Důležitý hráč, popisuje Conte středečního hrdinu Bergwijna

20.01.2022, 14:07
Aktuality
Steven Bergwijn (© AFP)
Tottenham včera večer hostoval v Leicesteru, podal kvalitní výkon a nakonec si do Londýna odvezl zasloužené tři body, i když tomu po výsledkové stránce dlouho nic nenasvědčovalo. Kohouti ještě ve čtvrté minutě nastavení prohrávali 1:2, poté se ovšem do všeho naplno vložil Steven Bergwijn...

Ofenzivně laděný fotbalista v páté minutě nastaveného času vyrovnal, s bodem se nespokojil a o chvíli později definitivně rozhodl. Svěřenci manažera Antonia Conteho díky tomu poskočili na pátou příčku tabulky, na čtvrtý West Ham ztrácejí jen bod a disponují třemi dohrávkami k dobru.

Vše přitom mohlo být zcela jinak. Bergwijn do Tottenhamu přišel před dvěma roky z PSV Eindhoven a neplnil očekávání. Ještě nedávno se schylovalo k jeho návratu do Nizozemska, usiloval o něho Ajax a do Anglie dokonce poslal jednu nabídku.

"V minulosti jsem dostal několik otázek na Stevena Bergwijna a vždy jsem se vyjadřoval zcela jasně. Říkal jsem, že pro mě osobně se jedná o důležitého hráče, a to díky jeho schopnostem, v týmu zase tolik kreativních hráčů nemáme. Je silný v soubojích jeden na jednoho, dovede obejít protihráče. Vedle toho může nastoupit na pozici útočníka i klasické desítky. Cílem je zlepšit se a být silnější, ne ztrácet fotbalisty, kteří nám ke zlepšení mohou pomoci," prohlásil Conte.

"Pokud je Steven v pořádku po fyzické stránce, tak může patřit do základní sestavy, nebo minimálně rozhodovat zápasy jako střídající hráč. Pro mě je důležitým členem týmu. Sami moc dobře víte, že hráč musí být spokojen, pokud má podávat kvalitní výkony a Steven dle mého názoru je spokojen díky tomu, že zůstal v Tottenhamu," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele