Cítil jsem se dobře, hlásí Vaclík po návratu. Albacete v boji o záchranu maximálně důvěřuje

07.03., 19:24
Aktuality
Tomáš Vaclík (© Albacete Balompié)

Tomáš Vaclík v polovině února podepsal smlouvu s Albacete a minulý týden po téměř deseti měsících konečně nastoupil k soutěžnímu zápasu. Debut ve druhé španělské lize měl pachuť porážky, přesto má český brankář důvody k radosti a optimismu.

Albacete před šesti dny hostovalo na půdě Gijónu a prohrálo 1:2. Smutným hrdinou duelu byl Agus Medina, který ve 34. minutě srovnal na průběžných 1:1, krátce před koncem první půle ale inkasoval červenou kartu.

"Jsem velmi šťastný, je to už velice dlouho, co jsem odchytal soutěžní zápas. Pochopitelně se mi nezamlouvá výsledek, i když výkon byl dobrý, přestože jsme většinu utkání odehráli v oslabení," prohlásil Vaclík.

Vaclík za sebou má angažmá ve Vítkovicích, Viktorii Žižkov, Spartě, Basileji, Seville, Olympiakosu Pireus, Huddersfieldu a New England Revolution. Za americký celek neodchytal ani minutu a většinu podzimního angažmá za mořem strávil na tribuně, až do minulého týdne tak platilo, že k soutěžnímu duelu naposledy nastoupil 18. dubna loňského roku.

"Cítil jsem se dobře. Stále před sebou mám spoustu práce, ale co se týká osobního pocitu, tak jsem dle mého názoru začal dobře," domnívá se český reprezentant.

"Po fyzické stránce jsem na tom dobře, během zápasu ani po něm jsem neměl problémy a nic mě nebolelo. Během letní přestávky a následně období, kdy jsem byl bez angažmá, jsem poctivě trénoval a odvedl kvalitní práci, snad se mi veškerá dřina vyplatí," pokračoval.

Albacete se letos nedaří, ve 29 zápasech posbíralo jen 31 bodů a v tabulce druhé nejvyšší španělské soutěže je sedmnácté, náskok na příčky znamenající sestup činí pouhý jeden bod.

"Samozřejmě by bylo lepší na začátek vyhrát a získat tři body, ale ve fotbale jsou věci, které nejde změnit. Musíme se připravit na další utkání, cíl v podobě záchrany je naprosto jasný. Budeme potřebovat všechny fanoušky, jsme v tom společně. Strávil jsem zde měsíc a vidím hodně živý tým, všichni chtějí bojovat a jsou na sto procent připraveni, jen musíme začít získávat body. Týmu maximálně důvěřuji," nechal se dále slyšet Vaclík.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
JeséRodriguez

Ani bych se nedivil, kdyby jel na EURO, při formě a vytíženosti našich gólmanů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele