Courtois jedná o své budoucnosti. Jasno chce mít do března

10.01.2014, 16:52
Aktuality
Thibaut Courtois, gólman Chelsea, který už třetí sezónu hostuje v Atléticu Madrid, začal přes své agenty jednat se svým kmenovým klubem. Čerstvě čtvrtý nejlepší brankář světa by svoji budoucnost měl rád vyřešenou už v březnu, aby se mohl koncentrovat výhradně na mistrovství světa.

21letý talent přestoupil do londýnského klubu už v létě roku 2011 z Genku, od té doby si však za Chelsea nezachytal ani jeden jediný zápas. Každou z nadcházejících tří sezón totiž načal v Atléticu Madrid, kde od transferu s Blues vždy hostuje.

Přes Petra Čecha je do branky Chelsea cesta velmi těžká a ani příští ročník to nevypadá, že by česká jednička hodlala skládat zbraně. Letos patří k největším oporám Mourinhova celku a k nejlepším brankářům celé Premier League.

"Nikdy jsem neřekl, že jsem lepší brankář než Petr Čech. Jen si myslím, že už nejsem hráčem, kterého byste mohli posadit na lavičku," řekl belgický gólman. "Můj agent je nyní s Chelsea v kontaktu a v příštích týdnech budu mít s José Mourinhem pohovor i já," dodal Courtois, který byl loni vyhlášen nejlepším brankářem Primery División.

Cíl mladého Belgičana je jasný. Chytat. "Tohle budu mít na paměti, až se budu definitivně rozhodovat," zdůraznil, čímž opět posílil spekulace o hostování i v příštím roce, či dokonce přestupu ze Stamford Bridge.

"Nakonec ale stejně o všem rozhodnou šéfové. Kluby, které o mě mají zájem, budou muset zaplatit částku, o kterou si Chelsea řekne. Tedy pokud mě bude chtít prodat, samozřejmě," přemýšlí.

Na západě Londýna se utvořila početná belgická kolonie, jenže z ní se v základní sestavě ujal jediný hráč. "Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne i já jsme při podpisu věděli, že to bude zatraceně obtížná cesta. Jediný Eden Hazard se v Chelsea uchytil. Možná se nakonec všichni sejdeme v jednom klubu, kdo ví. V každém případě je nutné najít v našich kariérách jiné řešení," zakončil Courtois.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (451)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele