Chtěl jsem z Liverpoolu odejít, vzpomíná Škrtel

13.02.2014, 11:48
Aktuality
Liverpoolský obránce Martin Škrtel se v nedávném interview rozdělil s novináři o své pocity ohledně přestupových možností. Slovenský stoper v minulé sezoně přestal figurovat v základní sestavě slavného týmu a v létě dokonce reálně uvažoval o odchodu. Nakonec však zůstal a nyní je ze svého rozhodnutí nadšen.

V úvodní sezoně pod manažerem Brendanem Rodgersem Martin Škrtel vinou zranění i několika chyb vypadl z přízně nového kouče a v základní sestavě se příliš často neobjevoval. Nakonec si připsal 25 zápasů v Premier League a sedmkrát figuroval v utkání Evropské ligy. Není divu, že v letním přestupovém období často uvažoval o změně dresu. Zájem navíc projevily kluby jako Neapol (vedená bývalým Škrtelovým trenérem Benítezem) či Zenit Petrohrad. I když byl jejich zájem více než konkrétní, Martin Škrtel se rozhodl setrvat ve městě Beatles a bojovat o svou pozici v týmu.

To nakonec hodnotí jako skvělé rozhodnutí, protože současná sezona mu zatím výborně vychází. V jejím dosavadním průběhu Škrtel nastoupil k šestadvaceti utkáním ve všech soutěžích dohromady a dokonce se čtyřikrát zapsal mezi střelce. Z posledních úspěchů jmenujme alespoň dvě branky do sítě Arsenalu, díky nimž Liverpool svého soka porazil a usídlil se na současné čtvrté příčce Premier League.

Obrat ve své výkonnosti si Škrtel, který patří k základním kamenům současného kádru "Reds", nemůže vynachválit. V rozhovoru pro Liverpool Echo slovenský obránce sdělil: "Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nechtěl odejít. Minulá sezona pro mě nebyla jednoduchá. Byl jsem často zraněný a tím pádem i z formy, takže jsem druhou polovinu sezony proseděl na lavičce. To pro mě byla nová zkušenost a ne zrovna pozitivní. Ale není tak snadné rozloučit se s klubem, který milujete. Přijít za vedením a prostě říct: Tak jo, odcházím. To nejde, určitě ne po šesti letech v týmu," říká Škrtel.

Probíhající sezona ale ukazuje potenciál Liverpoolu a Škrtel je rád, že zůstal: "Před začátkem této sezony jsem si řekl: Zůstanu tady, budu na sobě pracovat a ukážu lidem kolem sebe, že jsem dobrý fotbalista a že můžu hrát v základu. Takže jsem začal tvrdě pracovat, abych se zlepšil a pokaždé, když mi trenér dal šanci, vydal jsem ze sebe to nejlepší. Chci pomoci týmu a to se mi dařilo. Po zápasech, jako byl ten s Arsenalem, si vždycky uvědomím, jak jsem rád, že jsem se rozhodl zůstat a bojovat. Liverpool je zkrátka skvělý klub s velkou tradicí a já chci lidem ukázat, že jsem hoden jeho barev," uzavírá rodák z Handlové. Další šanci ukázat své kvality bude mít v nadcházejícím utkání anglického poháru proti Arsenalu.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (415)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele