Dánský reprezentační obránce Mæhle přestoupil z Bergama do Wolfsburgu

12.08.2023, 16:13
Aktuality

Dánský reprezentační obránce Joakim Mæhle vyměnil italskou ligu za německou. Šestadvacetiletý fotbalista opustil Atalantu Bergamo a zamířil do Wolfsburgu, kde bude jeho spoluhráčem i záložník Václav Černý. Během tohoto léta je Mæhle šestým novým hráčem v bundesligovém klubu. Ten jeho příchod oznámil na webu, podle médií činí odstupné 12 milionů eur.

"Je to velmi zkušený hráč, který může hrát na pravé i levé straně obrany," uvedl sportovní ředitel Wolfsburgu Sebastian Schindzielorz. Mæhle, jenž má 37 reprezentačních startů, podepsal smlouvu na čtyři roky. Loni hrál na mistrovství světa v Kataru, nejvíce však zaujal už před dvěma lety, kdy s Dány došel na Euru až do semifinále.

Univerzál Mæhle, který je schopen zahrát na obou krajích hřiště, si bude konkurovat mimo jiné s další posilou, krajním bekem Rogériem ze Sassuola. Zkraje srpna se okolo něho ochomýtal také Bournemouth.

Autor: ČTK, Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rudnevs

Aj keď bude musieť nosiť ten príšerný dres Wolfsburgu, čím viac Dánov v Bundeslige na očiach, tým lepšie.

Inak za 12 miliónov je to celkom dobrý prestup v pomere cena/kvalita. Schválne zaujímavý Wolfsburg za tento prestupák podľa mňa posilnil a to sú v pluse skoro 25 miliónov. Skvelá práca Marcela Schäfera.

Reagovat
Ahoso Widaho

Skládají celkem slušnej mančaft tohle léto, jsem na ně zvědavej.

A taky jak sedne Černýmu bundesliga, snad se mu vyhnou zranění a ukáže formu z Holandska.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele