Dodatečnou posilou Barcelony je útočník Braithwaite z Leganésu

20.02.2020, 11:55
Aktuality
Barcelona dostala svolení k realizaci jednoho transferu mimo přestupové okno a onou posilou se dnes stal Martin Braithwaite. Útočník přichází z Leganésu, v Katalánsku podepsal smlouvu na čtyři a půl roku a minimálně ve zbytku sezony nahradí dlouhodobě zraněného Ousmane Dembélého...

"FC Barcelona dorovnala výstupní klauzuli ve smlouvě Martina Braithwaita a ten na základě toho už není hráčem CD Leganés. Cena klauzule činí osmnáct milionů eur," informoval katalánský celek v oficiálním prohlášení.

"Fotbalista podepsal kontrakt pro zbytek sezony a následující čtyři roky, dohoda je platná do 30. června 2024 a její součástí je výstupní klauzule ve výši 300 milionů eur," sdělil dále druhý tým tabulky španělské ligy.

Přestupní termín pro většinu Evropy skončil posledním lednovým dnem, španělská liga ovšem svým účastníkům umožňuje výjimku v případě vážného zranění některého z hráčů. Barceloně se v únoru zranil Ousmane Dembélé, ten si opět poranil stehenní sval a po operaci bude chybět půl roku.

Barcelona měla na svém seznamu více kandidátů a další varianty představovali Willian José (Real Sociedad), Lucas (Deportivo Alavés) nebo Loren Morón (Betis). Leganés se v tuto chvíli ocitá v hodně nepříjemné situaci, o záchranu v LaLize bude bojovat s minimálním počtem útočníků a na tom se nic nezmění, svaz totiž jeho žádost o jednu dodatečnou posilu zamítl.

Autor: Tomáš Pavlík / fcbarcelona.com

Komentáře (302)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele