Enrique je z úvodu u reprezentace nadšen, klubová stránka ho nezajímá

12.09.2018, 13:58
Aktuality
Zatímco Chorvatsko na letošním mistrovství světa došlo až do finále, Španělsko selhalo a jeho pouť turnajem v Rusku skončila už v osmifinále, včera ovšem vše vypadalo úplně jinak. Oba týmy se střetly v rámci Ligy národů a celek z Pyrenejského ostrova dominoval, v Elche vyhrál 6:0...

Střelecký účet otevřel ve 24. minutě Saúl Ñíguez a ještě do poločasu přidali Španělé dvě branky, po změně stran pak přesně mířili i Rodrigo, Ramos a Isco. Španělsko tak navázalo na triumf z Anglie, Chorvatsko naopak zaznamenalo nejvyšší porážku v historii.

"Nastoupili jsme proti Chorvatsku, které velmi dobře napadá a bylo pro nás složité dostat se s míčem na polovinu soupeře, to se změnilo až kolem dvacáté minuty. Hráli jsme rychle, přímočaře a skvěle fungovala spolupráce mezi všemi řadami. Týmu prakticky nemám co vytknout, líbilo se mi skoro vše," usmíval se po utkání nový trenér Luis Enrique.

Španělsko v nedávné době vládlo evropskému i světovému fotbalu a velkou měrou se pod to podepsal barcelonský rukopis, nový národní tým je ovšem po této stránce jiný. Enrique ještě před rokem a čtvrt trénoval Barcelonu a z jejích řad včera figuroval v základní sestavě jen Sergio Busquets, za Real Madrid naopak hrají Dani Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Dani Ceballos, Isco a Marco Asensio.

"Neuvědomoval jsem si to a nijak se o to nestaral. Ti hráči patří španělské reprezentaci, nic víc. Nejsou z jednoho či druhého klubu. Jediný dres, který vidím, je ten reprezentační. Nedávalo by absolutně žádný smysl porovnávat národní týmy a kluby," říká jasně někdejší kouč Celty Vigo nebo AS Řím.

"Máme svou představu, jak hrát a dnes bylo vše bláznivé. Na začátku jsme měli několik pochybností, ale byli jsme skvělí a dali neuvěřitelné góly. To, co se mi během uplynulých deseti dní nejvíce zamlouvalo, byl přístup hráčů. Bez ohledu na výsledky jsem nadšen z toho, co jsem viděl," raduje se Enrique.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
ADM

Chýba mi v Barce, narozdiel od Ernesta ten futbal a úspechy prežíval aj navonok čo mám u trénerov rád, každopádne hlavne ten taktický úpadok po prvom roku a pol bol obrovský.

Reagovat
technecium

Ta jeho první sezóna, to byla jízda, kterou si troufnu říci pravděpodobně už nikdy nikdo nezopakuje. Úžasný fotbal s rychlým přechodem do útoku, ofenzivní hra, fungující obranný systém, ligou mistrů se projelo jako nůž máslem, bez jediné kontroverze (kéž by to kdy mohl říci Real ).

Na tenhle zápas vzpomínám doteď, i když mezi těmi ostatními trochu zapadl.

https://www.youtube.com/watch?v=ddP2oI8J7kc

Nicméně po Luchovi zbyl obrovský škraloup - neuměl si absolutně doplňovat kádr a to nás víceméně brzdilo až do letošního léta. Radši by si usekl ruku, než aby sáhl do béčka a přivedl si všechny ty průměráky...

Takže za první sezónu díky, ten zbytek už moc nezvládal

Reagovat
ADM

...Dani v spolupráci s Leom a úplne dokonalý Neymar na svojom vrchole, totálne podriadený systému

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

prva sezona pod Luchom bolo nieco fantasticke. Krasny rychly futbal, no stale s tiki taka prvkami. A samozrejme MSN v plnej parade, najlepsi utocny trojzaprah.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase rád vzpomínám na 3 po sobě jdoucí vítězství v LM. (kéž by to kdy mohla říci Barcelona )

Reagovat
technecium

Radši jedno bez kontroverze, než tři, za který jste do konce věků zadlužení Cakirovi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Aké konkrétne chyby rozhodcov máš na mysli?

Reagovat
smazaný uživatel

Noooo vzpomínám si na jeden zápas s Chelsea a to je snad nejostudnější zápas historie ligy mistru já přiznám že Realu rozhodčí pískaj ale to co tam tenkrát předvedl ten Nor to bylo ubohé a být hráčem Barcelony tak do dalších zápasu ani nenastoupím jak bych se styděl

Reagovat
technecium

Bavíme se o sezóně 2014/2015

Reagovat
smazaný uživatel

Každý vzpomínáme na něco jiného.

https://ctrlv.cz/shots/2018/09/12/o9ZU.png

Reagovat
celeb

Reagovat
smazaný uživatel

Proti tomu City nebýt Harta, tak to bylo tak 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no. Zviezol sa na vtedajsej kvalite a sile MSN, mal to najlepsie co klubovy futbal ponuka. V nadpriemernom teame ktory mal niekam posunut zhorel ako fakla.

Reagovat
technecium

To se brzy bude dát říci i o Zidanovi, chudáčku

Reagovat
messi80

Mne takisto... Akurát ze keď v barce bol mnohí cules ho vyhadzovali... To je ta rozmaznanost fanúšikov ktorí začali fandiť v období guardiola a nevedia pochopiť ze to sa už nikdy nezopakuje... Vtedy do seba zapadlo absolútne všetko... Ja si pamätám časy keď sme skončili 6. V lige a aj za to sme boli radi...

Reagovat
smazaný uživatel

V Barce sa len zviezol na kvalite hracov tento priemerny trener.

Reagovat
smazaný uživatel

By mohl u reprezentace zůstat jako Löw. Klubový fotbal jo očividně unavoval, tak takhle je to asi nejlepší řešení

Reagovat
Kostomlat

Katalanec trenerem španělske reprezentace?

Reagovat
messi80

On ale katalanec nie je, cule áno

Reagovat
smazaný uživatel

Enrique neni Katalanec.

Reagovat
DrQQ

Je to Astúrijec.

Reagovat
Kostomlat

ok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele