Coleman zůstává trenérem San Sebastiánu

11.01.2008, 17:09
Aktuality
Chris Coleman potvrdil, že zůstává trenérem San Sebastiánu. Na lavičce španělského týmu prý setrvá do té doby, dokud ho bude tým potřebovat. Rozhodnutí bývalého manažera Fulhamu navíc drtivě podpořili hráči i nový prezident, kvůli kterému se měl původně vrátit do Anglie.

Budoucnost velšského trenéra byla v posledních týdnech často zpochybňována. Do vedení San Sebastiánu totiž nastoupil nový prezident Inaku Badiola, jenž přišel do klubu s novými plány a cíli. Navíc chce změnit přestupovou politiku.

Tisk si proto pohrával s myšlenkou, že Badiola přivede do týmu hráče, o které Coleman nebude stát. Tyto informace ale oba dementovali po pondělní schůzce, na které prý panovala přátelská atmosféra. Badiola ve středu navíc oznámil, že Coleman souhlasil se svým setrváním na lavičce San Sebastianu.

"Když Maria de la Peňa (bývalý prezident) odešel, nabídl jsem ředitelům rezignaci. Ti mi ale odpověděli, že bych měl zůstat a pracovat s hráči minimálně do 3. ledna, než bude zvolen nový prezident. Tak jsem řekl, že v tom nevidím problém," přiblížil Coleman celou situaci na tiskové konferenci.

"Ale i nový šéf klubu za mnou přišel a řekl, že by bylo lepší, kdybych zůstal. A co je pro mě nejdůležitější věcí – moje ego nebo klub? Myslím, že klub," má jasno mladý kouč, který ovšem musí zkousnout novou strategii klubu. "Samozřejmě, že je to pro mě obtížné, protože se změnily plány a cíle. Nechci však vypadat jako pokrytec, kterým jsem možná byl. Ale – jak už jsem řekl – nejdůležitější je klub. Zůstanu tak dlouho, jak mě bude tento tým potřebovat."

Ve druhé španělské lize se fotbalistům San Sebastiánu příliš nedaří. Momentálně totiž sídlí na sedmém místě tabulky s 28 body. Navíc poslední utkání na půdě Salamanky prohráli 2:3, přičemž třetí branku inkasovali v 95. minutě z pokutového kopu. "Od Vánoc procházíme složitým obdobím. Přišel nový prezident plus prohra se Salamankou v poslední minutě po velmi špatném rozhodnutí sudího...," dodal Coleman s tím, že na zvrat výsledků a výkonů vynaloží všechny své dovednosti a zkušenosti.

Autor: Pavel Janega / teamtalk.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bilbao a San Sebastian mívaly stejnou strategii... San Sebastian se jí vzdal a sestoupil. A teď ji chce někdo rušit i v Bilbau, ještěže tam jsou rozumní lidé a zatím vše zůstává jak má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu se jí vzdal a skoro získal titul, dostal se do LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Titul nemá (Bilbao skončilo v roce 1998 taky druhé) a je v druhé lize. Mnoho fanoušků Realu Sociedad jsou nyní podobně znechuceni jako fanoušci Betisu, kde spoustě cizinců nemůžou přijít na jméno.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. V dnešním fotbale, kdy týmy zkupujou levné cizince je tohle rarita a doufám, že to tak zůstane i nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

Není účelem nakoupit 20 cizinců, stejně jako čekat velké věci od hráčů z malého regionu. Stačilo by dát si kvótu třeba 3 cizinců - pořád by měli dost domácích pro sjednocení fanoušků s týmem, ale zároveň by mohli zaplácnout ta nejpalčivější místa na soupisce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tým s cizinci (SS) měl největší úspěch druhé místo. Tým s hráči z malého regionu měl (když beru jen poslední dobu) největší úspěch druhé místo. Rozdíl je ten, že ten první sestoupil.

Reagovat
Xavi

To ještě neznamená, že je to těmi cizinci...

Reagovat
smazaný uživatel

A čím to je? Náhoda, že zrovna Betis, poté co se zaměřil na cizince, hraje najednou o sestup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele