Dodrželi jsme taktický plán, musím týmu poděkovat, těšilo Trpišovského

21.09.2023, 23:48
Aktuality

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský byl po výhře 2:0 v úvodním kole Evropské ligy na hřišti Servette Ženeva spokojený nejen s výsledkem, ale i s úrovní zápasu. Podle kouče Pražanů předvedly oba celky navzdory vytrvalému dešti kvalitní výkon, svůj tým ocenil především za výbornou defenzivu. Na tiskové konferenci si pochvaloval i rozložení sil a rotaci kádru před nedělním ligovým derby se Spartou.

"Byl to skutečně evropský zápas na skvělém stadionu i ve skvělém prostředí. Soupeř ukázal velkou kvalitu a zápas nám hodně ztížil. Musím poděkovat svému týmu, že dodržel taktický plán navzdory tomu, že jsme začátek utkání úplně nezachytili," řekl Trpišovský. "Pro žádný český klub nebude nikdy samozřejmost, že bude vítězit na hřišti mistra nebo vicemistra, natož ve Švýcarsku. Servette je velký tým, má výborné hráče," přidal na adresu druhého týmu minulé sezony švýcarské ligy.

Pražany poslal do vedení v 32. minutě Lukáš Masopust a v 59. minutě uzavřel skóre další stoper Igoh Ogbu. Slavia dovolila soupeři první střelu mezi tři tyče až v 69. minutě. "Defenziva od nás byla v podstatě bezchybná. Až v závěru měl soupeř vepředu pět basketbalistů a z toho vyplynuly závary, ale naše obrana fungovala skvěle," pochvaloval si sedmačtyřicetiletý kouč.

Na konci utkání mohl ze dvou samostatných úniků přidat další branku střídající útočník Václav Jurečka, nejlepší střelec minulé sezony první ligy ale potvrdil, že v úvodu sezony není v ideální formě. Za klub dal zatím jediný gól ze hry a dvakrát se trefil z penalty.

"Takové věci moc nevyčítám, každý chce dát gól. Jde o nějakou pohodu, správné řešení. První situace pro něj byla jako dělaná, má skvělou rychlou střelu, bohužel přestřelil. Tu druhou vyřešil správně kličkou, pak to ale dával pod sebe a trefil protihráče. Byl na mě včera zlý při bagu, tak jsem mu říkal, že je to asi trochu karma," vtipkoval Trpišovský.

Reprezentační útočník začal zápas na lavičce stejně jako špílmachr Christos Zafeiris nebo levonohý univerzál Lukáš Provod. "Ke konci zápasu se mi hlavou honilo, které hráče se nám podařilo nebo nepodařilo pošetřit před derby. Je rozdíl, jestli hráč odehraje tři dny před dalším zápasem 60 minut nebo 95 minut i s nastavením," uvedl kouč Pražanů, jenž avizoval rotaci sestavy už před utkáním. "Těch změn bylo dnes víc, ale znovu říkám, že kdybychom nevěřili i dalším hráčům, tak ty změny neuděláme. Dnes to bylo pro nás stejně důležité jako derby," zdůraznil.

Na postu levého halfbeka si odbyl debut Rumun Andres Dumitrescu, jenž přišel na začátku září z celku Sepsi. "Musím ho pochválit za taktickou stránku, která není po přechodu do nového týmu jednoduchá. Zvládl to, i když měl rezervy třeba ve hře hlavou, na levé straně prohrával dost soubojů se Stevanovićem. Ale ostatní ho dobře zajistili. Po taktické stránce odvedl velice dobrý výkon stejně jako celý tým," ocenil Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele