Emotivní večer plný slz a díků, s AC Milán se loučili Pioli, Giroud a Kjaer

26.05., 14:59
Aktuality
Olivier Giroud a Stefano Pioli (© AFP)

Hodně emotivní byl včerejší večer na San Siru, s dresem milánského AC se loučily hned tři velké osobnosti. Na lavičku naposledy usedl trenér Stefano Pioli, červenočerný dres naposledy oblékli Olivier Giroud a Simon Kjaer.

"Chci poděkovat všem. Není to pro mě vůbec snadné, zvláště pak říct to v italštině. Chci poděkovat klubu, trenérovi, jeho spolupracovníkům a fanouškům, díky nimž jsem si mohl užít radost a štěstí. Ani jsem netušil, že něco takového je ve fotbale možné," přiznal dánský obránce Kjaer.

"Při zápasech v dresu AC Milán jsem měl stejné pocity, jako když jsem hrál za dánskou reprezentaci, jejíž barvy jsem hájil patnáct let. V Miláně jsem strávil čtyři roky a je to dostatečně dlouhá doba, aby se klub stal mojí rodinou," dodal.

35letý Kjaer za AC Milán nastoupil ke 121 zápasům a včera na hřiště naskočil na poslední desítky vteřin. Rossoneri v souboji s poslední Salernitanou v závěru prohospodařili dvoubrankový náskok a nakonec jen remizovali 3:3. Jedním gólem a celkově 49. za slavný klub k tomu přispěl i francouzský útočník Olivier Giroud.

"Chci poděkovat klubu za důvěru, všichni mě v téhle rodině přivítali jako bratra. Rád bych poděkoval i trenérovi, který mě podporoval i ve složitých chvílích, během nich bylo velmi důležité zůstat jednotní," řekl zkušený Francouz.

"První rok byl neuvěřitelný, z mého pohledu jeden z nejlepších v kariéře. Chtěl bych poděkovat i všem spoluhráčům, bez nich bych takové věci nedokázal. Jsme tým, jsme rodina. Díky, kluci. V mém srdci navždy zůstanou i fanoušci a jejich skandování. Stejně jako Simon jsem snil o takovém Milánu. Jsem pyšný, vděčný a na sezony v AC Milán nikdy nezapomenu," slíbila budoucí posila Los Angeles FC.

Giroud svůj odchod ze severu Itálie oznámil před necelými dvěma týdny a tou dobou se živě spekulovalo i o osudu trenéra Stefana Pioliho. Holohlavý kormidelník šéfoval kabině pět let a oslavil i jedno mistrovské Scudetto, jeho odchod byl oficiálně potvrzen ve druhé polovině tohoto týdne.

"Tohle je večer plný díků a já bych nejprve chtěl poděkovat všem, kteří mě zde chtěli, po celou dobu mě podporovali a dali mi možnost trénovat tento fantastický klub. Děkuji i všem ostatním zaměstnancům, všichni pracovali velmi tvrdě," začal svou závěrečnou řeč Pioli.

"Děkuji svým hráčům, sami víte, co si o vás myslím a jak si vás vážím. A pak jsou zde fanoušci. Tlačili jste nás dopředu, motivovali a dodávali nám další a další energii. Musím skončit. Společně jsme prohrávali a trpěli, stejně jako jsme spolu i vyhrávali. Pocity a vzpomínky nám už zůstanou navždy, zažehli jste oheň v mém srdci a nikdy na vás nezapomenu," nechal se dále slyšet Pioli.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Kaka14

Pioli, Kjaer a Zlatan vratili spat AC, kde sme boli dôstojným súperom najsilnejším timom v LM …. Tak hadam to teraz zase nedobabreme

Reagovat
Mass

Giroud

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele