Dramatická africká kvalifikace zlomila srdce Salahovi i Alžířanům

30.03.2022, 00:24
Komentáře a souhrny
Mohamed Salah (© AFP)
Druhý penaltový rozstřel během necelých dvou měsíců, druhá rozhodující penalta Sadia Maného - a Egypt nejen, že nemá africké zlato, ale ani se nepodívá na mistrovství světa do Kataru. Tam putuje Senegal, západní Afriku reprezentuje také Ghana a arabské vlajky pro změnu po velice odlišných postupech hrdě drží Maročané a Tunisané. Alžírsko užuž sahalo po postupu, který si nechalo vzít Kamerunem ve čtvrté minutě nastavení prodloužení.

Samotné utkání na novém stadionu v Diamniadiu, uprostřed senegalské džungle, příliš nenabídlo, pouze Fathi vlastním gólem ve stejné minutě (!) vrátil Senegalu laskavost z prvního utkání. Lepším týmem byli rozhodně Lvi z Terangy a brankář El Shenawy musel předvést leccos ze svého umění, ale už delší dobu bylo na pohled patrné, že vše spěje k dalšímu rozstřelu.

Ten se odehrával v prostředí připomínajícím diskotéku, když se každý exekutor musel potýkat s desítkami laserových paprsků v obličeji. Možná i proto jsme na první úspěšný kop čekali až na pátý pokus, přičemž hvězdný Mohamed Salah - který se ve finále Afconu jako pátý střelec vůbec nedočkal a tentokrát trápení pro Egypt načínal - dokonce ani netrefil bránu.

Největší šlágr dne představovalo tzv. "Jollof Derby” hrané před vyprodaným stadionem v Abuji mezi Nigérií a Ghanou. Toto prestižní utkání bylo svým způsobem rozhodnuto už v 10. minutě, když Partey slabší ranou zpoza vápna zaskočil brankáře Uzoha, který se po nízké střele vrhal rukou namísto nohou. V tu ránu Nigérie potřebovala udeřit ne jednou, ale dvakrát.

Domácí sice poměrně brzy, ve 22. minutě, vyrovnali prostřednictvím penalty Troost-Ekonga nařízené po Odoiově přišlápnutí špičky Lookmanovy boty, ovšem dalších šancí už Nigerijci příliš neměli.

Zápas rozhodlo taktické rozhodnutí začínajícího kouče Otta Adda, který udělal v poločase hned tři změny, přešel na rozestavení s pěti obránci a jeho protějšek Augustine Eguavoen si s něčím takovým nevěděl rady. Centry nefungovaly a druhé míče pravidelně sbírali Ghaňané. Nigerijci nakonec ani neměli pořádný, soustavný tlak, což po závěrečném hvizdu přimělo rozčarované fanoušky k hromadnému vtrhnutí na hrací plochu. Super Eagles budou na MS chybět po třech po sobě jdoucích účastech a teprve podruhé od dávného roku 1990.

V dalších dvou utkáních si poradili favorité. Maročané proti DR Kongo výborně odstartovali a nerozhodila je ani nutnost dvakrát vystřídat ještě před poločasem, jednou dokonce v bráně. Svěřenci Vahida Halilhodžiće nakonec za přispění tří různých střelců soupeře smetli 4:1 a stali se nejdominantnějším postupujícím. Příliš starostí s postupem zároveň neměli ani Tunisané, byť drželi míč pouze 36 % času. Mali potvrdilo, že mu dělá střílení branek dlouhodobě velké problémy, když z pouhých šesti střel ani jednu nevtěsnalo mezi tři tyče.

Jako poslední se odehrálo střetnutí afrických šampionů z let 2017 a 2019. Kamerunci ve 22. minutě umazali soupeřův náskok díky dříve odstavenému veteránovi Choupo-Motingovi a blízko postupu byli už v 67. minutě, to by se však brankář M’Bolhi nesměl vytasit s famózním dvojzákrokem proti Tawambovi a Honglovi. Jednou míč vykopl, podruhé vyrazil rukavicemi.

V prodloužení byli přeci jen aktivnější domácí, kterým dokonce nebyl uznán jeden gól. Slimani ve své druhé větší šanci podle videa zahrál ve výskoku rukou. Další zákroky, jež musel Onana v prodloužení vytasit, už byly spíše rutinního charakteru, až dokud se nedostavila 118. minuta a žolík Ahmed Touba konečně neproměnil jeden z mnoha hlavičkových pokusů.

Alžířané v tu chvíli museli cítit velkou satisfakci. A zjevně také uspokojení, neboť v poslední minutě nastavení Kamerun rozehrál obyčejnou standardní situaci a stačil jeden vyhraný hlavičkový souboj, jeden jednoduchý volej a alžírská historická neporazitelnost v Blidě vzala za své. Rok 2022 pro Alžírsko nadále připomíná noční můru. Hráči byli po závěrečném hvidzu neutišitelní, ale především v koncích se zdál trenér Belmadi, který dost možná nyní bude následovat Carlose Queiroze jako druhá trenérská oběť poslední fáze kvalifikace.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (133)

Přidat komentář
Modroočko

Bola to riadna jízda...ten kamerunský gól v 124. minúte bol reklama na futbal, za celú kvalifikáciu si postup zaslúžia, aj keď bude veľmi smutné, že tento tím Alžírska si po neporaziteľnosti v posledných rokoch na MS nezahrá. Škoda, po Arabskom pohári im došla para. Sklamalo Mali, ktoré v celom dvojzápase pôsobilo ako tím bez akejkoľvek taktiky a útočnej stratégie a hoci tie výkony Tuniska boli veľmi oportunistické, výborne presovali a na súpera zahrali to, čo im stačilo. Ghana príjemne prekvapila, hádam len v Afrike sa môže stať, že vás vyradia Komory a o dva mesiace postúpite na Majstrovstvá sveta no a Maroko a Senegal budú najhorúcejší africkí kandidáti na vyraďovaciu časť MS, obaja predvádzajú výborný futbal. Postúpili v rámci možností tí najlepší, škoda absencie Pobrežia Slonoviny, Beninu a Burkiny Faso v boji o postup.

Reagovat
fantomas

Beninu?

Reagovat
Modroočko

Od APN 2019 si držali celkom slušnú formu, potom síce boli dosť nekonzistentní, ale za ideálnych okolností mohli podľa mňa byť v baráži konkurencieschopnejší než DR Kongo.

Reagovat
Kongo

Já jsem spíš zvědavý, kdy nás postupem překvapí Kapverdy nebo Rovnikova Guinea. Jsou takticky dost vyzrálí, protože je tam cítit hodně evropský vliv, hlavně z pyrenejskeho poloostrova.

Reagovat
Benfica

Alzircania to proste karma

Senegal, popravde si za tu laser show nezasluzili postup..

Reagovat
Whitemedia

A Egypt nejel laser show? Nijak jsem to nezkoumal, ale viděl jsem i takové videa..

Reagovat
Whitemedia

https://twitter.com/HenryBushnell/status/1508895040994689025

Tohle je naprosto nechutný a nedivím se, že Salah neproměnil, ale viděl jsem právě nějaké lasery i na hráče Senegalu..

Reagovat
fantomas

Lasery měli v obličeji všichni

Reagovat
oli9

Když kopal Mane tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

taky mu svitili

Reagovat
Benfica

Tak pri tolkych laseroch nieco muselo ist aj na domacich tomu sa nedalo vyhnut.. a pri tych penaltach..

Reagovat
Remt

tak z toho se mi chce zvracet když to vidím

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ACSeRw!n

tomu rikam udelat maximu pro postup sveho tymu

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Greny
Reagovat
merlick

kontumovat, nech uz pridu tie tvrde tresty

Reagovat
Seydou Doumbia

kontumovat pro koho, pro Benin? dělali to i ti teroristi doma tak co

Reagovat
merlick

kontumovat prvy zapas v ktorom sa to stane

Reagovat
Seydou Doumbia

neřešit to, jedeme dál

Reagovat
Trand

Jsem myslel, že na něj svítil třeba jeden týpek, ale tohle už je dobrá diskotéka. To snad ani nemůže být regulérní tohle.

Reagovat
Benfica

V Egypte mali laser show ale ne tak vela, toto co teraz v Senegale to som videl prvy krat tolko laserov naraz..

Reagovat
Benfica

Teda neviem ci si myslel, minuly zapas alebo tento, ja ten prvy.. tiez pri hymne Egypta taky silny hukot.. napamatam, ze by som nieco take pocul.. teraz myslim silu hlasu

Reagovat
Whitemedia

Mluvím jen o tom. co jsem na twitteru zahlédl dnes/včera večer a tam teda jely lasery do ksichtu hráčům Egyptu i Senegalu, ale netuším, jestli to byly všechno záběry z posledního zápasu.. ale teda takovou laser show jsem ve fotbale asi ještě nezažil..

Reagovat
smetos

Ty lasery na penaltach Cernocha z dzungle dostanes, dzungli z cernocha nikoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, nikde inde sa toto nedeje. Magori fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě v Turecku, podobná džungle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Třeba v Anglii vloni na euru no

Reagovat
smazaný uživatel

ty lasery byli v reakci na to, jakou laser show dostali Senegalci v Egyptě...tady ochutnali Egypťani medicínu vlastních fans

Reagovat
smazaný uživatel

to som nevedel. V tom prípade aj Egypt

Reagovat
drussbarb

A blb zůstane blbem.

Lasery byly jednu dobu v módě i ve španělské lize, asi prales

Reagovat
smazaný uživatel

Nie nadarmo sa hovorí, že Španielsko je už vlastne predmestie Afriky

Reagovat
smetos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Lasery hnus. Ale tak pokud jim to nevadilo, tak není co řešit. Pokud by jim to vadilo, nechápu proč to kopali. Hraje se o největší turnaj světa a koncentrace na penalty musí být 100%.

Reagovat
Kucka

Jako mohli si stěžovat, zajímavé by bylo, jak by případně sudí situaci řešili.

Reagovat
fantomas

Egypťanum to ani nemohlo vadit, byli by to největší pokrytci na světě

https://twitter.com/MAKS09/status/1509083580915499009?s=20&t=FwkbsZGFUg_tMvjpN37LxA

Reagovat
oli9

Ta laser show v Senegalu humus

A to co následovalo po zápase v Nigérii upet humus

https://twitter.com/FRANKOJJ/status/1508942806924025858?s=20&t=VhNQlGM60db-VaRprcugTw

Reagovat
Benfica

No co ja na mieste alzirskeho diktatora by som po takom vyradeni prerusil s Kamerunom vsetky diplomaticke vztahy, poslal im tam tanky, aby zbombardovali vsetky stadiony a tvaril by som sa, ze Kamerun neexistuje

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Benfica

No co, alebo by mozno skor stihlo mrdnut.. lebo ozaj oni vypadli brutalnym sposobom

Reagovat
Ingimir

tak je snád jasné, že Shevchenko v momentálne situácie moc vtípky s posielaním tankom a bombardovaním iného štátu moc neocení

Reagovat
Benfica

Reagovat
John Obi Mikel

Škoda toho pravidla o venkovním gólu

Reagovat
RadekVonCZE

Lasershow

Reagovat
RadekVonCZE

Plus po zápase diváci v Nigérii

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana, Senegal, Kamerun a Maroko už len to Mali chýbalo

No nič užijem si zase Tunisko xD

Kamerun šokoval už postupujúce Alžírsko

Ghana verím že na MS bude predvádzať ešte lepší futbal

Reagovat
Gajdy38

Mrzí ma vypadnutie Nigéria a hlavne Alžírska, naopak som veľmi potešený vypadnutím Egypta. Ghana by zase mohla byť celkom príjemným oživením MS. Ako som včera sledoval tie zápasy, tak Nigéria mala síce optickú prevahu ale si nevybavujem takmer žiadnu šancu, asi to najzaujímavejšie čo ukázali boli 2 nožničky od Osimhena. Senegal v predĺžení tiež dominoval, ale Egypt ako pri každom prerušení zdržiaval to bolo až nechutné a hlavne preto som potešený ich vypadnutím. Asi najväčší záujem streliť gól bolo vidno od Alžírčanov, hlavne v predĺžení. Po tom čo vyhrali prvý zápas vonku, myslel som si že z prehľadom si postup postrážia. Doteraz neviem akú ruku tam videli pri neuznanom góle Slimaniho. V závere som sa už zmieril s penaltami, keď zrazu strelili gól. Ale z ich strany nepochopiteľne začali oslavovať a pri rutinnej nakopnutej lopty, si nedokázali prebrať hráčov a dostali gól na ktorý už nemohli reagovať. Ich je škoda, pretože mohli na MS dokázať veľké veci.

Reagovat
Andrej Bureš

Lasershow.. banda opic fakt, že jo

Reagovat
fabec1222

A stejně zas všechny tyhle týmy skončí max v osmifinále a pak budou zas nadávat, jak málo maj pozic

Reagovat
John Obi Mikel

Maroko letos čtvrtfinále

Reagovat
ACSeRw!n

Egypt a Alzirsko out

Reagovat
doshcz

Reagovat
martin.b

Nezbývá, než vyhrát letos něco velkýho s klubem Mo !

Reagovat
Front hell

Už vyhrál,na konci února.

Reagovat
Salfovic

Prej nejlepší fotbalista, za 330 minut nedá gól Senegalu a ještě zahodí penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

měl si vzít brýle ala Edgar Davids

Reagovat
ttopi

https://twitter.com/PapiiKennyy7/status/1508925675650101251?s=20&t=q3ptPMbzopQE0r6uHTakoA

Afrika chce, aby je zbytek světa respektoval a nemyslel si o nich, že jsou opice.

Reagovat
verv

Protože jinde ve světě se tohle neděje, že?

Reagovat
ttopi

Podobnou reakci jsem čekal. Jde o to, že když si chceš vybudovat respekt, musíš se podobných věcí vyvarovat, jinak zůstaneš furt ve staré škatulce. Pro mě jsou to největší burani a opice na světě.

Reagovat
verv

Takže v Evropě si to už můžou dovolit, protože maj z nějakýho důvodu repsekt, ale když se to děje v Africe, tak to sou burani a opice Pro mě jsou největší burani na světě lidi, co označí celý etnikum jako opice na základě incidentů, na kterých se podílí jeho naprosto zanebatelná část .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ttopi

Ne, tak jsem to rozhodně nemyslel. Ty nejspíš asi i víš, jak jsem to myslel, ale to je jedno. Tímto můžeme diskusi ukončit

Reagovat
bobis21

Tak v tom případě jsi asi jediný kdo ví jak jsi to myslel, protože všichni ostatní evidentně pochopili to samé co verv.

Reagovat
verv

Fakt si nedokážu představit, jak jinak jsi mohl myslet to, cos napsal. Pokud to teda nebyla nějaká šifra.

Reagovat
ttopi

Dobře no, uznávám, že jsem se nechal trochu unést

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
stuff

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
RickNash

Reagovat
mistr129

Za první větu , ale Afrika je etnikum odkdy a kde ji označil celou?

Reagovat
verv

Jako etnikum se dají označit Afričani, i když je to samozřejmě složitější. A celou Afriku zmiňoval hned v prvním komentu.

Reagovat
LAM

Ano ve většině to opice jsou

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cotton

Reagovat
smazaný uživatel

co to plácáš za hovadiny

Reagovat
andrew96

Buran jsi ty, protože... ehm, škatulkuješ.

Reagovat
ACSeRw!n

to by se jinde na svete nestalo co ?

Reagovat
ACSeRw!n

bohuzel poradatele to podcenili, nechrani ho policie stitama..

Reagovat
smazaný uživatel

Viz na den presne 2 tydny zpatky zapas United - Atletico.

Reagovat
Salfovic

Čekal jsem o dost větší divočinu.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
johan14

S tými laserami by už mali niečo robiť, to je nechutné.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kamerun ten závěr zvládl neskutečně. A za Egypt jsem v bráně čekal Gabaskiho, minmiálně při penaltách. Největší zlo Egypt a Alžírsko je pryč, alespon něco.

Reagovat
ttopi

Hlavně ten gol Kamerunu. Házej autě někde za půlkou, pak centr až k vápnu, tam 2 hráči Alžířska někde vzadu bez hráče a šup ho tam

Reagovat
Seydou Doumbia

komický bránění poslední minuty při boji o MS no

Reagovat
GEGE

Isma další kdo si dá radši dovolenku místo toho sracka MS

Reagovat
avicii

Mali to je taka škoda hlavne to ze vypadli s totálne nezaujímavý Tunisko, inak dobre

Reagovat
REPLIKATOR

Senegal kontumovat nebo opakovat zápas

Reagovat
Seydou Doumbia

všechno v pořádku, nic extra se nestalo...jedeme dál, není čas řešit hovadiny

Reagovat
milan78

vyřadit oba a poslat na to velkolepé MS jiné pastevce, třeba slováky

Reagovat
Modroočko

Pôvodne nás chcela FIFA sadiť do baráže namiesto Ruska, ale vraj nechcela riskovať, že by sa polovica eurofotbalu psychicky zrútila, keby sme vás vyradili vo finále a boli úspešnejší na MS než samostatné Česko...oh wait, to už sme.

Reagovat
Smoula14

Reagovat
smazaný uživatel

jeden uplichtěnej postup přes Nový Zéland ze skupiny a budete na to vzpomínat ještě za 100let to je asi jako porovnávat jeden titul z petrohradu v hokeji s naším zlatým hattrickem, Naganem a Vídní atd.

Reagovat
Modroočko

1) postupovali sme cez Taliansko, čo bol úradujúci majster sveta

2) hokejový titul máme z Goteborgu

Reagovat
Seydou Doumbia

stěr

Reagovat
eleven11

postupovali sme cez Taliansko, čo bol úradujúci majster sveta,áno bol,ale 4 roky je dlhá doba a tie výkony ITA boli veľmi slabé v tom období.Neraz sa stalo .že radujúci šaampion nepostpil zo základnej skupiny!

Reagovat
Radek Voltr

s hokejem di do hajzlu, dědku

Reagovat
penepi

Reagovat
norton

praveze ten postup bol nahodou dost epic, kedze sme porazili talianov v poslednom zapase 3:2 a myslim, ze to bol aj nejaky rekord, ze taliani do vtedy 3 goly nedostali na MS alebo nieco podobne

Reagovat
Modroočko

prvýkrát od finále MS 1970 vtedy dostali tri góly.

Reagovat
norton

Reagovat
blaugrana

ja by som dal zostavit tim z nastrocnych ceskych patriotov

Reagovat
Bandita_Harry

nebolo by to prvé MS na ktorom by sme boli my a vy nie

Reagovat
Bandita_Harry

Chudák Salah mohol by aspoň podpísať kontrakt

Reagovat
Coutinho10

slusna svinarna

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Salah...toto si rozhodne nezaslúžil on nemůže zato že lidé jsou takoví prasata a svítěj vědomě Laserem do obličeje.Co dělala tá Ochranka pri vstupoch na tribúny a neprodleně je neprohledali a mohli jim zabavit ty Lasery ? Takoví věci nemají co dělat na štadionech.Normálne nesral bych se s tým a opakoval zápas bez diváků když se neumí slušně chovat,a toho debila s Laserem dát doživotný zákaz na Vstupu na Štadión nech si svíti na svojí sprostú hlavu doma když je takoví prase

Reagovat
alias

Jestli je to nějak omezovalo tak si měli stěžovat u rozhodčího. Senegal postoupil naprosto zaslouženě, Egyptani se jen váleli . Kamerun překvapil vzhledem k výsledku prvního utkání Nigérie zklamala, nic pořádného si za celý zápas nevytvořila...Mali, podle mě bylo okradeno o regulérní gol a pak by stejně potentní Tunisko mělo problém. Tunisko je naprosto nesledovatelný tým Maroko zasloužený postup. Jinak až na utkání v Radesu všude našlapané tribuny a stadiony v Dakaru a Abuji na Evropské úrovni. Na příštím MS již bude afriku reprezentovat 9 států. Za mě bych to přál - Senegal, Nigérie, Kamerun, Pobřeží Slonoviny, Ghana, Zambie, Maroko, Alžírsko, Egypt - popř. RDC, Gabun, Mali, Guinea, ale v Africe je možné i nějaké velké překvapení

Reagovat
Seydou Doumbia

další ms už nikdo nebude brát vážně, když tam bude hrát každé hovno

Reagovat
ttopi

Krásně shrnuto. Sice to dává i větší šanci nám, ale opravdu ten lesk toho, že tam budou fakt jen ti, kterým se podaří projít většinou složitou kvalifikací, bude pryč. Už před pár lety jsem říkal, že se v podstatě pak může zrušit kvalifikace a hrát rovnou šampionát - prvních X týmů dle žebříčku.

Reagovat
Seydou Doumbia

právě...ono v posledních letech, kdy se tam dostal trinidad, togo, angola, panama tak to prostě bylo wow, ale ted když se tam dostanou týmy kvalitativně podobné tak už to prakticky nemá žádnou váhu

Reagovat
smazaný uživatel

Nám to šanci zas tak dramaticky nezvedne, UEFA dostane 3 místa navíc, pořád budeme na hraně. Navíc zřejmě i v dalším cyklu s dinosauřím trenérem (ať už to bude Šilhavý nebo Hašek), takže postup na MS by byla hodně velká klika. Budeme si muset počkat na rozšíření na 64 týmů, kde by Evropa těch míst mohla mít 18 nebo 19...

Reagovat
alias

Tak největší howno je naše repre...tyhle africký země mají daleko více hráčů v kvalitních klubech než máme my...zřejmě tomu hodně rozumís

Reagovat
Seydou Doumbia

tak náhodou rozumím, africké repre mám ve většině rád a přeju jím, ale vidět jich 9 na MS nemusím...až je budu chtít vidět tak si pustím APN, na MS má být jen pár top repre a ne všechny...my samozřejmě odpad jsme to je jasný to už ani nemá cenu zminovat

Reagovat
alias

ok, já sleduji každé APN od roku 1992, ale afričanum fandím nejvíc na MS kdy se mohou střetnout i s týmy jejich kontinentů a jedině tam mohou získat uznání celého světa. Zatím mě výsledkově většinou zklamali, ale jednou to třeba přijde...a čím více týmu tím větší šance i když samozřejmě ty repre, kromě africké špičky, což je zhruba těch 8-10 týmů moc konkurenceschopná není, především díky taktické nevyzrálosti a fotbalové kreativity, ale když tam může být Trinidad, Panama nebo SAE tak proč by tam nemohli občas nakouknout třeba Zambie, Mali, Guinea nebo RDC? Proto jsem rozšíření týmů na MS přijal s nadšením, protože i tzv. exoti mohou obohatit historii světových šampionátů

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to určitě mohou

Reagovat
smazaný uživatel

9 týmů z Afriky je v pohodě. Víc mě "děsí" 8 týmů z Asie.

Reagovat
Seydou Doumbia

Asie je jimy level no

Reagovat
ACSeRw!n

laser neni zlocin!

Reagovat
smazaný uživatel

Naija mi tam bude chybet, ale Ghana zaslouzene

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele