Český hráč se znovu stal hráčem týdne Evropské ligy, triumf slaví Chytil

06.10.2023, 17:53
Aktuality
Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Český hráč vyhrál i po zápasech druhého kola skupiny Evropské ligy anketu o hráče týdne. Slávistický útočník Mojmír Chytil díky dvěma gólům a jedné asistenci při výhře 6:0 nad Tiraspolem ovládl hlasování fanoušků a navázal na dva týdny staré prvenství sparťanského kapitána Ladislava Krejčího. UEFA o výsledcích ankety informovala na sociální síti X.

Chytil stejně jako před 14 dny Krejčí porazil v hlasování fanoušků tři další soupeře, které na ocenění vybrala UEFA. Na čtyřiadvacetiletého reprezentačního útočníka nestačili Andrea Belotti z AS Řím, Lucas Paquetá z West Hamu ani Matteo Ruggeri z Bergama.

Chytil, který v posledních zápasech příliš nenastupoval od začátku, dokonale využil šanci v základní sestavě a připsal si první dva góly v evropských pohárech. V Edenu nejprve ve čtvrté minutě poslal Pražany do vedení a pak v 71. minutě uzavřel skóre. Také se asistencí podílel na brance Davida Douděry na 5:0. Slávisté výsledkem 6:0 vyrovnali nejvyšší vítězství ve skupinové fázi Evropské ligy a zůstali jediný gól za klubovým rekordem v soutěžích UEFA, jímž je triumf 7:0 nad St Joseph's z Gibraltaru.

Chytilův a Krejčího úspěch jen podtrhly vynikající vstup českých klubů do skupinové části pohárů. Trojice Sparta, Slavia a Plzeň v úvodních dvou kolech hlavní fáze zaznamenala pět výher z dosavadních šesti zápasů.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
ACSMan

Jindra by mu už mohl dát šanci od začátku i v Molcupu

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
RadekVonCZE

Osss

Reagovat
verv

Tam hlasujou jenom Češi ne? Ale parádní úspěch!

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Greny

super pro fotbaly konečně k něčemu je když naběhne letka

Reagovat
Sosi

Latka?

Reagovat
Kejza

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kilobyte

Všechny kluby v EL, které mají v týmu aspoň jednoho Čecha, jsou na prvním místě. První dvě kola nejlepší hráči jsou taky Češi. Letos to bude naše liga. Finále Sparta - Slavia.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
romeo351

A daj si tam přes rypáky

Reagovat
dave30

To bych snad ani nechtěl, aby to viděla celá Evropa...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Mě by docela zajímalo, jak by k tomu oba týmy přistoupili. Přeci jenom by to nepískal český sudí a mělo by to jinou sledovanost. Podle mě by to byl úplně jiný zápas, než to co teď předvedli v lize.

Reagovat
Čenda

Reagovat
KingMaster13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele