Chceme skončit co nejvýše, prohlásil Boateng

15.03.2018, 17:51
Aktuality
Hodně úspěšnou sezónu prožívá Eintracht Frankfurt. Hesenský celek má po čtyřech letech namířeno do pohárové Evropy, na čemž má velký podíl Kevin-Prince Boateng, jenž svými výkony "Orly" táhne...

Odchovanec Herthy BSC má za sebou hodně turbulentní kariéru, během níž poměrně často měnil zaměstnavatele, přičemž nikde většinou nevydržel déle než tři sezóny.

Boateng se sice nedokázal příliš prosadit v Tottenhamu nebo Dortmundu, následně však zažil vydařené angažmá v AC Milán a na začátku patřil k oporám i v Schalke.

Po odchodu z Gelsenkirchenu se 31letý ofenzivní záložník vrátil na San Siro, ovšem nedokázal navázat na své předešlé výkony, loni však pro změnu táhl španělské Las Palmas.

Před startem letošní sezóny se pak Boateng trochu překvapivě vrátil do Německa, kde se dohodl na spolupráci s Frankfurtem, jenž si může k tomuto kroku gratulovat. Eintracht naposledy sice nestačil na Dortmund (2:3), jinak ale ztrácí pouhé čtyři body na druhé Schalke.

Svěřenci Nika Kovače bojují o postup do pohárové Evropy, kde naposledy účinkovali během sezóny 2013/14, velký podíl na skvělých výkonech pak má právě bývalý reprezentant Ghany. "Jsem rád, že jsem se mohl vrátit do Bundesligy, ve Frankfurtu se mi líbí. K tomu samozřejmě pomáhá i skutečnost, že prožíváme takto vydařenou sezónu," nepochybuje Boateng.

"Naším cílem je skončit co nejvýše. Nedefinovali jsme si konkrétní cíl," vysvětlil ofenzivní záložník, jenž má letos na kontě pět gólů. "Jsme si vědomi, že sezóna může ve zbývajících dvou měsících zaujmout jiný směr, musíme proto zůstat soustředění," nabádá Boateng. "Budeme spokojení, ať už se nám podaří postoupit do Ligy mistrů nebo ne," doplnil.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rudnevs

OT: Red Bull chcel v 90. rokoch vstúpiť do Schalke, finančný riaditeľ Peter Peters a vtedajší manažér Rudi Assauer to však zamietli.

https://www.wa.de/sport/schalke-04/peters-verraet-wollte-getraenke-riese-bull-auch-beim-schalke-einsteigen-9693477.html

Reagovat
smazaný uživatel

RedBull chtěl za každou cenu přejmenování. Možná kdyby zůstal jen u sponzoringu a vybral si klub se správnou barvou dresů, tak by měli větší šanci.

Reagovat
Rudnevs

Tak problém nebol len s premenovaním, malo sa meniť i logo, názov štadióna a pravdepodobne i klubové farby, jednoducho by sa zmenila klubová identita... Každopádne súhlasím s tým, že keby poľavili od svojich požiadavok a vystačili by si z pozíciou hlavného sponzora alebo investora, tak by mali väčšiu šancu a taktiež by asi boli obľúbenejší u fanúšikov.

Napríklad - keď sa vtedy objavili plány na vstup Red Bullu do vtedajšej Austrie Salzburg, tak boli pôvodne fanúšikovia radi, pretože to malo pomôcť klubu z neľahkej finančnej situácie. Tento postoj však vydržal len dovtedy, kým nezistili, že RB neplánuje naväzovať na tradície klubu a plánuje zmeniť jeho identitu.

Reagovat
Banikovec7

Co jsou zač ti, co teď fandí Salzburgu? Zůstali někteří z té původní Austrie nebo to jsou noví, co se nabalili v posledních letech?

Reagovat
Rudnevs

Fanúšikom z pôvodnej Austrie sa nepáčili zmeny po vstupe Red Bullu a začali jednania. Red Bull ponúkal ako kompromis fialovú kapitánsku pásku, fialové logo Adidiasu na dresoch a fialové štucne pre gólmana a navyše z tribún na státie urobili tribúny na sedenie a zakázali vstup na štadión v starých klubových farbách. Navyše počas zápasov hrala technohudba a boli tam dvaja komentátori, ktorí komentovali zápas priamo na štadióne, čo samozrejme fanúšikov rušilo.

Nakoniec sa teda nedohodli, prakticky všetky fanúšikovské skupiny odišli a urobili si potom novú Austriu Salzburg. Tá Austria sa potom už začínala dostávať do profesionálneho futbalu, jednu sezónu hrali i druhú ligu, ale nemali (resp. stále nemajú) peniaze a teraz hrajú mimochodom Salzburger Ligu.

Fanúšikovská scéna po vstupe Red Bullu sa rozvíja len veľmi pomaly. Vedúci fanklub bol Salzburger Patriots, ktorý okrem farieb Red Bullu používal i pôvodnú fialovú, ale potom sa od nich klub dištancoval a nakoniec sa ten fanklub úplne rozpadol.

Návštevnosť je taktiež pomerne slabá, Rakúsko nie je úplne futbalová krajina, čiže tam sa s týmto problémom potýka viacero klubov, ale väčšinou sa jedná o menšie kluby (+ Austria, ktorá ale teraz musí hrať na tom veľkom národnom štadióne, lebo im sa stavia nový) a to, že medzi ne patrí i niekoľkonásobný majster a najúspešnejší rakúsky klub za poslednú dobu, svedčí o tom, že tam proste tá fanúšikovská situácia nie je úplne ideálna. Nedávno malo tých pár fanúšikov i transparent, na ktorom sa ospravedlňovali hráčom, že ich nepodporujú. Štadión zaplnia iba keď príde atraktívny súper, ako napríklad teraz Dortmund...

Reagovat
Banikovec7

Dnes jsem se právě díval a překvapilo mě, že tam je i fandící kotel s vlajkama atd., myslel jsem, že všichni aktivní fanoušci chodí na tu novou Austrii a na RB chodí jen diváci jako do kina.

Reagovat
verv

Já tam byl na podzim na el s Marseille a i přes (pro mě překvapivě) slabou návštěvu byla atmosféra dobrá. Jak říkáš, fandící kotel, vlajky, jely se chorály, na začátku i nějaký choreo. Nutno dodat, že k té atmosféře přispěli i fans Marseille, hlavně co se pyrotechniky týká

Reagovat
Rudnevs

No veď to je to o čom píšem, že na takéto zápasy proti zaujímavým súperom býva celkom dobrá návštevnosť i atmosféra. Včera proti Dortmundu údajne tiež Ausverkauft (hoci teda “volle Hütte” to podľa mňa nebolo). Skúste si ale trebárs pozrieť zápas proti St. Pöltenu alebo Wolfsbergeru...

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní prohlášení, super článek

Reagovat
Frantszek

famozní prohlášení, exklusivní článek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct že je pro nás obrovská posila...jak na hřišti tak i mimo něj...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele