Do sedmi let získáme titul, věří ve Fiorentině

04.03.2008, 15:39
Aktuality
Fiorentina se snaží postupnými krůčky přibližovat absolutní italské špičce. V nastolené strategii hodlá vedení Fialek pokračovat i v dalších letech a podle sportovního ředitele Corvino by se ve výhledu příštích sedmi let mohli fanoušci radovat z vysněného titulu.

Tradiční klub je v Serii A na čtvrtém místě a odráží atak AC Milán, který chce příčku zajišťující předkolo Ligy mistrů bezpodmínečně získat. Na třetí pozici Juventusu ztrácí Fiorentina pouhý bod.

A právě na hřišti Juventusu si Fialky připsaly víkendu sladké vítězství 3:2. Přispělo k němu hned několik mladých hráčů, na kterých Fiorentina staví. Hráči jako Giampaolo Pazzini, Marco Donadel, Zdravko Kuzmanovic nebo Riccardo Montolivo dostávají pod trenérem Cesare Prandellim spoustu příležitostí neustále se zlepšovat.

Fiorentina trpělivě buduje tým, který se postupem času bojovat o titul. "Trenér Prandelli řekl, že za sedm let, s velkou trpělivostí, budeme moci bojovat o Scudetto," prohlásil Pantaleo Corvino, sportovní ředitel klubu.

"Fiorentina je město architektů, sochařů a impozantních staveb. Také my bychom mohli vybudovat něco překvapivého, musíme však mít hlavně trpělivost," dodal Corvino.

Podle Corriere dello Sport chystá Corvino na léto výrazné posílení kádru. Zadní řady by měl vyztužit Christian Zapata z Udinese a góly by měl střílet Klaas-Jan Huntelaar, kanonýr Ajaxu Amsterdam.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina je sympatický tým. Určitě bych jim to Scudetto přál. Líbí se mi jejich práce, zapracovávání mladých talentů se vyplácí. Jen tak dál Fialky..

Reagovat
fantomas

jj velice sympatické vedení..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, souhlas...líbí se mi jejich herní styl, Montolivo je hodně nadaný hráč...ten titul by mohli získat i dřív...

Reagovat
fantomas

jj, nevim proč zrovna za sedm let...taková divná číslovka na odhad

Reagovat
smazaný uživatel

to přesně sem chtěl napsat

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Fiorentině bych to přál

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz k tomu budou mit takovej pristup a budou hrat tak jak proti Juve tak verim ze to udelaj driv

Reagovat
smazaný uživatel

HLavni problem bude v tom ze tito mladi nadejni hraci odejdou za lepsim (peníze), a z fialek se "farma".

Reagovat
milan78

pokud nebudou zase uplácet : )))) tak jim titul ani neseberou

Reagovat
smazaný uživatel

jediný sympatickž italský klub.....

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele