Etihad Stadium se dočká rozšíření, Manchester City představil plány

19.04.2023, 12:54
Aktuality
Etihad Stadium (© AFP)

Manchester City bude opět investovat, tentokráte to ovšem nebude do kádru, nýbrž do stadionu. Etihad Stadium se dočká další modernizace a rozšíření kapacity na více než 60 tisíc míst, anglický klub představil plány projektu, který by měl spolknout zhruba 300 milionů liber.

Jak v úterý informovala agentura AFP, kapacita stadionu by se měla rozšířit o zhruba 7 tisíc míst. Součástí projektu je také nová fanouškovská zóna, klubový obchod, muzeum a hotel se 400 lůžky.

Minulý týden se Etihad dostal na seznam deseti stadionů, které by v případě úspěšné kandidatury Velké Británie a Irska mohly hostit zápasy mistrovství Evropy v roce 2028. Stadion City by měl během EURO kapacitu 61 tisíc diváků.

"Naší prioritou je místní komunita. Věřím, že jí tento návrh přinese dlouhodobé ekonomické a sociální příležitosti," uvedl šéf Citizens Danny Wilson.

Etihad Campus, jehož součástí je také tréninkové centrum a sídlo klubu, byl oficiálně otevřen v roce 2012. Předchozí rozšíření jižní tribuny na Etihad Stadium bylo dokončeno před osmi lety. Stadion má v současné době kapacitu 53 400 míst pro fotbalové zápasy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
Tribuna gauč

To má tolik olejových fanoušků?? Už tak mají snad nejnižší ceny vstupenek aby tam někdo chodil.

Reagovat
kilobyte

Kataru musejí udělat něco s těmi dělníky, co zbyli po stavění infrastruktury pro MS. Tak je holt pošlou do Anglie a budou chodit na City.

Reagovat
Tribuna gauč

Reagovat
Elliasson

Až na to, že City je z Emirátů a Katar a Emiráty se zrovna nemusí.

Reagovat
kilobyte

Sakra, jsem si je spletl s PSG. Tak jedině, že by ty dělníky od Kataru odkoupili.

Reagovat
Salfovic

Pošlou je tam fandit soupeřům.

Reagovat
LyEX

Ako môžeš toto ako fanúšik United napísať? Pri zábere na tribúnu za lavičkou na Old Trafforde si videl niekedy niečo iné ako turban na hlave alebo šikmačov?

Reagovat
kilobyte

Trochu tě minula pointa. Nejde o to, kdo tam chodí, ale jestli tam někdo chodí. City má problém vyprodat stávající kapacitu a teď jí budou rozšiřovat.

Reagovat
Kinky7

fakt? jsem si nevsiml

Reagovat
kilobyte

Ok, špatně jsem to formuloval. Vyprodat problém nemá, ale naplnit ano.

Reagovat
Kinky7

nevim kolik z vas tam krome slo na stadak nekdy, ale na top tymy dostat se je nerealny a shanet listky na tymy typ leicester west ham je tezky jak prase (i kdyz se to da - zvlast na jare kdyz je tech zapasu hodne)

Reagovat
kilobyte

Reálně tam ale tolik lidí nikdy není. Bůhví co s těmi lístky dělají. Možná je tam nějaká levárna kvůli FFP.

Reagovat
Kinky7

realne tam je skoro vzdycky temer plno. Je to hezky videt ca v 5. minute. Ze je na prdel infrastruktura uvnitr (toalety jidlo) , takze treba fronta na zvanec o pauze je na 20- 25 minut, je vec jina. - Srovnavam s Allianz arenou a to je nebe a nudy. Stejne tak se kvuli ceste metrolinkem spousta lidi sebere za rozhodnuteho stavu a jde uz o 85 minute a pak to vypada ze na stadionu je pulka lidi jen. Zase rikam osobni zkusenost primo z stadionu z vsech svych 4 navstev.

Reagovat
kilobyte

Ok. Moje chyba. Bral jsem to pohledem z minulosti, kdy jste s tím problémy měli. I Guardiola si na to stěžoval. Ale jak vidím, tak to vyřešili.

Reagovat
Kinky7

No on je hlavně problém že to publikum je dost tichý (opět srovnám s Allianz arénou) a tím že hardcore fandové jsou vedle sebe na jedné straně stadionu a druhá je pro rodiny s dětmi. Což ubírá strašně na atmosféře

Reagovat
kilobyte

Tak v Anglii šla atmosféra dolů celkově. A je to asi daný směrem, kterým se rozhodla PL jít. Bezpečnost a peníze. V Německu mají levné lístky a dokonce i místa na stání (i když teď se k tomu možná budou vracet i v Anglii).

Reagovat
J0EL

U nas skor naopak prave atmosfera tuto sezonu je skvela.

Reagovat
Bandita_Harry

Čím to je, cim to je...

Reagovat
J0EL

No ono to je takto skoro od zaciatku sezony, takze zly pokus

Reagovat
Kinky7
Reagovat
Kinky7

Tady je třeba fotka z začátku zápasu ted proti Leicesteru. Jediné prázdné sedačky co najdeš jsou z VIP. Ale koukni se na tatáž mistaz začátku poločasu a budeš si myslet že je tam polovina lidí

Reagovat
Kinky7
Reagovat
Kinky7
Reagovat
Kinky7

Tady je vidět jak to vypadá bezprostředně po odpískání poločasu a v průběhu zápasu. Stejně místo půlka lidi

Reagovat
Ladas321

Takovou sračku může napsat jen fanoušek dvou rudých bíd. Gratuluji, můžeš začít parkovat pro postižené.

Reagovat
Bandita_Harry

V čom su to bidy ?

Reagovat
Front hell

Dobrý stěr si dostal

Reagovat
mithro

njn treba nejak vykazovat vacsie zarobene cisla.

Reagovat
Busby babes

to mi pripomina, jak rozsirovali kapacitu na Dukle.

Reagovat
vceradnesazitra

Tak přece se tam ti dva fanoušci nebudou mačkat na sebe

Reagovat
andkoo

aj ked je to rival, tak kazda rekonstrukcia stadionov je pre fanusikov fajn..mozno sa niekedy dockame aj na Old Trafford

Reagovat
Tribuna gauč

Tam nemůžou už by to nebyl OLD Trafford

Reagovat
andkoo

New Old Trafford, nieco ako Nou Camp Nou

Reagovat
misomy6

Myslíš asi Nou Spotify Camp Nou

Reagovat
Frony

Na fb jsem viděl přirovnání, že je to jako kdyby nějaká pizzerie začala dodávat pizzu ve větších krabicích, ale velikost pizzy zůstala stejná.

Reagovat
SunFells

Přímo ta pizzerie Domino´s tak reagovala na tu zprávu

Reagovat
SunFells
Reagovat
Frony

Díky, nemohl jsem to najít

Reagovat
iamek

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
O.Giroud

fanusikov bude len pribudat tak dobra volba

Reagovat
nani92

práve naopak, futbalových fanúšikov celkovo bude menej a menej

Reagovat
Seydou Doumbia

kéžby, mrtvý sport

Reagovat
SunFells

[Matt Law] Excl - Enrique NOT placed among leading candidates (poss boost to #thfc chances) * Chelsea cut down list ahead of new talks * Nagelsmann and Poch contacted * CL elimination means wage reductions for some.

Reagovat
Busby babes

jak to, ze se to tyka jen nekoho? stare smlouvy pod starym vedenim vs nove?

Reagovat
SunFells

The Boehly-Clearlake Capital owners introduced a new bonus system after buying Chelsea from Roman Abramovich, who only paid bonuses for winning trophies and did not include Champions League reduction clauses in contracts.

Reagovat
Zaschrona

Dobré plány, jakkoliv je to děsný sportwashing, celá ta oblast bude fakt atraktivní. Z druhé strany stadionu už se buduje hala pro 23,5 tisíce lidí. Rozdíl proti Old Trafford v rozvoji tam nemůže být větší.

Reagovat
r.mrazik

OT se dost zanedbal. Glazerovi jsou smejdi,ktery ten klub nikam neposunuli, jen tahali prachy

Reagovat
Busby babes

tak OT ma krome debilnich majitelu, co do toho nedaj miliardu liber i problem s tim, ze rozsireni je komplikovane kvuli kolejim za jednou z tribun. na druhou stranu vlastnime spousty pozemku v okoli OT, takze na novej stadion mame pripadne dost mista.

Reagovat
Ladas321

Fotbalové stadiony v Evropě jsou hrozná bída a ostuda oproti tomu co mají teď v USA.

Reagovat
smazaný uživatel

Ktorý štadión v MLS (určený výhradne na Soccer) stojí za zmienku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele