Dunga stále věřil svým hráčům, ti ho nezklamali

29.06.2009, 11:06
Aktuality
Po čtyřech letech si Brazilci znovu vyzkoušeli, jaké to je zvítězit na Konfederačním poháru. Včerejší finále bylo asi složitější, než si sami hráči představovali, Spojené státy americké se po prvních dvou nezdarech na turnaji zvedly a po prvním poločase vedly o dvě branky. Trenér Brazilců Dunga ale i tak stále věřil svému týmu...

"Dotáhnout dvoubrankové manko není nikdy snadné, ale když máte odhodlané hráče, kteří se nikdy nevzdávají, tak máte vždycky šanci a to jsme dnes potvrdili. Všichni hráči se stále soustředili na to, na co měli. I když po 27 minutách prohrávali o dvě branky, tak si stále byli jistí. Spojené státy vždycky měly dobrý tým. Po taktické stránce je to velice vyzrálý tým, velmi disciplinovaný a fyicky je na tom také dobře. Vždy je těžké tento tým porazit," řekl po utkání Dunga.

Američané v semifinále překvapivě přehráli mistry Evropy ze Španělska a včera ukázali, že ve finále nejsou náhodou. V desáté minutě se po centru Spectora trefil Dempsey, ve 27. minutě pak po rychlém brejku ještě přiživil senzaci Donovan. Jenomže Brazilci mají Luise Fabiana, ten ihned po začátku druhého poločasu snížil a v 74. minutě pak svým pátým gólem na turnaji vyrovnal. Rozhodnutí přinesla 84. minuta, rohový kop Elana a přesná hlavička kapitána Lucia.

"Během poločasové přestávky jsem hráčům říkal, že jim něco chybí. Začali jsme daleko důsledněji napadat a byli odměněni hodně rychlou brankou Fabiana. Na hřiště jsem pak poslal dva rychlejší hráče, mezi nimi byl i takticky dobře vybavený Elano. Začali jsme hrát lépe po křídlech a nakonec dali další branky," dodal Dunga.

Američané na turnaji ukázali, že se s nimi za rok na světovém šampionátu, pokud se na něj kvalifikují, bude muset počítat. Přitom to vypadalo na velký neúspěch, ve skupině podlehli 1:3 Itálii a 0:3 Brazílii a řada fanoušků je již předem odepsala. První zázrak se jim ovšem podařil v posledním vystoupení v základní skupině, výhra 3:0 nad Egyptem a stejné vítězství Brazílie nad Itálií je poslalo mezi nejlepší čtyři, kde tým působil velmi dobrým dojmem.

"Je to bolestivá porážka, zvláště když jsme vedli 2:0. Hodně nás ranil ten rychlý gól na začátku druhé půle, ten Brazilce vrátil do zápasu. Cítím velké zklamání, zároveň jsem ale velice pyšný. Když se přeneseme přes finálové zklamání, víme, že se zlepšujeme. V takových zápasech se toho hodně naučíme, byla to velká zkušenost. Ta z Jihoafrické republiky bude pro hráče velmi zvláštní. Je to něco, co si budou pamatovat a dá nám to motivaci k tomu vrátit se sem příští rok na mistrovství světa," ví americký trenér Bob Bradley.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
homeles8

vypadá jak terry za 30 let

Reagovat
smazaný uživatel

hej pravda :D..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

spíš Terry bude vypadat jak Dunga

vždycky se přirovnává k větší osobnosti

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát,že Terry je 2krát lepší fotbalista....

Reagovat
Tsigi

Dunga rozhodně líp kopal penalty

Reagovat
j_mrazik

Tak to většina. Navíc Dunga byl větší osobností a i fotbalistou než Terry.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty si vedle jak ta jedle....

Reagovat
j_mrazik

Až bude Terry kapitánovat týmu, který bude hrát minimálně finále MS, tak prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

... no toho se můžeme brzy dočkat

Reagovat
smazaný uživatel

no tak když už i to Španělsko vyhrálo ME konečně ... Anglie je další takovej tým, kterýmu se před turnajema dávaj celkem šance na dobrej výsledek, ale nakonec dopadnou vždycky špatně ... přitom hráče špatný nemaj (no dobře, s gólmanama to u nich není až taková sláva), ale v repre na MS nebo ME to nedokážou potvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

... tak na takový podnik je potřeba mít "turnajový" tým.. a ten myslím v Anglii "dozrává"

Reagovat
smazaný uživatel

... od roku šestašedesát...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

... právě Dunga dovedl Brazílii k titulu r.1994(na který čekali od 1970).. a přitom tenkrát nehráli typický brazilský fotbal(na který jsme byli zvyklí), ale měli ten správný turnajový tým

Reagovat
smazaný uživatel

no tak Terry je už i ve svém mladém věku uznávanou osobností v PL i na mezinárodní scéně ... to jestli hráč dovede tým do finále MS není jen záležitost jednotlivce a přiznejme si, že Brazílie a Anglie se co do reprezentačních úspěchů moc srovnávat nedaj a Dunga to tak měl o něco snažší v tomto ohledu ... zas se dá říct, že na klubové úrovni Dunga nic moc ... prostě každý z nich má něco

Reagovat
smazaný uživatel

to třeba takovej Didier Deschamps bral úspěchy jak v repre, tak v klubech

Reagovat
smazaný uživatel

Správně tak sem to nějak myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepším brankářem pak byl vyhlášen další Američan Tim Howard, který po celý turnaj předváděl vyrovnané výkony a ve finále dlouho držel naděje USA na vítězství, když zlikvidoval hned několik šancí Brazilců.

Ideální sestava Konfederačního poháru: Mohammed Kassid (Irák) - Maicon, Lucio (oba Brazílie), Matthew Booth, Tsepo Masilela (oba JAR) - Melo, Kaká (oba Brazílie), Clint Dempsey (USA) - David Villa (Španělsko), Luis Fabiano (Brazílie), Landon Donovan (USA).

Nejlepším brankářem Tim Howard a v sestavě je Kassid?

Reagovat
smazaný uživatel

Hovard jednoznačně na turnaji

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení turnaje určilo Tima Howarda...to, že si server goal.com dal do své idelaní sestavy jiného golmána na tom nic nemění ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,to je podle goalu? To tam není napsaný...

Reagovat
smazaný uživatel

V Expresskách to je , odkaď to máš ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že jsem to goal.com smazal? Z expresek, předtím to tam nebylo Ale to je fuk, už jsem to pochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

ne bylo tam goal.com ale v pohodě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele