Elano přestoupil do Manchesteru City

02.08.2007, 14:39
Aktuality
Během několik hodin angažoval Manchester City již třetí posilu. Klub oficiálně oznámil, že získal brazilského záložníka Elana ze Šachtaru Doněck. Švédský trenér Sven Goran Eriksson tak získal do svého kádru výraznou posilu pro nadcházející ročník Premier League.

Kluby se dohodly na odstupném ve výši osmi milionů liber. Brazilský reprezentant Elano podepíše s Citizens čtyřletý kontrakt. Za posledních dvacet čtyři hodin se Elano stal třetí posilou anglického klubu, zařadil se tak po bok Javi Garrida a Vedrana Corluka. "Dnes ráno jsme zaznamenali ohromně produktivní výsledek, pro Manchester City jsme získali tři špičkové hráče. Bylo to dosaženo v důsledku obrovské týmové práce a rád bych pochválil každého člověka, který zapojil své úsilí. Zvláště bych poděkoval Dr Thaksinovi, bez něhož by dnešní příchody nebyly možné," prohlásil předseda City Alistair Mackintosh.

Elano se svými výkony probojoval do kádru brazilské reprezentace, kde figuruje od ledna roku 2004. Před nedávnem spolu se svými spoluhráči oslavil triumf v Copa América.

Autor: David Kubáň / mcfc.co.uk

Komentáře (26)

Přidat komentář
HOST*matZz

Myslim že Manchester Citi může pořádně zamíchat pořadím na špici PL

Reagovat
HOST*ladys

Man City skonci maximalne do sesteho mista a rozhodne potrapi nektere favority.

Reagovat
smazaný uživatel

Namiesto toho, aby kluby nakupovali vdaka svojmu dobremu hospodareniu, tak to je uz minimalne v Premier League o multimilionaroch, ktori si hraju svoju hru. Niekto je hravejsi viac, iny menej. Tento postup vo futbale sa mi nepaci.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem je problém? To má každej živořit a koukat na pár tradičních top klubů, které ty prachy mají?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a tebe sa ako fandovi Barcelony paci, ze si na svoje prestupy vyrobi poctivou pracou, dodrziavanim tradicii a podobne, ktore su mozno prave dovodom toho, ze si mnoho tisic fanusikov zajde do obchodu kupit ich dres a prave tie peniaze su velmi dolezite pred chod klubu, a potom sa tu objavia kluby, ktore su proste neschopne a z biedy ich vytrhne nejaky milionar, ktory nevie, co od bujnosti robit, tak si hra futbaloveho managera, ale v realnom svete ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to nevadí. Někdo má výhodu v tom, že je tradičním klubem a sponzoři se jen hrnou, někdo má zase bohatého majitele. Mě je jasné, že se fandům velkých klubů líbí, že mají nad chudými převahu a sere je, když ten chudej získá peníze a najednou je z něj konkurence, ale já jim to přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

"Někdo má výhodu v tom, že je tradičním klubem a sponzoři se jen hrnou"

Ale stat sa tradicnym klubom aj nieco obnasa...ked si to niektore kluby srali v minulosti, tak co cakaju ?

Reagovat
smazaný uživatel

Srali? Každý neměl to štěstí, že byl ve městě první a nejoblíbenější. Každý klub není z bohaté oblasti. To jim to tolik závidíš?

Tradice je pěkná věc, já sem hrdý na tradici mých oblíbených klubů, ale nechápu, proč bych to měl pořád někomu cpát. Je to ctnost, ale k ničemu neopravňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlasim s tym, ze mat klub vo velkomeste ma iste vyhody, ale napriklad Barcelonu milujeme aj pre jej udrziavanie tradicii a podobne. Neviem si predstavim, ci by som im kedysik davno zacal fandit, keby hrali ako Juventus.

Taktiez nejde len o velkomesto, ale o schopnosti ludi vo vedeni...vid Barcelona za Gasparta a dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja im nezavidim. Dokonca by som ani nechcel, aby Barcu riadil nejaky arabsky sejk.

Hore si pisal, ze nechces, aby to bolo o nejakych velkokluboch a ostatni sa na nich budu divat.

Dnes to je vlastne o tom, kto je schopny konkurovat im, ktorych ti multimilionari zivia a prave tieto kluby navysuju ceny hracov na trhu, takze je to pre tie mensie este horsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak mi pride uplne normalne, ze kto skor pride, ten skor mele.

Reagovat
smazaný uživatel

No závist z tebe jen čiší. Je zajímavý, že tu mluvíš o práci Laporty, jak kdyby on přišel k ničemu a udělal z toho Barcu. Ale Barca byla velkej klub už dávno předtím, on "jen" odstranil dobové problémy.

Někdo měl štěstí před 100 lety, někdo ho má teď. Peníze začaly hrát roli před desítkami let, jenom se ty částky z dnešního pohledu nezdají vysoké. Že si nestěžuješ na tu dobu, kde měla výhodu mimojiné i Barca?

Já pořád nechápu, čím se provinili třeba Chelsea nebo ManC? Že mají bohatého majitele, tak jsou automaticky špatní? Tak to hned zakaž přestupy i Liverpoolu, taky maj bohatýho majitele.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nikomu nezavidim, kolkokrat ti to mam opakovat ?

Toho Laportu si tiez nepochopil. Chcel som povedat, ze niektori su schopni, ini neschopni. To, ze si z velkomesta a tvoj klub bol zalozeni skor, ta este financiami nenadopuje. Ked sa toho chyti zla ruka, tak mozes mat vyhod kolko chces, ked sa chyti toho ruka dobra, tak sa da aj z mala dosiahnut viac. Naviac byt z velkomesta a byt zalozeny skor je 100krat normalnejsie ako ked ta dopuju nejaky ...

Neviem o tom, ze by za Barcelonou niekedy prisiel Abramovichovi podobny clovek, kupil ju a nasledne v priebehu dvoch rokov z nej spravil velkoklub. Vsetko to bolo postupnymi krokmi, ktorych sa u Chelsea a spol. nedockame.

Opakujem, tvrdis, ze nemas zaujem sledovat len velkokluby, na ktore z dialky pozeraju male kluby. Kto navysil cenu hracov ? Kto sa prakticky osamostatnuje ? No prave tie kluby, ktore tych bohatych majitelov maju. No a nemoze ich mat kazdy, takze...

Reagovat
smazaný uživatel

A ide mi hlavne o koncepcnu pracu a nie nejake rychlokvasky.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že tohle nemá vůbec žádnou koncepci. Já bych bral, kdyby byli ochotní investovat třeba i trochu ví peněz, ale musí kupovat s rozumem, ne že za dva týdny postaví úplně novým, v němž bude každý hráč z jiné části světa, fakt hrůza. Navíc se jim musím tlemit, protože dát za tolik peněz dohromady tak tragický tým, to se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

*víc

*nový tým

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, mohli sehnat lepší hráče, ale kolegu tu sere, že někdo získal prachy, ne co kupuje za posily.

Reagovat
HOST*hihi

to se jim tlem,máš proč..oni jsou přece jen bohatí a ty jim to vůbc ale vůbec nezávidíš...

Reagovat
Xavi

Naprosto souhlasím! Tohle mi taky hodně vadí, to nemá s fotbalem nic společného.

Reagovat
HOST*Carlitos

i přes všechny ty prachy co vyhodili myslim, že rozhodně nebudou na špici, spíš budou hrát tak 8.-10. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho Man City (a ještě více z Erikssona) je mi řádně na blití.

Reagovat
smazaný uživatel

stale by som povedal ze je hned 8muzstiev co maju lepsie tymi jak je man city aj s tymi posilami co zatial kupili....

Reagovat
smazaný uživatel

S Erikssonem na lavičce to stejně na lepší jak 10. místo nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

To s nikým, když přijde tolik hráčů a do startu už není tolik času.

Reagovat
HOST*Jardel

Osobně sy maslím, že City bude bojovat o sestup nezdá se mi to´, že by nějak váleli

Reagovat
Shevchenko

Bojinov tam je taky, že? Ofenzívu budou mít hodně dobrou, ale stejně budou tak do 8. místa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele