EINDHOVEN SI PORADIL S MONAKEM

23.02.2005, 11:34
Aktuality
Souboj PSV s Monakem nepřitahuje takovou pozornost jako ostatní dvojice, zajímavý náboj ale nepostrádá. Eindhovenem totiž vládne fotbalová horečka. Klub se poprvé v historii dokázal probojovat do druhé fáze Ligy mistrů a ani tady by jeho jízda nemusela skončit. Napověděl tomu první osmifinálový duel s loňským finalistou, který jedinou brankou rozhodl již v osmé minutě brazilský stoper Alex.

Eindhoven se na začátku druhé poloviny Eredivisie odpoutal na čele tabulky od Alkmaaru a vybudoval si čtyřbodový náskok. Napomohl tomu i víkendový zápas s Nijmegenem, v němž PSV po brankách Parka, Beasleyho, Ooijera a Venegoora of Hesselinka 4:1. V souboji s Monakem se do základní sestavy navíc vrátili van Bommel a Vogel. Na lavičku náhradníků poté udedli například uzdravený de Jong, nebo zimní posila Robert.

Svěřenci Didiera Deschampse v posledním ligovém duelu mállem připravili o ligovou neporazitelnost Lyon. Od 84. minuty sice vedli brankou Rodrigueze 1:0, ve třetí minutě nastaveného času jim však dva body sebral svou hlavičkou Clement. Z kádru francouzského mužstva neodcestovali do Nizozemska Chevanton a Squillaci. Oběma vystavil stopku zraněný kotník.

Domácí začali odvetu za rok staré vyřazení aktivněji a ve čtvrté minutě mířil z nadějné pozice nepřesně Farfan. Za hosty odpověděl nepřesnou ranou z dálky Kallon. První, a jak se nakonec ukázalo jediná branka, padla v osmé minutě. To van Bommel zahrál rohový kop, obrana francouzského klubu nedokázala pokrýt Alexe a ten koníčkem překonal Romu. Eindhoven byl v první půli lepším týmem a Roma musel zasahovat proti střelám Parka a Vogela, kteří se společně s Beasleyem před týdnem na Nou Campu zúčastnili benefičního utkání na pomoc jihovýchodní Asii. Až poté se hráči Monaka trochu osmělili a nebezpeční byli především Saviola s Adebayorem. Jeho dobrý průnik zastavil na poslední chvíli skkvělým skluzem Alex. Tečku za první půlí udělal v její poslední minutě ranou nad Bernardi.

O přestávce neudělal ani jeden z trenérů nějakou změnu, už po sedmi minutách druhé části hry však nahradil nevýrazného Farfana Američan Beasley. Největší šanci domácích po změně stran měl v 58. minutě Ooijer. Ten se dostal na malém vápně k van Bommelově centru, v těžké pozici ale zamířil nad. Monačtí se proti dobře zformované obraně PSV nedokázali dlouho prosadit a svou největší příležitost si vypracovali až čtyři minuty před koncem. Gomes vyboxoval Plašilův centr pouze k Bernardimu, který míč bez váhání poslal obloučkem směrem na bránu. Před Gomesem ho ještě přizdvihl Kallon, bohužel pro hosty skončil míč nad břevnem.

Domácí nakonec splnili svůj hlavní cíl – vyhrát bez inkasované branky. Výsledek 1:0 ale nechává ve hře o postup stále oba týmy.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele