Damsgaard mění Itálii za Anglii, přestup doladil Brentford

10.08.2022, 20:29
Aktuality
Brentford v průběhu léta přišel o Christiana Eriksena, jehož místo v kabině zaujme jiný dánský středopolař. Novou posilou londýnského klubu se stal Mikkel Damsgaard, ten přišel na přestup z janovské Sampdorie...

22letý fotbalista úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a podepsal pětiletý kontrakt. Suma za transfer nebyla zveřejněna, podle tisku se ale pohybuje okolo patnácti milionů eur.

"Mikkel je dle mého názoru další klasickou posilou Brentfordu. Jedná se o mladého hráče a obrovským potenciálem," prohlásil manažer Thomas Frank.

Damsgaard v minulosti hrával za Nordsjaelland, poslední dva roky strávil v Sampdorii a během minulé sezony toho moc nenahrál. V říjnu si poranil stehenní sval, vážnější problém přišel v listopadu, to si přetrhl kolenní vazy a po operaci zmeškal drtivou většinu ligového ročníku.

"Během uplynulého roku měl smůlu na zranění, ale i tak jsme mohli vidět jeho jedinečný talent. Důležité je, že zapadne do naší kabiny. Má skvělý charakter, chce tvrdě pracovat, chce pracovat pro tým a chce se nadále zlepšovat," pochvaluje si kouč svůj nejnovější příspěvek do kabiny.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (314)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele