezaměstnanost, ale měli by jsme čtvrtou nejvetší kriminalitu ve střední Evropě, tak se u ás řeší jen ta kriminalita.

Reagovat
blaugrana

Hold, to je ta slovanska natura.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, máme prostě obecně divnou povahu. Neumíme si vážit úspěchu a furt hledáme něco špatného. A to fotbalu, zrovna v této špatné době, vůbec neprospívá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pletes jabka s hruskama, tohle srovnani je uplne zcestny. Ta "popularita" je umerna tomu o jak velkou jde udalost. Takze je samozrejmy, ze o vitezstvi treba nad Azerbajdzanem (normalka, "povinnost") se bude psat min nez o prohre (dost necekana udalost, skoro historicka).... stejne tak naopak se vic bude psat o vitezstvi nad Brazilii, nez o prohre s Brazilii.

To samy v tomhle pripade. Bojovat doma o body s PSV je rozhodne min vyznamna a zajimava udalost, nez od odepisovany Kodane dostat doma totalni vyprask.

Reagovat
blaugrana

To je presne to o com sa tu bavia, ze uz su urcite meritka na to, o com pisat viac, ci menej.Keby sa viac kladol dvôraz na pozitiva, tak je aj ta mienka inaksia, ale je rpavda, ze potom by to bol stereotyp a je to viac menej utopia.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě nesouhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

S PSV mela Sparta doma hrat o to aby uhrala nejaky body - presne tak zapas skoncil, zadna zvlastni udalost..... s Kodani mela Sparta hrat o vitezstvi, cekalo si jak bude bojovat o postup - nakonec misto dostala totalni vyprask.

...to porad nevidis rozdil v mire vyznamnosti tech dvou udalosti? S cim prosimte nesuhlasis? Bojovat doma o vyhru nad PSV je vyznamna udalost, ktera plni stranky novin, mozna tak pro klub z Malty nebo Estonska.

Reagovat
soukup

s tím ale souvisí to, že u nás se musí udělat opravdu obrovkej úspěch aby se něco pochválilo. Český kluby jsou postaveny do role, že pokud se mistr nedostane do LM a další dva do EL tak je to automaticky neúspěch, přitom v předkolech ve většině případů hrajou s týmama, který mají mnohonásobně vyšší rozpočet a lepší hráče. I ta blbá Kodaň kterou měla Sparta přejet má tolik peněz, že by se z toho uživily 3 Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prosimte... koukni se na soupere v mistrovskejch predkolech, ktery sou nenasazeny proti muzstvum jako je Slavie. Sou to mistri Litvy, Moldavie, Finska, Azerbajdzanu, Beloruska, Slovenska, Polska.... to rozhodne nejsou buhvijaky souperi. Taka jaka vetsina tymu s lepsima hracema a rozpoctama? Ty tymy jako "blba Kodan" jsou porad jeste nasazeny na urovni ceskejch mistru.

A jestli je pro tebe ta remiza s PSV uspech o kterym by se melo vsude psat, tak to jses na tom co se tyce smysleni o ceskym fotbalu jeste hur nez ty co strhaj Spartu za debakl s Kodani.

Reagovat
soukup

no tak náš mistr to teď po změně má jednoduší, to je fakt, ale když už se do tý LM dostane tak narazí na týmy který jsou všechny úplně jinde a stejně bude kritizovanej když uhraje 1 nebo 2 body a všichni se budou smát když někde dostane 5:0 ale to, že ten tým od kterýho toho bůra dostane dává třeba jedinýmu hráči takovej plat, že se skoro rovná ročnímu rozpočtu českýho týmu už nikdo moc nebere. Sparta v EL porazila 2x Kluž, která má lepší nebo minimálně dražší hráče než Sparta a několikanásobně vyšší rozpočet, remizovala s Eindhovenem, kterej je úplně někde jinde než Sparta, ale stejně se mluví hlavně o tragédii s Kodaňí, která ale stejně tak má lepší tým a víc peněz a skoro se automaticky bere, že s takovým týmem jako Kodaň se doma MUSÍ vyhrát, samozřejmě, že takhle prohrát jako prohrála sparta je ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Navic ostuda s Kodani v tu chvili znamenala i konec postupu po tech velkejch nadejich, kdy Sparta uz pomalu vyhlizela soupere do pristich kol. Remiza s PSV v tu danou chvili kdy se zapas hral nemela prakticky zadnej osudovej vyznam.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi zajímavý názor, pane redaktore! Já s tebou naopak souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tady na EF se ani o redaktorech mluvit neda - jde spis o takovou sebranku nadsencu, nez o redaktorech v pravym slova smyslu

Reagovat
smazaný uživatel

Jiří, odpovím ti jednoduše. Není tomu tak dávno, kdy jsem psal článek, ve kterém jsem poměrně kladně hodnotil vystoupení Sparty. A víš jaká byla reakce? Veskrze negativní, že je článek zaplacený a že jsem kdovíjaký fanda Letenských..

Reagovat
centos

A nejsi? :)

Reagovat
smazaný uživatel

V hokeji o tom není sporu, v momentě, kdy usedám za novinářskou židli jdou jakékoliv sympatie stranou. Na to tam prostě není prostor. Pokud se podíváš na některé reportáže Sparty, které jsem psal, pak je to myslím viditelné :)

Reagovat
smazaný uživatel

Filipe, určitě nechci, aby sis to bral osobně. Vím, že jsem ti článek zkritizoval i minule (ten odstavec o zapomenutím), ale není to nic proti tobě. Není to ani nic proti EF. Tahle "kampaň za špatné výsledky" je prostě ve všech médiích a je živena poptávkou fandů, kteří tohle chtějí číst, aniž by si uvědomovali, že nemůžou jen plivat na produkt a pak chtít, ať jim na ten produkt pak někdo přidá. Je to kontraproduktivní.

Tvé články jsou jinak dobré a čtivé

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě s velkým "T"

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, já myslím, že jsi to popsal velice přesně. Ono, přestože nejsme nikterak komerčně založení, každý člověk (a to je nepopiratelné), chce být úspěšný. A toho dosáhneš nejlépe, když napíšeš něco, co chce okolí slyšet. Takže uznávám, že té kritiky bylo na Spartu moc. Na druhou stranu, většina nebyla tvorby EF ale ČTK, což dost dobře neovlivníme. Jinak co se týče toho samotého zápasu. Stojím za názorem, že za tak hrubě a ošklivě odchozený poločas si zasloužila opravdovou mediální masáž.

Nicméně děkuji za pochvalu

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda,na druhou stranu-ze zemí bývalého východního bloku je na tom Česko stále ještě ekonomicky nejlépe,kupříkladu Rumuni k nám stále ještě jezdí jako "na západ".Jasně Ok,Rusko a Ukrajina a jejich mecenáši z řad oligarschů to je kapitola sama pro sebe.Bohužel,my prostě nejsme ryzí fotbalový národ,česká knedlíkovo hospodská povaha už to mnohokrát ukázala...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty pletes uroven statu jako takovyho a uroven financi ve fotbale. Ty sice spolu souvisej, ale rozhodne se nerovnaj. CR je zeme rozhodne na vyssi urovni nez je treba to Rumusnko a Rusko. Jenze penize ve fotbale jsou v Rusku a Rumunsku proste vetsi.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to já vím.Otázkou je proč tomu tak je-jak jsem psal Rusko neberu v potaz,tam je situace vzhledem k místním specifikům trochu odlišná.Ale je docela smutný fakt,že třeba rumunské týmy dovedou zajistit mnohem mnohem lepší finanční podmínky než ty naše..

Reagovat
smazaný uživatel

Protože lidé tam fotbal mají rádi.

Reagovat
stas87

jj maju plne stadiony media tam pisu o futbale denne navyse v bukuresti mas rapid dinamo steau majitelia klubov su podnikatelia ktory podstupi to riziko a daju do futbalu peniaze v cz ci na sk nikto taky neni kazdy sa stara o seba aby nedal najavo kolko ma peniazi...podpora futbalu v cechach je od podnikatelov je da sa povedat na nule vlastne len petera a pros vv brne inak sparta tu vlastni jt a to si moze dovolit investovat aj ked s miinusom

Reagovat
stas87

vychadzaju tam niekolko casopisov ci novin o futbale televize tam dava 3-4 zapasy z kazdeho ligoveho kola rumunsko je v totmto take male taliansko ludia tam futbal proste zeru

Reagovat
soukup

akorát prostředky Prose a majitelů týmů z rumunské špičky jsou naprosto nesrovnatelný a Pros je vedle nich žebrák

Reagovat
stas87

citaj poriadne nepisem nikde o ekonomickej sile becaliho a prose

Reagovat
soukup

však já ti to nikde nevyvracím, jen doplňuju

Reagovat
stas87

ok potom

Reagovat
smazaný uživatel

plné stadiony???vždyt rumunská liga má v týhle sezoně diváckej průměr NIŽŠÍ než ta česká

Reagovat
stas87

dobre a kolko ludi tam chodi na zapasy treba cluj-temesvar ci bukureststek derby pokial nema tim zatvoreny stadion??

Reagovat
soukup

a kolik lidí u nás chodí na derby, nebo na Ostrava - Sparta/Slavia a naopak, v Teplicích bylo na Spartu taky 15000 lidí

Reagovat
stas87

dobre plno je na derby ci ked prazaci hraju v ostrave s teplicami je to raz za cas navsteva vacsia ako 10tisic a v rumunske su myslim si ze aj vacsie stadiony nez v cz no a kedze sme u toho kolko ludi bolo na teplice jablonec??hmm?myslis ze by sa to tam stalo kebyze hraju proti sebe tabulkovo spickove kluby?

Reagovat
soukup

ale Teplice ani Jablonec nejsou tradiční týmy co by hráli o titul, kdyby v rumunsku vylítli nahoru nějaký dva týmy co se obyčejně plácaj někde uprostřed tak by na ně taky najednou místo 4000 nechodilo 20000. Prostě na Rumunskou ligu chodí stejně ,lidí jako u nás, to je fakt a logicky na některý zápasy přijde hodně lidí a na některý málo, možná to mají jinak rozvržený, ale ve výsledku to je stejně

Reagovat
stas87

no a treba urziceni je tradicny klub??ano su tam kluby ako poli iasi ci gaz metan ktore hraju celkom dlho prvu ligu ale nikdy nic nevyhrali a majju slabu navstevnost ale velke kluby v ukuresti tych divakov vzdycky budu mat kedze pisete ze divacky priemer je na urovni cr tak aky je vlastne v rumunsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Pod 5000 na zapas

Reagovat
soukup

a copak na Urziceni chodí mraky lidí? jejich stadion má kapacitu 7000 lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Ani na ne mraky lidi chodit nemuze, kdyz ej to novej "umelej" klub.

Reagovat
soukup

jn navíc je to skoro vesnice

Reagovat
stas87

tak pises ze teplice ani jablonec nie su tradicne kluby tak ti odpovedam s urziceni je unirea tradicny klub?

Reagovat
soukup

ne není a stejně jako třeba na Jablonec na ně nechodí moc lidí a i proto mají česká a rumunská liga podobnou návštěvnost.

Reagovat
stas87

no ja si mylsel ze rumuni budu mat vacsiu navstevnost aj vdaka bukurestskym klubom ci cluji alebo temesvaru...

Reagovat
soukup

já si to taky kdysi myslel, ale pak sem viděl čísla...

Reagovat
stas87

inak ide aj o to ze treba rumunsko a bulharsko su krajiny s najvacsiou korupcoíou v europe to co treba spravil mach zo stadionom sa tam neriesi....kamarat-rumun co tu robi mi vravel ze rumuni dostali ´v prepocte na ich menu 600mega od unie na postavenie novych cest a dialnic no a z tych 600 mega sa 400 akosi nekam stratilo takto to u nich chodi

Reagovat
soukup

no u nás to není o moc lepší stačí se podívat kolik stojí 1km dálnice v západní evropě a kolik u nás, přitom sem si nevšiml, že by naše dálnice byly lepší, tak kde se ty peníze ztrácí...

nebo kolik peněz dostávají každej rok český dráhy a přitom když člověk vidí vlaky a nádraží, tak si musí myslet, že nedostávaj ani korunu...

Reagovat
smazaný uživatel

Rumunsko teda buhvijak plny stadiony nema, rek bych, ze tam chodi i min nez v cechach

Reagovat
smazaný uživatel

nechodí, chodí víc ale je to dané taky tím, že týmy z Bukureště maj velký kapacity a pravidelně hrajou poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sem koukal i do statistik, maji i o dost nizsi prumer nez v Cechach...

Reagovat
smazaný uživatel

steaua, dinamo, rapid? A dej pokoj......

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvime o ligach celkove. To ma Rumunsko prumer pod 5000.... jinak konkretne treba Steaua 6700, Rapid 5500, Dinamo 2800.

http://www.transfermarkt.de/de/wettbewerb/RO1/liga-1/datenfakten/besucherzahlen.html

Reagovat
smazaný uživatel

njn, tam jim to sráží dolů ty kluby ze spoda pater tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

To srazej ve vsech ligach ...a krome Temesvaru tech 6000 u vrchu tabulky taky neni zadna slava oproti CR.

Reagovat
smazaný uživatel

to není a proto je škoda, že maj větší úspěchy než týmy v ČR

Reagovat
soukup

no třeba v Rumunsku chodí na fotbal ještě míň lidí než u nás, akorát mají kluby ze špičky svýho "Abramoviče" kterej do toho rve peníze, protože jich má že neví co s nima a zadruhé podle mě často slouží kluby jako pračka ne zrovna těch nejčistčích peněz

Reagovat
smazaný uživatel

at se tam dostane kterej koliv nas tym, ale at taky tam neco uhraje. samoszrejme to asi taky preju hlavne slavii a sparte pac ty maji uz naky zkusenosti a taky by mohli chytit naky lechci tymy nez ktery koliv jinej nas tym. ale jak rikam at tam hraje kdokoliv ale at tam neco uhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

pekny clanek

Reagovat
vanGomm

My už budem asi dostávat v předkolech jen těžší soupeře,protože s naším nasazením to bude potíž.Stačí se podívat,jak se neustále propadáme.Letos těch 4,100 bodů je na nás docela až až.Porazili jsme 2x Cluj a remizovali 2x s Valencií (1,200 bodů)bez tohoto bychom nepřelezli ani 3,000 body.My se zatím už můžem spoléhat buď na veliké štěstí,nebo že by nás někdo dost podcenil.Což je málo pravděpodobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Evropě to vosolíme

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok to tam rozbije Baníček s Teplicama, ať už se Barcelony a AC Milány třepou strachy bpfcb

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
Messi14

Mno tak poslední zápas Sparty s Kodaní byl naprosto nejhorší zápas v týhle sezóně pro Spartu v Evropě. Jako největší berličku toho zápasu bych označil absenci Řepky a Hubníka, kteří byli jednoznačně nejlepší stopeři z ligy a Sparta jejich absenci nahradit nedokázala a nedokáže! Minimálně v nejbližší době ne! Teď ještě když Hubník jde do Herthy tak příští sezóna nebude ani zdaleka tak úspěšná jako teď...Sice možná o kousek dál vyspějou útočníci, ale vzádu to bude hrozný!

Reagovat
smazaný uživatel

Přivést Martina Kleina místo Hubníka(jenž odsimuloval poslední zápas s Kodaní,ptže si nechtěl zraněním zkomplikovat přestup,přitom nebýt Sparty sedí na lavici někde v Moskvě) jako špýlmachra Lukyho Zelenku ze Slovácka.....A do útoku možná na závěr sezony Máru Kincla ae max.tk na jedu sezonu.Nebo zkusit přivést Vošáhlíka či Chramostu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Evropě to určitě osladíme , hlavně tím, že v pohárech nebudou tzv. české špičky zavazet. Pražské S - rok od roku slabší , bohužel Baník, Liberec apod. taky. Pokud se v této lize nic nestane - pozitivního, tak budeme pouze vzhlížet k evropskému fotbalu. Pokud teda nesjou pražská S jasně na špici v této české holomajzně , tak je logické že na evropu nemají ani na pohárovou ani přátelsky. Je to pouze můj názor, nikomu ho necpu ale nemyslím si že bych byl daleko od reality.

Reagovat
smazaný uživatel

czech mistr jde do předkol, zbytek evropská liga.... nedělá si z toho redakce tak trochu šoufky?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele