Chytil se stal hráčem měsíce první ligy, mezi trenéry vládl Priske

01.03., 12:40
Aktuality
Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Útočník Slavie Mojmír Chytil se stal podruhé v kariéře hráčem měsíce v první lize. Mezi trenéry za únor zvítězil dánský kouč Sparty Brian Priske. Výsledky prvního letošního vydání zveřejnila v tiskové zprávě Ligová fotbalová asociace (LFA), která anketu pořádá.

Chytil v hlasování předčil lídra střelecké tabulky nejvyšší soutěže Pavla Šulce z Plzně a sparťana Veljka Birmančeviče a navázal na vítězství za loňský červenec. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant dal ve čtyřech únorových ligových zápasech pět branek.

Blýskl se hlavně v minulém kole třemi góly, kterými coby střídající hráč zařídil Slavii vítězství 3:0 nad Pardubicemi. Povedlo se mu to v rozmezí osmi minut, čímž vyrovnal dosud nejrychlejší ligový hattrick od rozdělení federace v podání bývalého sparťanského kanonýra Horsta Siegla z roku 1994. V tabulce střelců této sezony ztrácí Chytil na děleném druhém místě jednu branku na Šulce.

Také Priske vyhrál anketu měsíce podruhé v sezoně, mezi trenéry triumfoval už za září. Šestačtyřicetiletý dánský kouč ovládl se Spartou všechny tři její únorové zápasy v první lize, naposledy 3:1 na stadionu Slovácka. Letenský obhájce titulu má v čele tabulky před nedělním pražským derby se Slavií čtyřbodový náskok na městského rivala. Priske s velkým náskokem předčil teplického Zdenka Frťalu a českobudějovického Jiřího Lercha.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pablos

Jako když jsem viděl sestřih toho hattricku, tak jsem si říkal ...oka ty dva góly prostě dorazil no, jako dobrý... ale že má až takovou formu, když jsem ho viděl proti Spartě, tak to jsem nečekal Fyzicky to sice na 90min není (natož prodloužení), ale taky kolik ho musí stát sil ty souboje... vždyť on prakticky táhne většinou dva hráče na zádech sebou a stejně o míč nepříjde... fakt dobrý

Reagovat
PtákOhnívák

Jojo, upřímně, když přišel tak jsem mu moc nevěřil. Ale ted po té zimní přípravě je z něj bestie.

To krytí míče má vážně fenomenální. Přitom když ho vidíš naživo, tak bys řekl že ho 90% hráčů s klidem přetlačí... A ono prd.

Reagovat
Pablos

Trpiš z něj udělal dělo

Reagovat
srbic13

Reagovat
dondinho

No pomalu ho začne být v Edenu škoda...má ho Rosa už na nástěnce ?

Reagovat
Sigma Olomouc

Jílek

Reagovat
Sigma Olomouc

*Minář

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kilobyte

V derby snad všechno nebezpečný od Slavie šlo přes něj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele