Dostál si na kopačky psal cestu ke třístovce. V dresu Bohemians bude působit i příští sezónu

14.05., 11:56
Aktuality
Martin Dostál (© Bohemians Praha 1905)

Martin Dostál bude i v příští sezoně hrát za Bohemians 1905. Čtyřiatřicetiletý krajní obránce, který o víkendu dosáhl na metu 300 startů v první lize, prodloužil s pražským klubem smlouvu o další rok, původní kontrakt by mu vypršel v létě. Vršovičtí o tom informovali na sociální síti X.

Dostál do Bohemians přišel v létě 2016. Předtím působil ve Slavii, kde odstartoval kariéru, a na hostování v Ostravě. Nedělní zápas druhého kola nadstavbové části proti Jablonci byl jeho jubilejním 300. duelem v české nejvyšší soutěži, po němž vstoupil do Klubu legend. Na kontě má devět ligových branek.

"Tohle je určitě krásný milník v kariéře každého hráče. Jen mě mrzí, že se nám nepovedlo zvítězit. Co se týče samotného 300. utkání, tak za toto číslo jsem samozřejmě strašně rád. Je to odměna za dlouholetou práci a dřinu. Fotbal je kolektivní sport, sám bych to pochopitelně nedokázal. Zaslouží se poděkovat i spoluhráčům, trenérům, ale i soupeřům, proti nimž jsem ty zápasy odehrál," řekl klubovému webu Dostál.

"Já mám obecně rád statistiky, tohle byla jedna z nich. Čím více se to blížilo, tím více jsem toho chtěl dosáhnout a těšil se. Na každé nové kopačky jsem si napsal "road to 300 (cesta ke třístovce)." Konečně to teď mohu trochu poupravit. Zimní zranění v obličeji ve mně vyvolalo obavy, že letos to ještě nemusím stihnout. Jsem moc rád, že se to povedlo," doplnil Dostál.

Věří, že přidá ještě řadu dalších startů. "Vždy je dobré si vytyčit nějaké další cíle. Pokud se budeme bavit o počtu utkání, tak tímto jsem vyrovnal Pavla Chaloupku v zápasech odehraných za Bohemku, kterému se shodou okolností před výkopem blahopřálo k narozeninám. Další na řadě už je pan Antonín Panenka, který má asi o 11 zápasů více. K tomu se nyní upínám a je to pro mě další milník, jehož bych rád dosáhl," dodal Dostál.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
meno

Jo! Když hrál u nás, tak jsem si nikdy nemyslel, že bude mít 300 ligových zářezů Sympaťák

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele