Chce jít do jiného klubu, řekl Guardiola o Saného plánech

19.06.2020, 19:28
Aktuality
Anglický tisk znovu spekuluje o odchodu Leroye Saného z Manchesteru City. O ofenzivního německého reprezentanta se zajímá především Bayern Mnichov a čtyřiadvacetiletý Sané má v plánu změnit dres, potvrdil to manažer Pep Guardiola...

Bavorský celek se o Saného zajímá už od loňského léta a tehdy pracoval na realizaci transferu. Vše tou dobou zhatil 4. srpen a utkání o Community Shield, fotbalista si vážně poranil kolenní vazy, musel na operaci a od té doby nehrál. Bayern se každopádně nenechal odradit a dost možná bude slavit úspěch.

"Chce jít do jiného klubu. Nevím, jestli odejde letos v létě, nebo za rok, kdy mu končí smlouva," prozradil Guardiola.

Sané přišel do Manchesteru City v roce 2016 za 37 milionů liber ze Schalke a tehdy podepisoval pětiletý kontrakt. Vedení stále ještě úřadujícího anglického mistra hodně stálo o prodloužení spolupráce a opakovaně s ním jednalo, úspěch ovšem ani v jednom případě neslavilo.

"Když hráči učiníme nabídku, je to kvůli tomu, že ho chceme udržet. Je to obrovsky kvalitní fotbalista. My chceme hráče, kteří chtějí hrát za klub a pomoci mu splnit cíle. Je to hodný kluk a mám ho moc rád. Nic proti němu nemám, ale chce jiné dobrodružství," dodal španělský kormidelník.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

InSané

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
stas87

Skoda, ze vztahy Bayer-Bayern nie su uplne idealne. Ak Bayern kupi Saneho, asi sa neda cakat aj prichod Kaia. A ten tak pojdu dost mozno mimo BL za co najvyssiu sumu a nie do Bayernu. To je podla mna skoda.

Reagovat
Beči

Bayern hlavně Havertze vůbec nepotřebuje, pokud přijde Sané. Na levém křídle bude hrát on a na pravém je famózní Gnabry.

Reagovat
db18

Za rok může situace vypadat jinak, navíc hraje spíš AM/ST, takže jde o post, kam teoreticky někoho pořád hledáme (viz James a Coutinho).

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
20fredy20

Podla mna to nebolo ze sme vyslovene chceli AM ale proste boli volni na hostovanie a James malokedy aj hral tam.

Reagovat
Bayern +

Navyse obom "prekazal" Muller.

Reagovat
Generalní Gladiator

V záloze ho nevidíte?

Reagovat
db18

Kai chce odejít až za rok, tak to spolu úplně souviset nemusí.

Reagovat
stas87

To by bola najlepsia moznost. Dohodnut teraz v lete s Bayerom transfer, nechat ho v Bayeri este rok a potom by prisiel v lete 2021. Tak by bolo fajn, aby Bayer este uhral stvrte miesto.

Opustil by Flick 4-2-3-1 s tym, ze by Havertz hral co najblizsie k Lewandowskimu?

Reagovat
Bayern +

Praveze sa mi zda, ze Flickov system je primarne 4-3-3, s tym aj zacal ihned po vyhodeni Kovaca a myslim, ze by tak hraval doteraz. Problemom je, ze trojka Kimmich, Thiago, Goretzka nedokaze byt zdrava 5 zapasov v rade V takom pripade by Coman zasluzene sedel a Thomas hral falosne RW.

Reagovat
db18

Sane/Gnabry?

Reagovat
Bayern +

Ja som myslel sucasnu situaciu, takze Sane nic a Gnabry by hral zas to falosne LW, co hral trebars na Stamford Bridge resp. aj BL tesne pred vypuknutim COVID.

Reagovat
stas87

No, za mna je najslabsi hrac v tej ofenzive prave Coman. On ma rychlost, dokaze prejst 1 na 1, ale neskor presne odcentrovat ci vystrelit...to je problem. On ma tu finalnu fazu o parnik najhorsiu, preto by som ho v pripade zaujmu ineho klubu pustil inam a namiesto neho by hral Sane. Coman chvilami vyzera naprosto top, aby potom mal moment ako hrac BSC.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

No presne o tomo hovorim, papierovo a myslim ze aj ocami Flicka je v sucasnosti (bez Saneho) najlepsi system: 4-3-3 resp. ak chces 4-3-2-1, resp. attacking 4-3-3: obrana - Kimmich, Thiago, Goretzka - Muller, Gnabry - Lewa

Pustat by som ho ale nepustal, on je idealny zolik do unavenych obran a z jeho poctom titulov to nebude typ, ktory by mal nejako extra picovat, ze nehrava, takze by som si ho nechal. V pripade prichodu Saneho a odchodu Comana by si sa sice kvalitativne posunul, no personalne by si tie kridla vyriesene stale nemal a musel by si rok co rok predlzovat Ivana. Pokial by prisli Sane a Kai, tak potom suhlasim.

Hlavne ale musime predlzit Alabu a zohnat backup na RB (skoda, ze nechcel ist ten Kalulu)

Reagovat
Bayern +

* s jeho

Reagovat
stas87

V tom suhlasim, ze nevytvara zlu atmosferu ked nehra tolko minut. Nie je to ale kvoli tomu, ze si sam uvedomuje, ze ak pride dasie zranenie clenka, tak mu to moze ukoncit karieru? Nevravel nieco take on sam?

Reagovat
Talker

Snad si Kai počká na Bayern nebo upřednostní Bayern.

Reagovat
Bandita_Harry

Dúfam v Liverpool

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
O.Giroud

nedufaj v drahu posilu bez nejakého veľkého predaja

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Rich

Bayer nepustí Havertze do Bayernu, budou dělat první poslední, aby tam nešel... A nejsou ochotni nic snížit z částky... Proto pochybuji, že to Bayern dá, spíš bych čekal, jestli se Bayern už nedomluvil s Havertzem a nebude ještě jednu sezonu hrát za Bayer a pak volně do Bayernu... Problém je, že kolem Havertze krouží veliký týmy jako je například Real...

Bayern bude rád za Saného, když přijde a pokud vše bude, jak má, tak to bude super posila. Jenom ta představa ofenzívy: Lewa (Zirkzee), Muller (Goretzka), Sané (Coman), Gnabry (Perišič)..

Reagovat
db18

Havertz má smlouvu do roku 2022, takže i za rok by šel za peníze, nicméně Bayern na to ty prostředky mít bude, takže věřím, že u takového hráče se (snad) plácnou přes kapsu a nebudou zas za 80 mega tahat stopera bez jedné nohy.

Reagovat
Rich

80 mega nabízel Real a byl odmítnut... Bayer požaduje 100 nebo 110 mega... Není reálný to dát za jednoho hráče, kvalitu má, ale prostě ta cena je vysoká... Navíc další věc, Salihimidž je hrozný kokot v tomhle, nakonec se další sezonu dohodne nějaké nesmyslné hostování jako byl James například...

Reagovat
db18

Jo, proto dal Brazzo 80 mega za Lucase... 100 mil. € je letošní cenovka, pokud za rok nebude mít novou smlouvu, tak bude lacinější.

Reagovat
Rich

Jestli letos ho Leverkusen bude chtít prodat, tak ho prodají... Trochu mě napadá, že to dopadne asi jako kdysi s Vidalem, kdy o něho měl zájem Bayern, ale místo toho ho prodali pryč z Bundesligy... Já si přeji hlavně Saného, do Bayernu měl jít už když byl v Schalke nebo kde, vrátí se a pokud bude v pořádku, bude hladový ukázat, co v něm je.

A hlavně by bylo super, kdyby Flick začal testovat více některé talenty... Zirkzee má taky podíl na letošním titulu, kdy párkrát rozhodl zápasy... I proti Monchengladbachu vyrovnával... Šanci by měl dosta Lars Lukas Mai, který je velikým talentem a pak zkusit najít někoho do ofenzívy.

Reagovat
db18

Jenže Bayer ho právě prodávat nechce, ideálně aby u nich prodloužil a neprodali ho ani pak.

Reagovat
Rich

Četl jsem německé zprávy na Havertze se vyptávaly týmy United, City, Real, Barca a Bayern... V současné době má největší šanci na zisk tzv. klenotu Real než Bayern, údajně Havertz má zůstat do dohrání Evropské ligy v srpnu, pak bude moct odejít... Píše se navíc, že Real by byl ochotný zaplatit 100 mega a ponechat Havertze na jednu sezonu v Bayeru, pak by přišel...

Chápu, že ho chceš, aby šel do Bayernu, já si ho přeji taky, ale prostě jsem skeptický, vím jak Bayer si to nepřeje a je to logický...

Reagovat
BVBDortmund

Bayer chce za Havertze 100 mega, dle prohlášení správní rady Bayeru. Za nižší částku Bayer Havertze nepustí. Jens Nowotny, bývalý hráč Leverkusenu, radí Havertzovi, aby se rozhodl pro BVB o které se v souvislosti s Havertzem vůbec nemluví, což je dobře.

Reagovat
Rich

Dortmund by se měl soustředit o udržení Sancha a Hallanda minimálně ještě dvě sezony, to ti na to odpovím.... I kdyby jste přivedli jeho, tak to nezachrání, když přijdete o dva klíčové hráče... Ale sakra škoda toho vyřazení z LM, raději bych viděl Dortmund dál, než Pařížany...

Reagovat
BVBDortmund

Vidím větší šanci, že udržíme Sancha než Hallanda. Halland má, pokud se nepletu, pro rok 2022 výkupní klauzuli 80 milionů euro a s přestupem pomáhal Raiola, což je člověk o kterém se slušně vyjádřit nedá.

To vyřazení jde na vrub Favreho. To je další podstatná otázka co s Favrem? Nechat ještě rok anebo radši odvolat. Cíle nesplnil.

Reagovat
Rich

Podle mě a teď to neber zle, jenom proto, že fandím Bayernu, ale Sancha asi neudržíte, budou ho chtít kluby jako United, kdo víc, třeba i Liverpool se přidá... A nakonec možná i Barcelona by o něho mohla usilovat. Hlavně, jak je to se Sanchem? Má on klazuli či ne? Halland je klenot, bude se o něj snažit nějaký klub, co bude obměňovat kádr, v tomhle případě bych si tipl Real, který pokud vím má stále Benzemu, ale není už nejmladší, škoda tak malé klauzule, už teď má podle mě cenu tak 60 mega, další sezonu to stoupne o dvojnásobek... Fakt škoda...

Favre je pro mě zvláštní, začátek sezony měl dobrý, vedl tabulku a tak, to samé Liga mistrů... Nicméně přišlo vyřazení v poháru a i v Lize mistrů... Borussia spadla z 1 místa na kolikáte? 4-5? A pak se zvedne a dojde, alespoň na vybojování účasti pro příští ročník LM... BWB má obrovský potencionál... Hazard, Sancho, Brnadt, Halland, to zní moc dobře, Reus popřípadě, který sice odehraje málo, ale kariéru v BWB dokončí... Otázkou je, jak dlouho chce hrát ještě... Ale to jsem odbočil... Možná by nebylo na škoda Favremu dát ještě šanci a vyladit to, ta hra BWB je dobrá, lepší než minulá léta, ale ne lepší než za Kloppa... A pokud odejde, tak zase shánění trenéra, překopání kádru, nevím no... Hlavně, kdyby fakt Favre byl vyhozený, aby si našel trenéra z Německa...

Bayern a Dortmund potřebují německé trenéry, vždycky tomu tak bylo a bude.

Reagovat
db18

BVB je pro Havertze podle mne zbytečný mezikrok...

Reagovat
BVBDortmund

BVB buduje dlouhodobý kádr. Umím si představit Havertze jako náhradu do budoucna za Reuse.

Reagovat
db18

Z pohledu BVB to smysl dává, ale z pohledu Havertze nikoliv.

Reagovat
repkajebuh

Sane Bayern a Kai Live. Bral bych to ale naopak

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl docela přetlak na levý straně ale..

Reagovat
Bandita_Harry

Potrebujeme AM

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Smreky

vynikajúci hráč bude škoda ak o neho Premier League príde....

ale ak pôjde do Bayernu, bude to pre nich top posila

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se dát hlavně dohromady po zranění. Pak se teprve můžeme bavit o jeho přestupu.

Reagovat
ADM

Zastupujes Bayern ci City? Just askin

Reagovat
Smreky

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak konstatuju.. četl jsem jak po zranění slušně nabral nějaký ty kila.

Reagovat
Smreky

mne neprišiel podľa toho ako vypadá žeby nejak extra pribral...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84
Reagovat
RadekVonCZE

Skvělý podcast

Nemáš nějaký doporučení pro další podcasty? Ale nechci podcasty typu dementů z Fotbal Netradičně

Reagovat
smazaný uživatel

Pojd do BL chlapce.

Reagovat
Rich

Pokud to vyjde, bude to top posila pro Bayern. Za mě spokojenost, ještě by to chtělo někoho do obrany. Uvidíme, zdali přijde i Havertz, ale vidím to skepticky, jelikož podle mě Bayern nedá tolik peněz za něj... Kvality má, ale ta částka? Je vysoká...

Reagovat
Heresy

no pod pod jeste havertz a upamecano

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Prislo mi nemyslitelny, ze by ho nekdo vykoupil...

Najednou vazny zraneni, díky tomu si Bayern pockal a umazal se mu tak rok z kontraktu... korona...

A Bayern bude mit za slusny penize top kvalitu.

Jestli to dotahnou, tak to se jim teda kurevsky povedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by to byl takhle před rokem naplánoval, viď...

Reagovat
Manik...

Pokud se s ním ale nepotáhnou zranění celou kariéru.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
VojtovaChelsea

krom bayernu mě napdala ještě výměna za havertze ale to je jenom utopie..takže bayern

Reagovat
Smreky

Pochybujem že by šiel z City bojujúceho každý rok o titul do Leverkusenu.... to by bol krok spať... ak Nemecko, jednoznačne Bayern

Reagovat
BVBDortmund

Pravděpodobně Bayern. Pokud nám odejde Sancho, tak jako náhrada bude nejspíše Havertz.

Reagovat
Adyss

vítej

Reagovat
Fairplay

Další skleněný hráč do Bayernu

Reagovat
Rich

Hele to je otázka, třeba nebude skleněný. Uvidí se, jak to s ním bude.

Reagovat
Fairplay

Problém Bayernu je ten, že v Evropě nikdy nedosáhnou dominance, když se nemůžou spolehnout na svůj kádr. Sice až na hotového útočníka mají široký superkvalitní kádr, ale v plném složení neodehrají tři zápasy..

Reagovat
Rich

To je otázkou, liga mistrů se nehrála teď a uvidíme, jak bude Bayern hrát v srpnu, je to otevřený.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele