Chytil: Zápas s Faeřany mi změnil život, je to krásná vzpomínka

17.06.2023, 09:55
Aktuality

Velký význam má pro reprezentanta Mojmíra Chytila sobotní kvalifikační utkání na Faerských ostrovech o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu. Právě proti tomuto soupeři si vloni v listopadovém přípravném duelu připsal debut v národním týmu, který ozdobil hattrickem. Zápas mu podle jeho slov změnil život.

Chytil jako první hráč samostatné české reprezentace dal tři branky hned při premiérovém startu. Olomouckému odchovanci se to navíc povedlo na tamním Andrově stadionu. "Poznávají mě lidi, udělal jsem přestup do Slavie, takže mi (zápas) změnil život," řekl Chytil v nahrávce Fotbalové asociace ČR pro média.

Listopadový duel má pro něj velký význam. "Vzpomenu si na první reprezentační zápas a první gól a hattrick, krásná vzpomínka. Je to asi ta nejhezčí fotbalová vzpomínka, co zatím mám," uvedl Chytil.

"Sám si ho ale nepřipomínám. Jak se blížil zápas (na Faerských ostrovech), připomněli mi ho kamarádi," konstatoval Chytil, jenž v poslední ligové sezoně zaznamenal v dresu Sigmu 12 tref. Na konci května přestoupil do Slavie, s níž podepsal čtyřletou smlouvu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele