Chci dát za sezónu aspoň 14 gólů, předsevzal si Šulc

18.02., 10:24
Aktuality
Pavel Šulc (© FC Viktoria Plzeň)

Pavel Šulc je šťastný za svou aktuální střeleckou formu. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál pomohl Západočechům jednou brankou k vítězství 2:0 na půdě Bohemians 1905 v 21. ligovém kole, v sezoně nejvyšší soutěže skóroval už podeváté a na čelo tabulky kanonýrů ztrácí pouze jednu trefu. Šulc na tiskové konferenci uvedl, že si stanovil za cíl dát v ročníku aspoň 14 gólů.

Když před dvěma lety v zápase na Spartě zahodil tři obrovské šance a Plzeňští i kvůli tomu jen remizovali na Letné 2:2, prožíval těžké chvíle. Přes hostování v Jablonci se ale Šulc dokázal vrátit do kádru Viktorie a nyní prožívá neproduktivnější období kariéry. Je nejlepším týmovým střelcem a neustále vylepšuje své sezonní maximum, jímž je pět branek z minulého ligového ročníku. "Jsem šťastný, že mi to tam teď padá. Jsem rád, že se mi daří a ještě o to víc, že je to v mém klubu," řekl novinářům Šulc.

Proti Bohemians ve 12. minutě zvýšil na 2:0 povedeným volejem po centru od Jhona Mosquery. "Soustředil jsem se na to, abych trefil bránu. Zpracovávat jsem to nechtěl, i když jsem věděl, že jsem sám. Bylo to těžké trefit. Řekl bych, že při mně stálo i trochu štěstí, že to stoper nevykopl. Přeskočilo mu to nohu tím, jak to skočilo o zem," podotkl Šulc.

V dalším průběhu ligové sezony by chtěl dát ještě aspoň pět branek. "Řekl jsem si, že bych byl rád za 14 gólů. Bavili jsme se o tom s Hranym (obráncem Robinem Hranáčem), když jsme minule byli v Ostravě. On mi říkal: No, tak dáš 14 gólů, to je dobré. Já říkám, abych dal na jaře aspoň jeden," prohlásil s úsměvem Šulc.

"Mám radost, že se mi to dnes povedlo. Nechci tady dělat nějaké závěry. Hlavní je, abychom byli úspěšní a vyhrávali, to je pro mě vždy to nejdůležitější," doplnil bývalý český reprezentant do 21 let.

Šulc byl proti Bohemians efektivní (©Opta by Stats Perform / livesport.cz)

Ve vyrovnané střelecké tabulce této ligové sezony chybí někdejšímu hráči Českých Budějovic či Opavy už jen gól na vedoucí dvojici Václav Jurečka (Slavia) a Marek Havlík (Slovácko). "Vyhrát by bylo hezké, ale moc to nesleduji. Kdyby dnes dal gól kdokoliv jiný, budu šťastný. Hlavně že jsme vyhráli. Vždy jsem to tak měl a mít budu," konstatoval Šulc.

Západočeši prožívají povedený start do jarní části. V lize posedmé za sebou neprohráli a upevnili si třetí místo. V neúplné tabulce ztrácejí sedm bodů na druhou Slavii a ještě o čtyři více na vedoucí Spartu. "Bavili jsme se v kabině, že po dnešku je ve hře ještě 42 bodů. Když uděláme 42 bodů, třeba je ještě potrápíme," dodal Šulc s úsměvem.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat
zelda

Reagovat
Pablos

Já chtěl dát do jara v téhle sezóně ve Fortuna:Liga 24 gólů... žel nevyšlo to, ale zase jsem si dal dost vysokej cíl, takže nejsem zase tak smutnej, že mi to nakonec nevyšlo.

Reagovat
Bakary3

A jak říkal Škorpil, na začátku každé sezóny mám stejný cíl, 90 bodů, jen hráči mi to vždycky dojebou hned v prvním kole.

Reagovat
Pablos

správný přístup

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Vám dvoum evidentně uniklo, že už dal letos 9 gólů.

Reagovat
Pablos

Mně evidentně vůbec, když nepíšu o něm

Reagovat
zelda

Reagovat
Han střelil první

On bude asi trochu zvláštní, ale je to super hráč a doufám, že pojede na Euro.

Reagovat
db18

Má to v sobě, aby navázal na Koláře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele