Eriksen: Byl to ode mě perfektní kop, jsem opravdu šťastný

27.01.2021, 13:58
Aktuality
Christian Eriksen (© AFP)
Tabulce italské nejvyšší soutěže vládnou oba milánské velkokluby, včera se potkaly na pohárové scéně a hrdinou duelu se trochu nečekaně stal Christian Eriksen. Dánský záložník už tradičně nastoupil až na poslední minuty a v sedmé minutě nastavení zařídil postup Nerazzurri...

Derby přineslo nakonec jasnou herní převahu Interu a ten si vypracoval spoustu šancí. AC Milán sice vedl po trefě Zlatana Ibrahimoviće, švédský střelec se ovšem po změně stran nechal vyloučit a následoval velký tlak svěřenců Antonia Conteho. Z pokutového kopu v 71. minutě srovnal Romelu Lukaku, v sedmé minutě nastavení pak z další standardní situace rozhodl Eriksen.

"Byl to ode mě perfektní kop, jsem opravdu šťastný," radoval se po závěrečném hvizdu.

"Vždycky se snažím vytěžit maximum z minut, které dostanu k dispozici a z branky z trestného kopu mám radost, je to skvělé. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, v derby je intenzita vždycky vysoká. Bylo to náročné, ale jsme v dalším kole. Tuhle výhru věnuji své nedávno narozené dceři, rodině a všem fanouškům," dodal dánský reprezentant.

Eriksen přišel na sever Itálie před rokem z Tottenhamu a nedokázal si vybojovat místo v základní sestavě, místo toho plní roli náhradníka a už několik měsíců se hlasitě spekuluje o jeho dalším stěhování. K tomu by nemělo dojít v nadcházejících dnech.

"Už měsíc říkám stále to samé: tohle je kádr Interu. Nikdo nepřijde, stejně jako nikdo neodejde. Neustále to opakuji a vypadá to, jako kdyby mi nikdo nevěřil. S Eriksenem pracujeme na taktických variantách, abychom našli variantu za Brozoviće, dalšího jemu podobného hráče v kádru nemáme. Christian je velmi inteligentní, má kvality, je součástí našeho projektu a jsem rád, že dal gól. Snad mu tahle branka pomůže dostat se nahoru, máme ho rádi a je to dobrý kluk, možná až příliš dobrý," říká Conte.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (27)

Přidat komentář
Recoba Inter

Po shlédnutí zápasu proti Fiorentině v poháru začínám věřit, že by u nás mohl mít určitou budoucnost (byť si nemyslím, že by zahrál bezchybně, mělo to jisté parametry)... otázka jestli dostane na hloubější pozici ve středu pole dostatek šancí. Hráčů s takovou kopací technikou a přihrávkami každopádně v Calciu moc neběhá a jeho vysedávání na lavičce ničemu přeci jen neprospívá. Přitom např. Mancini říkal už po jeho příchodu někdy v únoru 2020, že by mohl být slušným registou. Tohle bych třeba já osobně Contemu vytknul. Že ho na "Brozovicové" pozici nezkusil dříve. Určitě zkoušet dál a dávat více šancí během jara když je takřka jisté, že na žádnou posilu nemáme peníze (protože nikdo-nečekaně, nechce koupit J.Maria, Perisice a spol.). V létě na jeho případném odchodu v případě, že by se přeci jen neosvědčil, tratit nebudeme o nic víc, než bychom tratili nyní.

Reagovat
Bily

Nevíte někdo náhodou, co se stalo přesněji mezi Zlatanem a Lukakuem? Takhle vytočeného útočníka Interu, potažmo, útočníka vůbec (hráče) jsem hodně dlouho neviděl

Pomalu to vypadalo, že mu Zlatan plácnul něco k barvě pleti....

Dali si čelíčko nosánek, ale pak Zlatan něco plácal k Lukakuovi něco "you're talking shit" apod., ale ten byl úplně vyrvanej z řetězu, cestu do kabin ho pomalu muselo táhnout 2 lidi

Btw ten "faul" předtím na Lukakua byl v pohodě, tvrdý rameno na hromotluka... pak si ale něco řekli a bylo....

Reagovat
Shevchenko

Ibrahimović: Go and do your crap voodoo rites elsewhere, little donkey.

Lukaku: Come on, b****, let's meet in the locker room.

Ibrahimović: Go, call your mother and do your crap voodoo.

Lukaku: F*** you and your wife. Are we talking about your mother? She’s a b**** I'll shoot you in the head

Ze začátku jsem se dost zděsil, protože jsem četl little monkey

Reagovat
lnterista

ono to mozna bylo i umysl

Reagovat
smazaný uživatel

jasne hned to hadz na rasizmus ty moulo

Reagovat
lnterista

Reagovat
Panděvova ofina

Nevím, všichni z toho dělají skandál, přitom to prostě k derby patří. Rozdávat karty za to, když se do sebe dva fotbalisti slovně pustí, kor v tak vyhecovaném zápase mi přijde mimo.

Zlatan je fenomén, kterého obdivuji už od Ajaxu a už v Ajaxu si ze všech a všeho dělal srandu.

To je to, co někteří nechápou a myslí si, že to v hlavě nemá v pořádku. Přitom on je nadmíru inteligentní a chytrý člověk s velkou dávkou humoru, který nejde již zmiňovaným přes nos.

Skoro celý můj fotbalový život sleduji bedlivě jeho karieru, ale musím se přiznat, že po návratu z MLS už mi příjde takový trochu zaprodaný, občas trapný a opakující se. Smekám před jeho věkem, výkony a bohužel i před tím, jakým způsobem zvedl městského rivala. Za mě to je nejkomplexnější útočník moderního fotbalu.

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
smazaný uživatel

Zas z neho nedělej génia...jinak můžu podtrhnout to o té trapnosti. Bral jsem ho, dokonce jsem si jako nectenar přečetl jeho knihu, ale od té doby se mi doslova zhnusil.

Reagovat
Panděvova ofina

Knihu jsem četl taky, ale až na některé úryvky mě nijak nenadchla. Genia z něj nedělám, myslel jsem tím spíš v porovnání s fotbalisty obecně. Taky se mi do určitý míry zhnusil, ale za to nejspíš může ten mediální humbuk z MLS okolo jeho vyjádření a všichni ti fandové úspěchu, kteří ho vynášejí do nebes. Stal se z něj spíš takový šoumen, ale to nemění nic na tom, že je to jeden z nejlepších hráčů století.

Reagovat
Inter Eterno Amore

ved ho volajú Il Genio .. nikto z neho génia robiť nemusí

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
SaianSupaCrew

Tak oproti tomu, co se v Coppě dělo třeba v zápasech AS x Inter, je tohle neškodná zábava.

Reagovat
DelPiero137

Balo vs Totti

Reagovat
Rudnevs

Eriksen

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze nezmienil Martineza, ktory nafilmoval faul aby mohol vobec kopat priamy kop. Mal dakovat hlavne tomu hlupakovi...

Reagovat
AngryPrd

A este Meitemu, ktory tam zbytocne akoze fauloval. A predtym ho este pekne vysunul nahravkou, kde isiel sam na brankara. Vcera on robil blbe chyby a hlavne on je vinny za ten kop. Kazdy hrac co vie kopat kopy by toto dal. Ja som vedel uz ked odpiskal, ze Eriksen to da.

Reagovat
smazaný uživatel

Meite ho nefauloval, v spomalenom zabere je vidno, ze to Martinez nafilmoval...

Reagovat
AngryPrd

Ved pisem - akoze fauloval Aj ta penalta bola od Barelu nafilmovana, padal uz predtym ako tam Leao isiel.

Reagovat
FORZAMILAN

MERDA INTER !!!!!!!!!!!

Reagovat
AngryPrd

Aspon si uziju chvilku. V dalsom zapase Coppa skoncia a titul tiez nebudu mat. To uz skor Atalanta vyhra titul ako Inter. Ale dufam, ze to AC da a po dlhej dobe budu majstri

Reagovat
smazaný uživatel

AC

Atalanta

Inter

Neapol

AS

Juve

Reagovat
ED91

Máš to dole hlavou...

Reagovat
smazaný uživatel

budete radi za EL...

Reagovat
ED91

Ok, píšem si.

Reagovat
1899-1995

Tady ten nekopa se poprvé za celý angažmá ukopne do brány a hned se velebí. Klasickej MERĎÁK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele