Everton potvrdil příchod ukrajinského obránce Mykolenka

01.01.2022, 12:15
Aktuality
Everton půjde do druhé poloviny sezony s lehce obměněným kádrem a hned první den roku 2022 oznámil příchod první posily. Smlouvu s Toffees uzavřel Vitalij Mykolenko, ukrajinský levý krajní obránce přichází na přestup z Dynama Kyjev...

22letý fotbalista se už koncem prosince úspěšně podrobil zdravotní prohlídce a v Goodison Parku dostal kontrakt na čtyři a půl roku. Suma za přestup se pohybuje okolo 22 milionů eur.

"O Premier League jsem vždycky snil. V Anglii se zrodil fotbal a myslím si, že místní liga mi bude sedět. Je mi 22 let, ale jako mladíček se necítím. Mám zkušenosti s evropskými poháry i reprezentací a doufám, že jako hráč se budu nadále posouvat dopředu," prohlásil.

"Jsem nadšen, dostanu příležitost zahrát si před našimi fanoušky z Evertonu, viděl jsem několik posledních zápasů a fanoušci byli neuvěřitelní. Jsou báječní a vůči nim cítím velkou zodpovědnost," dodal.

Mykolenko patřil do prvního týmu Dynama Kyjev už od sezony 2017/2018 a celkem za něj odehrál 132 zápasů, na své konto si stihl připsat sedm branek a dalších dvacet svým spoluhráčům připravil. Ve své sbírce má i jeden ukrajinský titul, dva poháry a jeden Superpohár.

V ukrajinské seniorské reprezentaci se poprvé objevil už v roce 2018, zatím za ní posbíral 21 startů a představil se na loňském evropském šampionátu.

Autor: Tomáš Pavlík / evertonfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Smreky

Takze Digne do Chelsea je asi hotovo

Reagovat
Agent z Melmacu

to by bolo super

Reagovat
jk

22m za levého beka z Ukrajiny. V tom Everotonu fakt neví co s prachama

Reagovat
Jesfey

Ale pozor, na Football Manageru to byl vždycky prvotřídní talent

Reagovat
vilp

Však ve finále zatím není o nic moc horší než Mendes, který v létě půjde za 40.

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

jsem na něho zvědavý,snad se prosadí

Reagovat
vilp

Docela škoda, má na víc než Everton podle mě.

Reagovat
Jkb

Mám dojem, že o něj stál Arsenal před dvěma lety, taky v zimě. Jsem na něj dost zvědavej, ale moc nevěřím, že bude lepší než Digne, ale třeba mě překvapí.

Reagovat
Agent z Melmacu

zase tieto Benitezove prestupy

Reagovat
GODfrey

Chalaniskovi nech sa darí, aspoň to nieje žiadna španielska alebo portugalská primadona. Len škoda že to je na úkor Lucasa Digneho, ktorého pre svoj bago futbal Benitéz vyštval, tak isto ako DoF a riaditeľa medikov, dúfam že čoskoro ten čašník poletí, lebo tá atmosféra tu nieje dobrá ani trochu.

Reagovat
Seydou Doumbia

co je dof?

Reagovat
Eichel

director of football

Reagovat
Seydou Doumbia

jej, dnes každá pičovina má zkratku

Reagovat
kissak

Mě se líbí u Toffies jejich aktivita už první den.

Newcastle by mohl v tomto ohledu závidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem palka za kluka z vychodu, toho se my asi nedockame

Reagovat
REPLIKATOR

Zinčenko pro chudé?

Reagovat
AC torino

Vsak ten prisiel za 2 mega

Reagovat
Seydou Doumbia

takže zinchenko pro bohaté, ale bude horší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele