Devatenáctiletý obránce Kričfaluši přestoupil ze Slavie do Teplic

09.02., 12:57
Aktuality

Ondřej Kričfaluši přestoupil z pražské Slavie do Teplic. Devatenáctiletý obránce podepsal na Stínadlech smlouvu do června 2027. Vršovický celek má právo koupit hráče zpět za předem smluvených podmínek. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Mládežnický reprezentant si odbyl ligový debut za Slavii v srpnu 2022, dosud si v nejvyšší soutěži připsal šest krátkých startů jako střídající hráč. Podzimní část této sezony strávil na hostování v druholigové Vlašimi.

"Věříme, že Ondra prokáže na prvoligové úrovni naplno svůj potenciál. Zároveň máme jasně nastavené podmínky, za kterých se Ondra v budoucnu bude moci vrátit do Slavie," uvedl sportovní manažer A-týmu Slavie Přemysl Kovář. V Teplicích už hostují ze Slavie Petr Hronek, Daniel Fila a Albert Labík.

Kričfaluši se k novým spoluhráčům připojil už ve druhém týdnu zimní přípravy. Vedle obrany může nastupovat také v záloze. "Hledali jsme někoho, kdo je schopný zahrát šestku i stopera, přesně to nám v přípravě potvrdil," uvedl sportovní ředitel teplického klubu Štěpán Vachoušek.

Autor: ČTK

Komentáře (64)

Přidat komentář
letitfly

Za měsíc mu bude 20. Je hrozná škoda, že ten proces začlenění mladejch do kádru není rychlejší. Už měl mít za sebou aspoň 20-30 zápasů v lize

Reagovat
PaYaB

To tady v Česku prostě moc neumíme..

Reagovat
Largo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Slavia navíc přivádí drahé a zahraniční hráče

Reagovat
ratusek

co čekat, když se nazývají i hráči 23 let a starší jako talenti kteří musí dozrát a radši místo nich hraje zkušenost

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
kaapaa

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Imos

Možná to nějak vyšlo u Vlčka a u nás máte Prebsla kterýmu snad není ani dvacet možná

Reagovat
letitfly

Já u vás rozhodně nikoho nemám ale obecně ke Slavii, mají Vlčka se 44 startama v lize, ale udělali z něj znovu náhradníka a to mu bude už 23. Prebslovi bude letos 21 a ve Slavii nedostal ještě ani čuchnout.

Reagovat
Imos

Jsem myslel, že je Prebsl mladší teda, by to trochu vysvětlovalo jeho kiksy

Máš pravdu, že slávka je od sparty na míle daleko s ohledem zapracování dorostenců

Reagovat
veikko

Tak jako dorost se berou hráči ročníku 2005 a mladší, takoví nehrajou ve Spartě ani ve Slavii. Ale Sparta Karabce, Hložka i Vitíka vytáhla do ligy už v dorosteneckém věku, to jo. U nás se ale obecně mladým hráčům moc nevěří, většinou je to z nouze ctnost, čest výjimkám.

Reagovat
kilobyte

Tak ono asi nejde každou sezónu vytáhnout z dorostu někoho do áčka, aby hrál ligu.

Reagovat
letitfly

Proč by to nešlo...za mě úplně v pohodě

Reagovat
kilobyte

Protože jde taky o kvalitu. A nemůžeš mít kádr jen ze samých mladíků. Někdy se prostě může stát, že v tom ročníku nemáš hráče, který by vynikal a hodil se ti do týmu. A je nesmysl brát do kádr někoho jen kvůli tomu, že je mladý.

Ani v zahraničí nenajdeš moc klubů, které by každou sezónu vytáhli nějakého dorostence do áčka a pravidelně by hrál.

Reagovat
letitfly

No ale jde o to, že naše kluby vytáhnou jednoho 18 letýho kluka za dekádu

Reagovat
kilobyte

Zas nepřeháněj. Sparta za posledních 5 sezón vytáhla 4 dorostence. Ale když mají pak i pravidelně hrát, tak je nemůžeš tahat každou sezónu.

Reagovat
letitfly

Sparta vytáhla najednou snad ještě za kotala Hlozana, Karabce, Vitika. Od te doby vlastně nikoho, teď začíná dostávat šance Vydra, ale tomu bude 21 maj tam údajně tři nejtalentovanější hráče ročníku 2006, ale na soustředění s nima jel jen Mokrovics a ten se zase poslusne připojil k bengu. Nejmladší hráč týmu je už 4 roky Karabec

Reagovat
kilobyte

Akorát, že je vytáhla postupně. Hložek 18/19, Karabec 19/20, Vitík 20/21, Vydra 21/22.

To jako čekáš, že Sparta bude každý rok brát do kádru 3 sedmnáctileté kluky?

Reagovat
letitfly

Do přípravy klidně. A proč by nemohl sem tam nejakej sedmnácti/osmnáctiletej kluk nastoupit proti Zlinu, Karviné, Budejkam. Takhle se s nemá zase bude čekat do devatenácti, pak pujdou na 2 roky na hostovacku a vrátí se jako velky talenti ve 21/22 letech

Reagovat
kilobyte

Jednoho do přípravy vzali a evidentně na to ještě nemá, když ho poslali zpátky do béčka.

A proč by měl hrát 17/18 letý proti Zlínu, když na to nemá výkonnost? Jenom kvůli tomu, že je mladý? To že je necháš hrát ligový zápas neznamená, že se z nich stanou lepší hráči. Ano, získají zkušenosti, ale to není všechno.

Reagovat
letitfly

Tak očividně přesně takhle přemýšlí všechny naše ligový kluby

Reagovat
kilobyte

Takhle přemýšlí všechny kluby. To že začneš hrát 17 leté neznamená, že za 3 roky z nich budou hvězdy a ty na nich vyděláš. Ve Spartě třeba Dudl začínal myslím v 17 (moc toho neodehrál, protože na to neměl) a teď hraje v 25 letech druhou ligu.

Realita je trochu jiná než FM.

Reagovat
letitfly

Tak jasne ze nebudeš vždycky stoprocentně uspesnej. Já nechci od Sparty a Slavie, aby hráli v základu tři sedmnáctiletý kluky, ale chtěl bych od nich, aby jim dali semtam cuchnout, vzali je na přípravu. No a od zbytku ligy chci, aby ty kluky klidně hráli. Podívej se teď na Zlín, vytáhli si Sloncika, Buzka a jsou normálně schopny fungovat. Ta konkurence není zas tak silena. A tenhle mladej kluk se ti proste během par zápasu vykope

Reagovat
kilobyte

To, co popisuješ, že chceš od Sparty a Slavie, Sparta dělá. Tak nevím, proč jsi se smál, že netahají nikoho z mladých.

Reagovat
veikko

Jo, většina té vaší debaty byla o Spartě, která s tou mládeží u nás pracuje asi nejlíp. Třeba Olomouc snad nehraje jediného hráče pod 24 let, o Slovácku úplně škoda mluvit. Většina týmů má tu mládež jednoduše slabou, takže třeba sice vytáhnou nějakého mladíka při větší marodce, ale maximálně to bude na hezkou kariéru v lize (což nechci zase nějak shazovat). Hlavní problém je, že zaostáváme v technice. Ani naši nejlepší mladí hráči nejsou technicky světová špička.

Reagovat
kilobyte

Ale problém není v tom, že se mládeži nevěří, ale že nemá tu kvalitu. Nejdříve se musí zlepšit práce s mládeží a pak můžou ti mladší více nastupovat. Ale tlačit mladé do kádru/sestavy na sílu je blbost a ničemu to nepomůže.

Reagovat
veikko

Jo, však já to tak myslel, že naše mládež je prostě ve světovém měřítku slabá, co se týče fotbalových dovedností. Pak to doháníme dobrým taktickým myšlením, poziční hrou a fyzickou přípravou.

Zároveň ale nutno říct, že síla zkušenějších borců, co tu ligu hrajou, je úplně v tom samém. Technika bída, fotbalové myšlení průměr, schopnost dodržet taktiku na světové úrovni.

Po drobných krůčcích se to zlepšuje, ale ne na celostátní úrovni, spíš podle klubů. To je ale normální i ve světě. Svaz každopádně podle mě nějaké všeobecné zlepšování vůbec neřeší, protože tam sedí lidi, kteří považují za super úspěch třeba ubetonovanou remízu se silnějším soupeřem. Vůbec nemyslí koncepčně. Jistě, tíha toho zlepšení vždycky bude ležet hlavně na klubech, ale vedení fotbalu by mohlo poskytnout možnosti nějakých stáží, přednášek úspěšných trenérů apod.

Reagovat
kilobyte

S tím souhlasím. Mě jde jen o to, že ten problém není v tom, že ligový trenéři nevěří mladým. Jak si dost lidí myslí.

Úspěchy mládeže jsou dobré, ale nic moc to o kvalitě nevypovídá. Jenže hodnocení svazu je právě podle těch úspěchů. Třeba na MS u20 jsme udělali stříbro. Což je pěkné, ale byl to týmový výkon a ani jeden hráč se nedostal do top úrovně. Nejlépe dopadl asi Suchý a Pekhart. Což je fakt velká bída.

Když to člověk porovná se Španělskem, které jsme vyřadili. Kde měli Piqueho a Matu.

Mládež prostě nemůže jet primárně na výsledky. Tam se musí zohlednit, kam to ti hráči pak dotáhnou.

Reagovat
veikko

Jj, přesně tak. Zároveň vidím i trochu problém v neustálém koukání na bohaté státy západní Evropy. Proč si nevzít příklad ze zemí jako Chorvatsko, Uruguay, v současnosti Ekvádor atd., kteří produkují světové talenty v mnohem horších podmínkách než máme my? Třeba uruguayské "Proceso" není nijak nečitelný systém, Tabárez jako bývalý učitel se nijak svým know-how netajil, ekvádorské Independiente del Valle (Caicedo, Hincapié, Pacho, teď nově Páez a v budoucnu snad i Holger Quintero, neskutečný talent) dokonce samo chce svou metodu rozšířit po celé zemi (je to spojené i se sociální odpovědností - kvalitní vzdělání, individuální přístup apod.) a pořádá veřejné přednášky. Ono by šlo zajistit nějaké možnosti vzdělávání pro trenéry a trochu podpořit zlepšování. Jen se nesmí aplikovat tunelové vidění na výsledky, což je tady bohužel místní tradice. Ale abych jen nekritizoval, tak třeba Slavia - Jablonec včera byl hezký zápas.

Reagovat
Mass

Reagovat
Bakary3

No, zas je zajímavý, že ještě v těch mládežnických repre ty nůžky mezi našimi a cizími hráči tak rozevřený nejsou.

Přesto ti cizí často dostanou šanci v top klubu a top lize, v mnohém větší konkurenci.

A u nás si nezahraji přes kdejakyho moulu? Nevim

Reagovat
kilobyte

Ty nůžky nejsou otevřený výsledkově. Co se týče výkonů jednotlivců, tak tam už mi nepřijde, že by byli naši hráči rovnocenní.

Reagovat
Bakary3

Jo, to je pravda.

Ale i tak, ti naši jsou tak moc špatný, že tady nemůžou dostat šanci v nějakým Zlínu třeba, jo?

Reagovat
kilobyte

Spíše nejsou tak dobří, aby je nějaký Zlín chtěl na hostování. Většina hraje druhou nebo třetí ligu. Kdyby měli kvalitu na první ligu, tak by tam měli asi vyčnívat.

Já nejsem proti nasazování mladých a určitě je to dobrá cesta. Jenže týmy logicky v první řadě řeší kvalitu. To že začnou nějaké hráče nasazovat dřív, když na to nemá, z něho lepšího hráče neudělá.

Reagovat
Nieuwendyk

Jasně že jde, musí se chtít

Reagovat
kilobyte

Hlavně tam musí být kvalita. Což ne vždycky je. Podle mě je problém teda v kvalitě mládeže, než že by jí trenéři přehlíželi.

Reagovat
GrimeBaller98

Ujfalusi z Wishe. Hlavne ze Slavie kupuje mrzaky a kriminalniky a vlastnim odchovancum neda ani sanci

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
3M

v podstatě jen hostování. ale náhrada za Chaloupka super

Reagovat
Pablos

Ani né... když příjde nabídka třeba ze zahraničí za 40mil. tak to Slávia bude muset dorovnat. Z hostování je prostě úplně hovno...takže pro Teplice dobrý i takhle.

Reagovat
kilobyte

Tam bude spíše zpětný odkup s určenou cenou.

Reagovat
Pablos

No s tím to takhle myslím... alespoň takhle jsem myslel, že to funguje... že je nastaveno třeba plácnu 5mil. odkup Slávia... ale pokud dá někdo 20mil nabídku, tak by nemělo znamenat smolík, můžete ho prodat jen za 5 max zpět Slavii... nebo né snad ?

Reagovat
kilobyte

Znamená. Pokud bude hráč souhlasit. Sparta takhle vykoupila Gabriela z Hradce a prodala ho do Dánska.

Reagovat
Pablos

Tak to nic moc no

Reagovat
Sigma Olomouc

Tohle bych zrušil. Takhle Slavia se Spartou všechny své mladíky šoupne do horších týmů a ty dobré si vezme za dobré zpátky a nikdo s tím nemůže nic udělat.

Reagovat
kilobyte

Ty horší týmy nikdo nenutí, aby ty hráče brali. Navíc je to pro ně výhodnější než hostování.

Reagovat
Sigma Olomouc

To je pravda, ale stejně bych to zakázal

Reagovat
kilobyte

Proč bys to zakázal? A jak?

Reagovat
vestinustarychdubu

Je rozdil nezi predkupnim pravem - tam by museli dorovnat nabidku pripadnyho zajemce a fixnim zpetnym odkupem, kde je stanovena castka, coz u Krifalusiho udelali, pouceni z Cerva, kde bylo “jen” predkupni pravo

Reagovat
Pablos

jj o kousek níž mi to došlo

Reagovat
Pablos

jen tedy ještě koriguji tu zmínku o vychcanosti... páč to se říct taky nedá.

Reagovat
ratusek

jak píše kilobyte. V důsledku se jen obchází pravidlo o hostování. A nikomu to nějak extra nevadí. Ono to vlastně ani nějak omezit nejde, takže pohoda. Máme pravidlo o hostování, které se dodržuje a všichni jsou spokojení

Reagovat
Pablos

Už mi došlo, že tomu co říkám já se říká přednostní právo na odkup ...a tohle zní trošku jinak... takže dobrá vychcanost no

Reagovat
kilobyte

Ale je to lepší než hostování.

Reagovat
wyqinac

i pro hrace urcite nemusi se kazdej rok/pul rok nekam stehovat, atd.

Reagovat
monty25

Věřím, že Kričfaluši a Labík pomůžou. Jenom u toho Ludhy se obávám, že jedničkou zůstane Grigar.

Reagovat
capaccio

Kričfaluši znie ako meno dorastenca v CSM

Reagovat
ujfaluši

Někdy mám chuť křicet.

Reagovat
Kepy_FCB

Registrace kvůli tomuto

Reagovat
Jordi Alba

Furt lepší, než se kvůli tomu narodit jako Tom v 78.

Reagovat
GabrielBatistuta

Ne

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele