Mikel zamířil do Číny, upsal se Tianjinu Teda

06.01.2017, 10:14
Aktuality
Tianjin Teda oznámil příchod Johna Obiho Mikela. Kapitán nigerijské reprezentace přichází do Číny z Chelsea, kde strávil uplynulých deset let, během letošní sezóny však vůbec nenastupoval...

Devětadvacetiletý záložník se z domovského Plateau United vydal na první evropské angažmá do Lynu Oslo, kde před odchodem do londýnského velkoklubu strávil dva roky.

Od roku 2006 pak Mikel oblékal dres Chelsea, se kterou vyhrál jedenáct trofejí, včetně dvou ligových primátů a triumfu v Lize mistrů, kterou modrá družina opanovala v roce 2012.

Letos však zkušený středopolař za Blues nenastoupil ani do jednoho jediného soutěžního utkání, načež se i vzhledem ke končící smlouvě začalo spekulovat o jeho odchodu, nakonec se Mikel přesunul do Tianjinu Teda. "Chtěl bych poděkovat panu Abramovičovi, všem manažerům a zaměstnancům klubu, největší poděkování ale patří fanouškům," řekl Mikel. "Potřeboval jsem novou výzvu," dodal po uzavření transferu do Tianjinu Teda, kde podepsal smlouvu do konce roku 2019.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele