Dál jdeme naprosto zaslouženě, hodnotil Nagelsmann postup přes Tottenham

11.03.2020, 21:53
Aktuality
Letošní ročník Ligy mistrů od včerejšího večera zná první čtvrtfinalisty a jedním z nich se stalo Lipsko. Německý klub před třemi týdny vyhrál 1:0 na půdě Tottenhamu a v úterní odvetě nedal loňskému finalistovi šanci, velkou radost z výsledku a výkonu měl především trenér Julian Nagelsmann...

Lipsko kráčelo za postupem od samého úvodu a ve 21. minutě vedlo už 2:0, když z nekoncentrovanosti obrany londýnského celku pokaždé těžil Marcel Sabitzer. Svěřenci Josého Mourinha se nedokázali dostat do utkání ani do tlaku a tři minuty před koncem jim poslední ránu zasadil Emil Forsberg.

"Máme mladý tým a do vyřazovací fáze Ligy mistrů jsme postoupili vůbec poprvé, přitom jsme necítili žádnou nervozitu," hodnotil Nagelsmann.

"Nejúžasnější věcí na tom všem ale je to, že jsme se koncentrovali a hráli svojí hru, v dalším kole na tom nesmíme nic měnit. Tottenhamu jsme se příliš nepřizpůsobovali, praktikovali jsme svůj styl a vedli si skvěle," pokračoval.

Oba trenéři včera zažívali zcela jiné pocity, Tottenham postrádá řadu důležitých hráčů a nevyhrál pošesté v řadě, pro Josého Mourinha to představuje nejdelší čekání na triumf v kariéře. Nagelsmann se oproti tomu už na podzim stal nejmladším koučem, který svůj tým dovedl do playoff Ligy mistrů a od úterního večera je nejmladším kormidelníkem ve čtvrtfinále, dnes mu je 32 let a 232 dní.

"Jsem maximálně spokojen nejenom s postupem, ale také s tím, že dál jdeme naprosto zaslouženě. Dali jsme čtyři góly, ani jeden nedostali a byli lepší v obou zápasech," říká Nagelsmann.

Autor: Tomáš Pavlík / foxsportsasia.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Heresy

Jasna vec

Reagovat
Agent z Melmacu

Mourinho súhlasí?

Reagovat
RadekVonCZE

I sink not

Reagovat
RadekVonCZE

no*

Reagovat
smazaný uživatel

José je úplně jinde než nějaký Nagelsmann. Ten už dávno věděl, že do konce týdne Ligu mistru stejně odpiskaji

Reagovat
Rothbard

Jak by tvůj tým hrál bez Sabitzera, Wernera a Schicka?

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
SpartaOvenka

Asi by nasadil Poulsena, Forsberga a ještě někoho a stejně vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PaYaB

Reagovat
Dron

Co je to za hloupou otázku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jn co se tu clovek nedocte

Reagovat
JozkokozleJ

Na Tottehname hrali bez jedineho regulerneho (obvykleho) stopera, doma iba s jednym.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele