DERBY OHROŽUJE NÁSILÍ, OM NASADÍ BÉČKO

03.03.2006, 17:04, aktualizováno 03.03.2006, 22:15
Aktuality
Francouzská liga má v neděli na programu svůj největší trhák – souboj nesmiřitelných rivalů Paris Saint-Germain versus Olympique Marseille. Čtyřiapadesáté "Classique" však už teď vzbuzuje vážné obavy z násilí.

Obě města sice dělí 800 kilometrů, pro fanoušky to však je pramalá vzdálenost na to, aby se vyhnuli potyčkám. Příznivci PSG na sebe upozornili naposledy minulý víkend, když se po remíze v Nantes utkali mezi sebou u jednoho z motorestů. Výsledek: pět zraněných a 22 zadržených.

Jelikož PSG a Marseille jsou největší rivalové, v neděli se budou kolem Parku princů odehrávat policejní manévry, v akci bude 1200 mužů. Zápas byl navíc posunut o čtyři hodiny dopředu, takže začne už v 17 hodin.

Zástupci obou klubů sice apelují na příznivce, že soupeření musí zůstat ve sportovní rovině, nicméně to bude nejspíš jen marné přání. Pro smíření ale udělají společný krok – před zápasem zazpívají děti z Paříže a Marseille písně propagující snášenlivost a národní hymnu Marseillaisu.

Ani situace mezi činovníky klubů však není vůbec růžová. "Klub PSG se provinil hned ve dvou bodech. Nedodali nám 500 vstupenek, které jsme požadovali, a navíc je předali svým fanouškům, kteří budou sedět přímo nad naší částí hlediště. Takovýto počin je vhodnou půdou pro vznik konfliktu. Je to čiré bláznovství a projev nekompetentnosti," ohradil se pro deník L'Equipe prezident Marseille Pape Diouf.

Prezident PSG Pierre Playau odmítl věc komentovat a Marseille hned podnikla rázné kroky. "Chystáme se postavit tým plný mladíků, ne hráče základní sestavy. Zároveň jsme naše příznivce požádali, ať necestují do Paříže. Věřím, že pochopí naši situaci," uvedl Diouf.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Sn.X

Jsem First!!!

Reagovat
HOST*opop

jsi gay

Reagovat
HOST*Petr

Reagovat
HOST*Sn.X

si čuromrd

Reagovat
HOST*Andy

Jarošík je slušnej hráč a v Birmingham j epro něho jaKO ŠITEJ!

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, ale problém je, že by se v 2. lize mohli zakopat, nemluvě o tom, že Dunn se jim na to asi nevysere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele