Čtvrtfinále? Ne. Jsem nastavený tak, že jedeme turnaj vyhrát, burcoval David Jurásek

11.06., 08:21
Rozhovory
David Jurásek v utkání s Albánií (© AFP)

V podcastu Livesport Daily jsme v pondělí nabídli exkluzivní rozhovor s Davidem Zimou, nyní pokračujeme interview s dalším českým reprezentantem. Naším hostem byl David Jurásek, se kterým jsme probrali nejen cíle národního týmu na Euru. Rozhovor vznikl ještě před zveřejněním informace, že právě Jurásek byl u toho, když se na tříkolce zranil Michal Sadílek. O tomto tématu jsme se tedy logicky pobavit nemohli.

"Nikdo z nás nejede na Euro s tím, že chceme postoupit do čtvrtfinále. Aspoň doufám, že to všichni mají jako já, tedy že to jedeme vyhrát. Věřím, že máme dost variabilní tým na to, abychom zvládli souboje s různými soupeři,” popisuje Jurásek, který se v národním týmu znovu setkává se svým jmenovcem Matějem: "Máme ho spolu s Ondrou Lingrem trochu pod křídly. Možná nás trochu spojila ta jména a jak mi říkal můj strýček, není dokonce vyloučené, že jsme vzdálení příbuzní," překvapuje David Jurásek.

"Že jsem v sezoně hrál málo a mohl jsem přijít o Euro? To jsem neřešil, snažil jsem se pracovat naplno a věřil jsem, že nominace přijde. A přišla. Trenéři se mnou navíc pravidelně byli v kontaktu, takže jsem věděl, že o mě mají zájem. Teď považuju za čest, že jsem v týmu a vzhledem k tomu, že na můj post není moc dalších kluků, tak na mě asi i spoléhají," netají spokojenost.

V úterní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Jak vnímá Jurásek svou tříletou cestu z Prostějova až na mistrovství Evropy?

Těší se na zápas proti Portugalsku, kde na podzim působil?

Jak vnímá kritiku od fanoušků?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
raduinho

Settings

Reagovat
Franta Jetel

Na čem jedou?

Reagovat
John Obi Mikel

Praštil se do hlavy při pádu ze tříkolky asi

Reagovat
Salfovic

Ten v té trojce tříkolkářků byl tak tak, ne? Takž se to nabízí.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Na tříkolce.

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Mindset

Reagovat
anarchochuligan

Pokud bude hrát Rafael Leão tak tomu se budeš zase koukat na záda :D Vyhrajou 0 zápasů a budou rádi za X s Gruzií

Reagovat
smazaný uživatel

Asi koukali na hokej...Bohužel ve fotbale patříme do týmů třetího sledu...Druhé místo v tabulce bude zázrak.

Reagovat
JeséRodriguez

Taky jsem si říkal, ale to Turecko zatím taky nevypadá nějak silně. A Gruzie má zase asi papírově nejslabší tým na Euru, takže by to zase tak nereálný být nemuselo

Reagovat
Bucky

Turci jsou dost nečitelní. Vůbec bych se nedíval na jejich poslední výsledky, Montella to točí podobně jako Hašek a kromě něj asi nikdo netuší s jakou sestavou do EURa vstoupí. Můžou postavit 11 zkušených borců i mladé pušky. Myslím, že do turnaje půjdou s něčím úplně novým, ale Montella zajistí, aby tam byla i souhra. Myslím, že v prvním zápase s Gruzií to bude drhnout, ale stejně vyhrají, ale na Portugalce a na nás už budou ready. Turecko má výhodu, že může fakt každý zápas vyměnit celý útok a na kvalitě to moc znát nebude. Absence nějakého většího množství superhvězd jim dává velkou flexibilitu.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
dantetomas

A vie, ze nejde o turnaj v jazde na trojkolkach dole svahom? Aj ked vlastne…

Reagovat
smazaný uživatel

wau... to je na Slovensku takový humor všude?

Reagovat
Damis

Nechápu moc pointu toho co má Euro společného v jízdě na trojkolce. Na silvestra to asi stačit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reálně jiné nastavení ani mít nejde, protože potom se dostaneš do čtvrtfinále a řekneš si co, cíl splněn? To asi ne. Chceš vyhrát každý zápas. Tohle je jediné správné nastavení, byť nám Čechům s obecně nízkým sebevědomím docela cizí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
raduinho

Důležité je to hlavně nastavit.

Reagovat
81Tomas

Tos rek moc hezky

Reagovat
Sandstorm

To může platit v hokeji, kde patříme mezi tu širší špičku. Ve fotbale ale mezi tu špičku opravdu nepatříme a trochu pokory by to chtělo. Prostě jít zápas od zápasu a uvidí se. Je důležité dávat si vyšší cíle a být sebevědomí, ale zároveň to chce být realista a nevznášet se v oblacích.

Reagovat
dinss

Ty vole, ty jsi Šilhavý? “Od zápasu k zápasu a uvidí se…”

Reagovat
GjøvikFF

A co je na tom špatného? Jsme outsider, nejsme favorit skupiny. Jít od zápasu k zápasu znamená, že v dalším zápase se přizpůsobíš výsledku zápasu předchozího - když jim bude stačit v posledním zápase ubetonovat remízu, tak prostě budou hrát s Turky na remízu, když budou potřebovat vyhrát, tak to nastaví jinak. Ani u jednoho z těch zápasů nemáš jistotu, že ten zápas vyhraješ s prstem v nose na základě naprosto jasné kvalitativní převahy.

Nejsme tým, pro který začíná turnaj ve čtvrtfinále (jako třeba v hokeji)...a do té doby je to všechno samozřejmost.

Reagovat
Axelrose

Kámo, nechci tě strašit, ale to nejsme ani v hokeji.

A jedno zlato na tom nic nezmění

Reagovat
JeséRodriguez

stačilo si projet komenty na sockách před tím MS, kde ty lidi, kteří prohlašovali, že chceme turnaj vyhrát, označovali za blázny

Reagovat
okokolo

V hokeji patříme stále k nejlepším. Jak historicky, tak v současnosti, někde na úrovni Švédska. Stačí spočítat medaile. To, že v tuto chvíli nemáme 20 hvězd v NHL, na tom nic nezmění.

Reagovat
ratusek

Mění na tom hodně. Zvlášť když nebudeme ani na tom poháru

Reagovat
okokolo

Jde o statistiky ne dojmy.

Reagovat
Axelrose

Nepatříme, max do širšího výběru, kam musíš počítat i Němce, Švýcary, Slováky.

Ale ta doba, kdy jsme patřili mezi tu, řekněme šestku (Kanada, USA, Rusko, ČR, Švédsko, Finsko) je už nějakou dobu pryč.

Reagovat
Salfovic

Na top 5 ztrácíme, ale pořád jsme na tom lépe než ta trojka.

Takže pokud by měla být špička šestičlenná, tak pořád v ní jsme

Reagovat
F.o.X.i.K

Házet nás do stejného koše s těmi 3?? Zjevně jedeš na stejných drogách jako tvůj jmenovec

Reagovat
okokolo

Ne

Reagovat
Moshe Dajan

14 let bez titulu je hodně.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
zelda

Reagovat
Crustyq

Reagovat
Acrocephalus

To musí, nic jiného než výhru v tuto chvíli nebrat. Takový musí být mindset před šampionátem. To jestli se tak stane už je věc druhá.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Lojzík

Reagovat
norton

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Bucky

Je rozdíl mezi sebevědomím a nesplnitelnými cíli. Je fajn dávat ambiciózní cíle, ale pořád dosažitelné. Takové cíle jsou naopak těžce demotivační a nikoho motivovat nebudou, protože v ně logicky nikdo věřit nebude a všichni je budou vnímat jako prázdné fráze. A pokud se opravdu najde někdo, kdo takovému cíli bude věřit, tak bude na 99% akorát zklamanej, protože ho nedosáhne a nejspíš se k němu ani nepřiblíží. To samé i fanoušek, který by tomuhle uvěřil (jako že nikdo takový asi není). Tohle není sebevědomí, tohle jsou ještě prázdnější fráze než "vezmeme to zápas od zápasu".

A abych předešel reakci, kterou očekávám, tak fakt neříkám, že tam nemusíme vůbec jezdit a že to můžeme rovnou vzdát. To vůbec. Ale dejme si nějaký smysluplný cíl, kdy budeme spokojení (pro nás by to mohl být postup ze skupiny z 2. místa) a pak to opravdu berme zápas od zápasu. Do vyřazovací fáze pak můžeme dostat Francii a můžeme si říct, že nemáme co ztratit, ale můžeme překvapit. Pokud pak hráči takový zápas zvládnou, budou si připadat fantasticky, překonali očekávání, porazili favorita a jedeme dál. Pokud hráči nějakým zázrakem vyhrajou, tak jsou najednou za legendy, kteří to dotáhli mnohem dál, než se očekávalo.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Moshe Dajan

Tak ještě že tady jsi, abys nám vysvětlil, jaké si máme dávat cíle. Ale už stačilo, nevyžádaného životního kouče nemá nikdo rád

Reagovat
Bucky

Mě je úplně šumák jaký cíle si budeš dávat. Klidně si dávej za cíl, že budeš do 5 let prezidentem, ale pak se nediv, že jsi všem pro smích a i drobné dílčí úspěchy nebudou nikomu připadat jako úspěch. Ale chápu, vyřešili jste všechny problémy světa, stačí si jen dát za cíl, že budu nejspokojenější a nejbohatší člověk na světě a že Česko bude světovou velmocí, vše do měsíce. "Jeden jednoduchý trik, který se před vámi úspěšní lidé snaží zatajit!"

Reagovat
pawels

Reagovat
Losinho

Reagovat
Cotton

Reagovat
Salfovic

Je to kravina. Jak by ses tvářil na to, kdyby nějaký hráč ČB prohlásil, že cílem je vyhrát ligu.

Já bych bral vyjádření typu, že chtějí minulý výsledek minimálně zopakovat.

Reagovat
Moshe Dajan

To by právě bylo klišé prohlášení, jaké byl dal i automat. Navíc z hlediska sporotovní logiky je to hodně mimo: jaký má pro sportovce smysl, opakovat výsledek, kterého už jednou dosáhl? Abys řekl, že chceš vyhrát, musíš nad tím aspoň trochu přemýšlet a trošku si porovnat koule, takže velkej palec pro Jurásska.

Reagovat
Bucky

Jojo, pravděpodobnost výhry na turnaji podle předpovědí 1,6%, nad tím se musel teda hodně zamyslet. Neuvěřitelný, jak dokážete nějakou random plácnutou kravinu vydávat pomalu za filozofickou velemyšlenku. Nedává to smysl z pohledu sportovní logiky, statistiky, motivace, logiky celkové. Prostě je to úplná blbost.

Reagovat
oli9

Reagovat
Mass

Máš malý sebevědomí , když si myslíš, že my Češi máme obecně nízké sebevědomí. Realné cíle a splnitelná očekávání nejsou znakem nízkého sebevědomí. Neřikám, že naši nemůžou za žádných okolností vyhrát, ale je to prostě Evropská liga proti Lize Mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
Bucky

Reagovat
Bucky

Slušilo by se ještě doplnit, že by možná některé části našeho národa naopak slušelo o hodně menší sebevědomí, než mají.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
M.Vaza

Takže hned na začátek výcvik od Portugalska..

Reagovat
JeséRodriguez

Klidně... pak nastoupí Šíp do studia s názorem, že by vyházel celou jedenáctku kromě Součka a Schicka, a postoupíme

Reagovat
Salfovic

Šíp tehdy kritizoval, že Bílek nasadil starší hráče bez formy. Takže by musel Schick letět jako první t

Reagovat
JeséRodriguez

to je fakt

Reagovat
dave30

Před 20-30 lety naši hráči neměli mentální kouče a proto tyto věty nepotřebovali nikomu povídat. Zato uměli hrát fotbal...

Reagovat
Kang & Kodos

Na to budeme vzpomínat ještě za 50 let, jak jsme si to tenkrát šolíchali bez mentálních koučů, zatimco ostatní budou kromě toho vzpomínání i normálně fungovat.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Sandstorm

Úspěch bude výhra s Gruzií, remíza s Turkama a nedostat víc než 3 góly od Portugalska. Druhý místo ve skupině je určitě reálný, ale musela by být ta správná konstalace hvězd ( na obloze) Osmifinále je papírově maximum pro ten tým. Cokoliv navíc bude překvapení.

Reagovat
Damis

Asi dobrý matroš

Reagovat
kattos

Jdete do prdele. Když mají malé cíle tak jsou posrany. Když mají sebevědomí tak brečíte.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
pawels

A není lepší si klást nějaký realistický cíle třeba podle papírovejch předpokladů nebo předváděný hry? Podle mě aktuálně by už postup ze skupiny byl úspěchem. Ale když se mezitím dostane pár hráčů do formy, tak super, ať pak jdou dál, budu jim to samozřejmě přát. Ale tahle prohlášení, která jsou úplně mimo od reality bývají většinou předzvěstí rychlýho konce.

Reagovat
Kang & Kodos

Tak realisticky asi víme všichni, jak na tom jsme. Kdyby řekli, že tam jedou postoupit ze skupiny, kde hrajou proti Gruzii, tak je to ještě horší. Jinak od repre, kde o trenérovi rozhoduje politik od Babiše a právník, fakt nejdou čekat zázraky, ale lepší tam jet s timhle mindsetem než doufat ve čtyři body ve skupině

Reagovat
Moshe Dajan

Pokud bychom se měli řídit předváděnou hrou, tak není realistický ani postup ze skupiny. Takže nic moc úvaha.

Reagovat
pawels

Tak samozřejmě ty cíle musí být trochu ambiciózní :D

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Já jsem s tím v klidu, ale ať pak po turnaji nehodnotí postup ze skupiny a vypadnutí v osmifinále jako úspěch ale jako velké zklamano

Reagovat
Moshe Dajan

dobrá poznámka

Reagovat
0:1

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
kattos

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Lojzík

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
verv

Reagovat
Kejza

Reagovat
Cotton

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawels

Mindset úroveň Marco Paixao

Reagovat
Me2win

Tak logicky tam jedeš aby ses pokusil vyhrát jakýmkoliv způsobem. Jinak to ani nemusíš hrát.

Reagovat
Acrocephalus

Když se dívám na soupisku, tak by to mohla být jedna ze zlatých generací. Ofenzivně to vypadá dost dobře, možná tam máme útočníků až moc na úkor zálohy a kreativních hráčů. Uvidíme, co s tím Hašek udělá, víme, že to není jen o kvalitě hráčů.

Reagovat
krisa

Reagovat
Lojzík

Reagovat
Talker

fake it until you make it.

Co si budeme povídat, nikdo nevěří, že se dostaneme daleko. Každopádně na turnaji prostě nikdy nevíš, klidně se může stát, že to uhaluzíme dál, než se čeká.

Reagovat
Moshe Dajan

Čekal někdo minule čtvrtfinále a to, že budeme mít nejlepšího střelce turnaje? Pochybuju.

Reagovat
Mönchengladbach

Řekněme si upřímně: Portugalsko má extrémně slabou skupinu.

Reagovat
smazaný uživatel

To spíš Anglie a Belgie.

Reagovat
JeséRodriguez

Anglie ani ne, Dánsko má hodně zkušenej tým, Srbsko bude tradičně nevyzpytatelné...Slovincům bych úspěch přál, ale papírově s náma, Rumunskem a Gruzií to bude asi nejslabší tým Eura.

Reagovat
celeb

Srbi postupia z tej skupiny. Sibila out.

Reagovat
JeséRodriguez

Nedivil bych se tomu, mají dobrý tým.

Reagovat
celeb

to mali dost casto, ale zda sa, ze im to konecne zacalo spolu fungovat, s cim mavali pravidelne problemy. Navyse vyzeraju byt silny aj po psychickej stranke, moze byt zaujimave ich sledovat.

Reagovat
0:1

Tak 4 výhry v přípravě ze 4 zápasů? Favorit je jasný. A teď vážně. Všichni se mu tady budete smát po první jasné prohře s Portugalskem, ale říct že cíl, je ten nejvyšší možný je v pořádku a vůbec to neznamená, že si myslíš jak nejseš úžasný a ostatní ti nesahají po kotníky ani to neznamená, že dosažení nižšího cíle je hned neúspěch. Akorát u nás se to blbě vysvětluje.

Reagovat
Lemond Laws

https://x.com/sedivyp/status/1800258559709466902

Tím bych to asi už ukončil. Je tedy škoda, že tiskový mluvčí nerozezná lež od neúplné informace, ale ok.

Ať už se soustředí jenom na přípravu v klidu

Reagovat
verv

to je omluva jak od Babiše

Reagovat
GjøvikFF

Přitom stačilo, aby slovo "neúplnou" nahradil slovem "nepřesnou" a celé by to vyznělo daleko lépe.

Reagovat
meno

Tak nejsme sice Francie nebo Anglie, ale klidně bychom mohli jít vysoko, sračky taky nejsme.

Máme: 3x bundesligu, rakouskýho šampiona, několik českých šampionů, vítěze EKL, holandskýho šampiona... Vlastně jediní 2, co nikdy nic nevyhráli jsou Hranáč a Chytil a minimálně Hranáč bude hrát základ Navíc všichni to jsou mladý hráči nadržení na úspěch

Reagovat
meno

Tak nejsme sice Francie nebo Anglie, ale klidně bychom mohli jít vysoko, sračky taky nejsme.

Máme: 3x bundesligu, rakouskýho šampiona, několik českých šampionů, vítěze EKL, holandskýho šampiona... Vlastně jediní 2, co nikdy nic nevyhráli jsou Hranáč a Chytil a minimálně Hranáč bude hrát základ Navíc všichni to jsou mladý hráči nadržení na úspěch

Reagovat
oli9

Přesně tak a co má jako říct???

Když si věří yje to špatně..

Kdyby řekl že úspěch bude postup že skupiny.. Zase to bude špatně že jsou priposrani

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dave30

Jak píše kolega výše. Jestli se postoupí ze skupiny a potom se vypadne ve čtvrtfinále, tak to bude považováno za neúspěch? I když všichni fanoušci realisté to považují téměř za maximum?

Reagovat
Simas92

Dle sazkovek jsme spolecne s Rumunskem 27.-28. nejvetsi favorit navitezstvi

Myslim ze uz nas potencialni postup do ctvrtfinale by byl bran za vetsi haluz nez vitezstvi Reku na ME 2004 (kde bylo jen 16 tymu)

Reagovat
Simas92

Tak pardon, 19.-20. Koukal jsem jen ze jsme 5.-6. od konce a nedoslo mi ze tymu je letos 24

Reagovat
Mass

Čím větší sebevědomí, tím větší pád (ze tříkolky)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele