DI VAIO PŘESTUPUJE DO FC JANOV

22.01.2007, 10:35
Aktuality
Marco Di Vaio se po dvou a půl letech strávených ve Španělsku a Francii vrací domů. 30letý italský útočník se dohodl na smlouvě s FC Janov a minimálně ve zbytku sezóny tak bude hrát Serii B...

O Di Vaia se vedle janovského klubu zajímali ještě v AC Milán, Palermu a FC Turín, tyto kluby však hráči nabízely pouze šestiměsíční smlouvu. Městský rival Sampdorie v letošní sezóně usiluje o návrat mezi elitu a po dvaceti odehraných kolech mu patří třetí příčka za Juventusem a Neapolí.

Di Vaio začal svou kariéru v Laziu, odkud se přes Hellas Verona, Bari a Salernitanu dostal do Parmy. Zde se stal jedním z nejlepších střelců Serie A na přelomu tisíciletí a v létě roku 2002 za něho Juventus zaplatil 26 milionů dolarů. Na Delle Alpi se ale přes Davida Trezegueta a Alessandra Del Piera nedokázal prosadit do základní sestavy, a tak po dvou letech odešel za 10,5 milionu do Valencie, kam si ho přivedl tehdejší kouč Claudio Ranieri.

Ve španělském klubu sice platil za nejlepšího střelce, přesto ani zde nedokázal naplnit velká očekávání a po příchodu trenéra Quiqueho Sancheze Florese se stěhoval do Monaka, nejprve na hostování, před letošním ročníkem se pak spoluhráčem Jana Kollera a Jaroslava Plašila stal nastálo.

Nyní se tedy Di Vaio vrací na Apeninský poloostrov. Ještě před týdnem se přitom zdálo, že z tohoto návratu nic nebude. "Chci tady zůstat. Slyšel jsem, že o mě mají zájem kluby jako FC Turín a AC Milán, oba potřebují útočníka a jsou s nimi spojována i jiná jména. Já ale chci uspět v Monaku a zůstat v něm co nejdéle," řekl nedávno Di Vaio.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*Kapřík

Z celýho jeho působení u ASM mám rozporuplný pocity. Ale teď aspoň bude víc místa pro odchovance. Doufám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele