Coufal před finále EKL: Stadion v Edenu bych asi klidně vyprodal sám

05.06.2023, 17:48
Aktuality

Vladimír Coufal z West Hamu dostal před nadcházejícím finále Evropské konferenční ligy proti Fiorentině v pražském Edenu tolik žádostí o lístky, že v žertu podotkl, že by snad sám celý stadion vyprodal. Třicetiletému pravému bekovi se splnil sen přijet s "Kladiváři" do Čech, sám však nečekal, k jak významnému zápasu to bude. Stejně jako jeho spoluhráč z West Hamu a reprezentace záložník Tomáš Souček označil středeční finále na stadionu bývalého klubu Slavie za největší utkání dosavadní kariéry.

"Je jasné, že se těšíme. Dostat se do finále v Edenu byl celosezonní cíl, který jsme splnili. Teď už jen ta třešnička na dortu, abychom to vyhráli a bude to úplně geniální. Snili jsme o tom, že jednou přivezeme West Ham pro české fanoušky do Česka, ale netušili jsme, jak to bude významný zápas," řekl Coufal ve společném rozhovoru se Součkem v pořadu Hyundai repre talk na youtubeovém kanále národního týmu.

Kapacita stadionu v Edenu byla snížena na 18 tisíc míst. Každý z finalistů bude mít v hledišti přes pět tisíc fanoušků a Coufalovi se povedlo získat lístky i pro jeho nejbližší. "Budu tam mít asi kolem 35 lidí. Musím říct, že bych asi ten stadion klidně vyprodal sám," vtipkoval Coufal. "Poptávka je obrovská. Ty nejdůležitější lidi, které mám rád a kteří chodí na každý zápas, tam budu mít blízko u sebe. To je pro mě hlavní," doplnil.

Finále na stadionu Slavie, odkud v říjnu 2020 do West Hamu přestoupil, považuje za dosavadní vrchol kariéry. "Myslím, že určitě jo. Hráli jsme plno těžkých a důležitých zápasů, ale tohle je ještě něco navíc. Když se to povede, můžeme se zapsat do historie anglického týmu a zvednout nad hlavu evropskou trofej. Bylo by to skvělé," řekl Coufal.

Spoluhráči a lidé z klubu se jeho a Součka na Prahu a Eden v posledních dnech ptají skoro pořád. "Máme toho celkem hodně. Od chvíle, co jsme postoupili do finále, jsme na otázku, co je dobrého v Praze, odpovídali asi stokrát. Takže by to chtělo možná nějaký nahrávací kazeťák," smál se Coufal.

"Není toho málo, ale klub se to snaží rozmělnit mezi všechny hráče. Máme tady velká jména jako Rice nebo Paquetá, kteří jsou obletovaní daleko víc. My tím, že se hraje v Praze, toho taky nemáme úplně málo. Ale dá se to zvládnut. Jestli raději mít klid a nehrát finále, nebo týden šrumec a hrát ve finále, tak si vyberu druhou variantu," uvedl Coufal.

West Ham si zahraje finále velkého evropského poháru potřetí v historii a poprvé od roku 1976. Uspěl jen v sezoně 1964/65, kdy ovládl Pohár vítězů pohárů. "Minulý rok jsme zažili zklamání, když jsme s Frankfurtem vypadli v semifinále Evropské ligy. Nechtěli jsme tohle zažít podruhé. Zatím jsme (se Součkem) v těch velkých zápasech zažívali zklamání. S reprezentací na Euru jsme ve čtvrtfinále vypadli s Dánskem, chyběl nám krůček k medaili. To samé vloni s Frankfurtem. Všude nám chyběly malinké krůčky k velké evropské medaili. Teď jsme ho udělali a doufám, že uděláme ještě ten jeden poslední," dodal Coufal.

Autor: ČTK

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já bych řekl, že to nebylo vtipkování.

Reagovat
Salfovic

Ti dva jsou úplně mimo.

Reagovat
milan78

pěkně to dělá kabelář, prve přijel z Brna zničit spartu.., ted než potopí WHU, tak ho přiveze do Edenu pro místní fandy jediná chybička, že ve finále chybí Slavie

Reagovat
Zdechlina

Hahaha blbečku, to jsem se zasmál. Se Součkem se k sobě dokonale hodí. Takový Harry a Loyd z českých luhů a hájů můžeme se jen dohadovat, čím se budou živit, až seknou s fotbalem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju, že jeden bude řídit limuzínu a druhý dodávku, co vypadá jako pes.

Reagovat
Salfovic

A jeden bude prodávat nítěnky a druhej červy.

Reagovat
Zdechlina

Já tipuju, že budou dělat vtipnou reklamu, na ceny v Lidlu

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát finále jakéhokoli evropského poháru na stadionu s kapacitou 18k je absolutní demence, 35k by mělo být minimum pro EKL (EL 45k, LM 60k). Slavia má teď kvůli tomu hlavně v UK dost slušnou ostudu, navíc si tam většina lidí myslí, že si pořadatelství finále koupili.

Reagovat
Hunt

To víš že jo, ty brepto.

Reagovat
Nuno čomes

No je to strašná ostuda.

Reagovat
dontcallmeandre

Je pravda, že to v anglii nechápou, ale je to spíš ostuda UEFA, než Slavie. Ale loni to bylo v albánii, tak si myslím, že za Prahu jsou raději.

Reagovat
Nuno čomes

Tak určitě, 18k je nedůstojné.

Reagovat
MarcoBanco

Coufal vypredá štadion a Součkovy bude fandit celá republika, jak keby bol Barák mexičan.. fakt dúfam že to urve Fio s Tondom

Reagovat
xjert02

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

Reagovat
GrimeBaller98

Presne! Strasny kremilci, oba dva

Reagovat
_Blind_

Reagovat
Nuno čomes

Nic jiného nepřipadá v úvahu. A beztak se ještě ani v repre nepohodli. Což bych se ani nedivil, vzhledem k tomu kdo nosí pásku.

Reagovat
Freedo

Nebo vzhledem k tomu, jakej má Barák charakter?

Reagovat
lampas

Reagovat
clinger

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
doshcz

a jeste ho vystvou z repre

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Hurrikane

Už jenom za ty kecy od těch dvou to přeju Barákovi a Viole.

Reagovat
Zark

Snad to vyhraje "zlý hoch z repre" Antonio

Reagovat
GrimeBaller98

Ty dva melou strasny blbosti do medii Bramborovej salat merchant prohlasi, ze WHU bude fandit cela CR , nee fakt ne, diky

Reagovat
smazaný uživatel

Dva vymastenci proste, doted nepochopim, jak nekomu prislo vtipny 'potato salad' vzdyt to byla naprosta sracka Za ty posledni prohlaseni si myslim, ze kazdy normalni clovek bude fandit Tondovi a ne temhle dvoum kasparum

Reagovat
Front hell

Spíše každý normální člověk bude fandit dobrému fotbalu a ať vyhraje ten lepší. Jen duševně slabého člověka může nasrat nějaký výrok do médií

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim o kom mluvis, me tihle dva sasci nenasrali, jen se jim smeju

Reagovat
Front hell

Však jasné

Reagovat
Seydou Doumbia

Já myslel že je celá země uctívá jak se prosadili v PL a oni už jsou konečně nenáviděni ?

Reagovat
smazaný uživatel

Herne docela v poho, akorat Moyes Soucka po vzoru Franca sestrelil na CDM. Spis ty jejich vyroky jsou tak na urovni dorostencu, proto se jim tu kazdy posmiva, nemluvil bych o nejake nenavisti

Reagovat
smazaný uživatel

*sestrelil na CDM -> libil se mi vic v ofenzive, ted uz jen ciste CDM

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
GrimeBaller98

Toni ukaz jim poradnej fotbal a ne tu behavou 3,14covinu

Reagovat
JarousFCB

V nadsázce řekne toto, bo mu asi volá spousta lidí o lístek a všichni se z toho můžete posrat

Reagovat
Vopi11

přesně

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Front hell

jak malé děcka tady

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Kucka

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
clinger

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kejza

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Nadržený šimpanz

To máš tak,když lidi čtou jen nadpisy....ale teda fandit těm dvoum šaškům nebudu

Reagovat
wyqinac

to je tim, ze tu vsichni ctou jen nadpis no

Reagovat
lampas

Kam se na Coufala v popularitě v ČR všichni hrabou, takovej druhej Gott s Jágrem dohromady S kolegou Součkem by mohli hrát hlavní roli v hraném Pat a Mat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele