Druhá hvězda míří na hruď Interu. Poprvé v historii rozhodlo o Scudettu milánské derby

22.04., 23:04
Aktuality
Radost hráčů Interu (© AFP)

Milánský Inter se po třech letech vrací na italský trůn. Svou pouť za titulem přitom zpečetil tím vůbec nejsladším způsobem - vůbec poprvé se o prvenství definitivně rozhodlo v Derby della Madonnina. AC jako nejbližší pronásledovatel po prohře 1:2 už nemá šanci svého rivala dostihnout.

Rossoneri muselo být již před utkáním jasné, že je na San Siru čeká mimořádně náročný úkol. Šli do něj totiž s bilancí pěti po sobě jdoucích porážek se svým městským sokem. Nejednalo se přitom o bezvýznamné zápasy, přišli tímto způsobem o loňský superpohár i účast ve finále Ligy mistrů. A nyní také o poslední zbytky naděje na to, že právě oni předčí Inter a jako druzí zapíšou historicky dvacátý italský titul.

Nerazzurri se do vedení dostali už v osmnácté minutě, kdy Francesco Acerbi využil rohového kopu a hlavou rozvlnil síť za Maignanovými zády. Krátce po návratu ze šaten pak předvedl povedenou individuální akci Marcus Thuram a přízemní ranou odšpuntoval další dávku radosti v sektoru hostí. Tomoriho dorážka po velkém závaru ji sice na chvíli utlumila, porážku ale AC neodvrátil ani v emotivním závěru orámovaném třemi červenými kartami. Pioliho družina tak z druhé pozice ztrácí pět kol před koncem nedostižných sedmnáct bodů.

AC Milán - Inter Milán 1:2

22.04.2024 20:45
Více informací k zápasu

Inter díky tomu již má definitivní jistotu, že vyvedenou sezonu zakončí vedle dalšího superpoháru i s velkou trofejí. Vzhledem k předčasnému vypadnutí z Coppa Italia i Ligy mistrů se mohou muži okolo Simone Inzaghiho soustředit na překonání klubových ligových rekordů. Již nyní jde o třetí nejúspěšnější sezonu historie co do počtu bodů (86) i vítězství (28). Na srovnání počinu tři roky starého chybí pět bodů a jediná výhra, v sezoně 2006/2007 se Robertu Mancinimu povedlo tým dotáhnout k zisku 97 bodů a 30 vítězství. Na absolutní rekord Juventusu by však ani v případě stoprocentní bilance ve zbytku ročníku o bod a výhru nedosáhli.

To ale nyní Nerazzurri rozhodně netrápí. Na řadě jsou totiž velké oslavy, které se zajisté potáhnou i přes sobotní domácí zápas s Turínem.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (34)

Přidat komentář
Lubinterista

Forza INTER!

Reagovat
Interista_4ever

AVANTI!!

Grazie ragazzi

Reagovat
JackDaniels.

OT: Aky silný tim sa vam risuje na MS?

Reagovat
Seydou Doumbia

Čechy neřeš, ale USA má skvělý tým (y) Gaudrau, Tkachuk, Boldy, Thompson, Hughes, Caufield, Jones, Sanderson, Pinto, Zegras, ještě to chce golmana vy taky solidní, Pospichal, Tatarka, Sláva, Němec...snad skončíte alespon 3 aby jste se vyhli Kanadě

Reagovat
snuff24

Reagovat
icka

Reagovat
JackDaniels.

Snad

Reagovat
milan78

pěknej plakát s mistrama.., jen nechápu, kde se tam vzal ten prodavač z naší večerky..

Reagovat
M.Vaza

Blbost, ten je z naší..

Reagovat
GabrielBatistuta

Bud chodite do stejny vecerky, nebo ma borec tech vecerek retezec. Me je taky povedomej

Reagovat
Salfovic

6x za sebou prohrát s Interem, to už je pro AC slušnej trapas.

Reagovat
Werkrider

Vyhrát titul v derby, to už je jiné kafe, gratulace všem fanouškům Interu.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Deki

Grazie ragazzi tenhle titul je extrémně důležitý a řekl bych, že má větší váhu, než ten před třemi lety. Tehdy doznívala ještě doba, kdy jsme se nebáli vyhazovat a utrácet peníze. Teď je to jinak, ale i tak to jde.

Od ledna nebylo o čem, což pro mě je největší překvapení, jak moc nám to ostatní usnadnili. Ale zasloužený triumf, ty naše šňůry výher i proti těžkým soupeřům byly masakr. A nesmím zapomenout na šňůru v DDM.

Fantazie. Forza INTER!!!

Reagovat
MoonKnight

Co je šílené a obdivuhodné, že Marotta už pro má pro vás teď v dubnu připraven kádr na příští rok, který bude ještě silnější.

Reagovat
snuff24

Co chystá povídej?

Reagovat
MoonKnight

Tak pokud mu vyjdou všechny podpisy, tak Taremi a Martial na pozici 3 a 4 by byl úplně obří upgrade oproti Sanchezovi s Arnautovicem. Zielinski je už spoustu let v kuse topka v italské lize a ty 3-4 roky dá určitě. A kdyby vyšel i ten Nacho? Překvapuje mě, jak šíleně je Nacho podceňovaný celou kariéru, v podstatě neměl jediný špatný zápas v kariéře, to by byla největší posila Interu, na 3 roky klidně ještě naprostý top stoper pro sérii A.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

Gratulácia Interu Nakoniex im to Juve celkom uľahčilo. Za posledných pár rokov je Serie A skutočne vyrovnaná, čo ukazuje aj mnoho rôznych víťazov. Snáď od budúceho roka nenbehneme znovu na dominanciu Juventusu.

Reagovat
Raffaello

Juve se bude ještě minimálně 3 roky sbírat, tam žádná dominance opravdu nehrozí.

Reagovat
Bakary3

No, vyrovnaná, spíš slaba konkurence vepředu, i co koukám na bodové zisky

Reagovat
Bakary3

Na rudnevse...

Reagovat
Salfovic

Já bych si tedy taky tu vyrovnost představoval tak, že o titul bojují třeba tři týmy a ne že je jeden tak odskočený jako letos a loni.

Reagovat
Seydou Doumbia

Inca je odskočený, ale že bychom mohli říct že druhé AC nebo třetí Juve mají formu a jsou dobré týmy to taky ne...a to je právě to

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Salfovic

Milánskému Interu zbývá v Serii A odehrát ještě pět zápasů, přesto už byl korunován mistrem soutěže. Stejně rychle to v historii zvládl jen jeden tým - taktéž Inter v sezoně 2006/07.

To se tedy divím, že se to ještě nikdy nepodedlo dominantnímu Juve.

Reagovat
10

Taky je to nesmysl, třeba v sezoně 18-19 Juventus taky slavil ve 33. kole.

V těch dominantních sezonách neměl 2. tým tabulky 69 bodů. Třeba při rekordu 102 bodů mělo AS v 33. kole 79, Neapol 81 v sezoně 17-18...

Reagovat
Salfovic

Mně to bylo divný. Měl jsem za to, že faktické informace ef čerpá ze spolehlivých zdrojů.

A třeba tohle je pravda ?

Inzaghi získal s Interem šestou trofej. V tabulce trenérů se tímto posunul na třetí místo, úspěšnější než on jsou jen Helenio Herrera a Roberto Mancini. Oba získali po sedmi trofejích.

Reagovat
Salfovic

Tak aspoň něco

To je slušný, po třech letech

Reagovat
PISTOLERO

Tohle chutná opravdu sladce Grazie ragazzi!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele