Češi jsou favorit a vynikající fotbalový národ, řekl kouč Izraele

15.11.2020, 11:21
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (123)

Přidat komentář
Euphael

Izreal jsou zase celkove vynikajici narod

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Reagovat
Salfovic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juveforever

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Freedo

To je hrozná sračka, takhle hodnotit celý národ. Všude jsou rozdílní lidé. Nejsou v ničem lepší ani horší než třeba Palestinci.

Reagovat
smazaný uživatel

izrael je umele vytvorenej stat na uzemi palestiny.

Reagovat
Freedo

Tak on je svým způsobem každej stát na Blízkém východě uměle vytvořen na základě Sykes-Picotovy dohody. Tamní obyvatelé tam měli kmenovou strukturu a spojovala je Osmanská říše. Koncept národního státu neznali. To je taky příčinou mnoha problémů v dnešní době.

Reagovat
smazaný uživatel

Kterej stát není uměle vytvorenej ?

Reagovat
smazaný uživatel

Izraelci jsou lepší než Palestinci naprosto ve všem

Reagovat
Freedo

I v délce předkožky?

Reagovat
smazaný uživatel

Antisemismus jak vyšitý, hezky tě vychovali.

Reagovat
Euphael

presne proto nestoji za jakoukoli reakci

Reagovat
Freedo

Já si jen dělám legraci v reakci na tvůj výplod. Ty a Euphael naopak právě podobné myšlení vykazujete, jen z opačné strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký výplod ? Napsal jsem pravdu. Vyvrat mi to.

Reagovat
Freedo

Tím, že jeden národ kvalitativně stavíš nad druhý (jednak nebereš v potaz odlišný historický vývoj a kulturu, zadruhé nevím podle čeho to vůbec chceš porovnávat - vzhledu, kuchyně, vědy, výšky?), se dopouštíš úplně stejného typu myšlení, jaký vykazovali nacisti. Jaká ironie, že?

Kdybych generalizoval tak kokotsky jako ty, tak napíšu, že Izraelci by nejradši všechny Palestince v lepším případě odsunuli na Sibiř, ale jak někdo řekne cokoliv proti nim, tak se hned ohánějí antisemitismem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano stavím, vyvrtat mi to. V čem jsou Palestinci lepší ?

Reagovat
Han střelil první

Co to je za debilní otázku? Hodnotit lidi na základě národnosti je úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotím národ na základě toho jak se projevuje a jaké má úspěchy nebo neúspěchy. O lidech v Izraeli i Palestině vím hovno.

Reagovat
Han střelil první

Ale národ tvoří lidé... To, že v třeba v Burkina Faso nevynalezli lék na tuberkulózu z nich nedělá lepší nebo horší národ/lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o kdecem to vypovyda. Izrael je lepší než Palestina. Neexistuje nic co by dokázalo opak. Tyhle kecy že jsou si všichni jeden rovni a mají stejný přínos. Jasně no

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Euphael

Ok.

Waze - is an Israeli application developed in 2006 for GPS road navigation which provides turn-by-turn navigation while simultaneously providing real-time user-based information regarding the chosen route such as traffic and speed traps. The company was founded and developed by Ehud Shabtai and was acquired by Google in 2013.

Netafim (drip irrigation) - Helping to grow food in a parched globe. Netafim was founded in 1965 by farmers in the Negev desert who explored different solutions to growing crops in the desert soil. The company produces drippers, dripperlines, sprinklers and micro-emitters. In conjunction with these products, Netafim manufactures and distributes crop management technologies, including monitoring and control systems. To put things into perspective, Netafim controls over 30% of the global drip irrigation market in the world and the company's recorded revenues were over $822 million in 2015.

Iron Dome - the only missile and rocket interceptor system of its kind, the Iron Dome was developed in 2007 and is considered to be one of the most important and influential Israeli inventions born out of necessity.

Ofek satellite - Ofek Reconnaissance Satellites is a company whose details and capabilities are largely classified; however, it is assumed that this defense contractor has developed ultraviolet and visible imaging sensors with an effective operational lifespan of between one and three years. The company had its first launch of Ofek One in 1988 and since then, the company launched a total of eleven times.

Water-Gen LTD. - Watergen invented cutting-edge technology to provide a low-cost solution for creating a renewable source of fresh and clean drinking water by extracting it directly from the atmosphere. Watergen's solution is a game changer that will improve quality of life and health, as well as save lives. This invention has the capacity to serve billions of people around the world by providing a basic human biological need, water.

Kromě toho Israelci vyvinuli nejvíce technologii v oblasti solární energetiky. Mají vyvinutý systém zemědělství. Špičkové inženýrství v mnoha oborech (počítačové, vojenské, letecké, life science..). K dnešnímu dni existuje šest laureátů Nobelovy cenu izraelského původu.

Poprosim o obdobny vycet vedeckych a technickych poznatku nebo prinosu pro lidstvo v oblasti vyzkumu, zdravotnictvi, inzenyrstvi nebo pokroku, o ktery se zapricinili Palestinci. Tesim se, diky

S tímto výčtem samozřejmě nejsi schopen přijít, takže ušetřím náš čas a rovnou se tě zeptám na zemi obdobné velikosti (co do počtu obyvatel, rozlohy..), která může nabídnout podobný výčet.

A opět pro ušetření času uvedu v bodech tři poznatky:

- Izrael je špičkovou zemí ve všech oblastech a to i přes nestrategické geografické postavení, kdy je obklopen zeměmi kulturně na úrovni dvě století pozadu

- Palestince jsem nikde ve svém příspěvku nezmiňoval, ale jejich podpora EU mi vadí

- Netvrdím, že 100% Palestinců jsou špatní, teroristi apod. Jako národ stojí za piču ale.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Freedo

Napíšu ti to samé, co jsem psal nahoře Tsuposamovi, ať to v tvém ctrl+c, ctrl+v nezapadne:

"Tím, že jeden národ kvalitativně stavíš nad druhý se dopouštíš úplně stejného typu myšlení, jaký vykazovali nacisti."

To, co jsi napsal, jsou hezké úspěchy, ale opravdu porovnáváš kvalitu národa podle technologického pokroku? Na základě této logiky stojí Češi za piču oproti Japoncům a jakákoliv africká země oproti Čechům.

Já se nezastávám žádné strany, ale tvoje logika se mi příčí. V každé zemi jsou lidé dobří, špatní, chytří, hloupí, kvalitní a nekvalitní fotbalisté. Na základě vícera vlivů jsou některé země technologicky vyspělejší, ale nikdy bych si nedovolil soudit celý národ a stavět jeden nad druhý. Můžeš říct, že Izraelci dosáhli většího pokroku ve vědě a nikdo by si nedovolil rozporovat, ale kvalitativně hodnotit?

Leckdo by třeba zase mohl namítnout, že Íranci jsou lepší lidé než Izraelci, protože jsou srdečnější, pohostinější a skromnější (znovu samozřejmě nelze porovnávat celé národy).

Reagovat
Euphael

Nedělej ze sebe retarda, prostě nemůžeš srovnávat národ Izraelců s Palestinci.... tyto nesmysly a srovnávání s nacismem si vypisuj na twitteru... nesrovnával jsem nic, dokud jsi nenapsal, že "(Izraelci) Nejsou v ničem lepší ani horší než třeba Palestinci." Izraelci udělali pro svět víc než teroristická Palestina.

Přesto všechno jsem schopný akceptovat, že se může najít palestinec, který je lepší člověk, než některý Izraelec, který je např. ve výkonu trestu za násilný trestný čin.

To, že nejsi schopný využít copy paste jako argument je chyba Palestinců..

Reagovat
Freedo

První věta je pravdivá. Dva národy nelze objektivně kvalitativně srovnat.

"Izraelci udělali pro svět víc než teroristická Palestina." Podle čeho to hodnotíš? Vědeckých a technologických poznatků? Pro celý svět, takže Izraelci vykonali pro dobro třeba Inuitů, Masajů nebo Berberů víc než Palestinci? A ještě celý národ nazveš teroristy.

Jo, protože podobné srovnání s nacismem se dá aplikovat jen na jednu stranu, když se to hodí, co?

Oba dva jste zaujatí debílci.

Reagovat
Euphael

Nebyl jsi schopny shodit jediny argument, pitomče. Konec diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký jsi dal argument ty?

Reagovat
andrew96

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej koment

Reagovat
mistr129

Je rozdíl považovat jeden národ za méněcenný a za horší

Reagovat
RadekVonCZE

Palestinci přinesli na svět jedině další teroristické útoky

Reagovat
pistacik11

Nacisti za pár rokov vyvinuli toľko prevratných technológií, že ostatné národy z toho čerpajú do dnes, ale tiež ich nikto nepovažuje za super režim.

Reagovat
Euphael

z logickych duvodu... Izraelci narozdil od nich nevytvorily globalni konflikt... premyslej hlavou pls

Reagovat
pistacik11

Stačia tie lokálne

Reagovat
Euphael

Za ty Izrael nikdo nemuze vinit s ohledem na sousedy zasekle ve stredoveku

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je tohle antisemitický?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechutná narážka s pejorativním nádechem na typický znak Židů.

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vás výsměch na primitivním antisemitismu nic nezmění

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust zlp!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

hej, uplne fantasticky vyzbrojili moslimskych Azerov, napriek embargu, este do toho zapojili Cechov aj nas, aby mohli zautocit na krestanskych Armenov, kedze aj po Tureckej genocide zopar prezilo, tak ich treba poriesit.

Hajzli, ktori si vybobili svoj stat teroristickou kampanou proti Britom aj Palestincanom, kazdu dohodu porusili a robia si co chcu. A ked sa na nich niekto skaredo pozrie, tak cez silne SpojeneStaty pomozu.

Premier usvedceny z korupcie, ktory hned po skonceni mandatu pojde do basy, v krajine preberaju moc ortodoxni, ktori sa kotia ako prasce a vytlacaju 'normalnych' ludi, ktori sa dostavaju do mensiny, ale musia robit na vsetkych, kedze ortodoxni pracovat ani bojovat nemozu, a len studuju sutry a sticuju zenske, ak nejaku chytia na ulici.

Proste raj na zemi, miesto, kde spravodlivost dosiahla svoju najvyssiu uroven.

Mozno po dalsej Sodome/Gomore, ktora na nich prijde, kedze bozie mlyny melu pomaly, ale isto. Karma zdarma pre vsetkych.

Reagovat
smazaný uživatel

Fóliová čepička sedí dobře ?

Reagovat
celeb

capicky na hlave nosia prave spominani vyvoleni bezpredkozkovci

Reagovat
smazaný uživatel

Ses zkurvenej antisemita, gratuluju rodičům.

Reagovat
celeb

moji pra-rodicia dokonca pomahali zidom a ja nie som antisemita.

Zidia mi nevadia, vadi mi stat Izrael a sionisti, ktori si myslia, ze im patri svet a nie je nik nad nich.

Reagovat
celeb

a hlavne sionisticke spiny ako ty, ktore tu kazdemu nadavaju, ak nezdielaju len tu VASU JEDINU PRAVDU o najlepsiom Izraeli, spinavych Palestincanoch, Armenoch, Europanoch, atd.

Lebo prave vasa nadradenost, vyvolenonost a bezohladnost voci vsetkym ostatnym zapricinuje otocenie verejnej mienky z podpory a obdivu Izraela na pohorsenie a odpor na tym, ako sa ten umely stat postaveny na krvi povodnych obyvatelov, ktori su doteraz v milionoch 'skoncentrovani' v Jordansku, Syrii, Libanone, GAZE!!!

Lebo narod, ktory pretrpel Holocaust sa nepoucil, prave naopak.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bych někdy musel bydlet v zahraničí, tak Izrael je rozhodně jednou z alternativ.

Reagovat
adoxx

a fotbalově šli v poslední době taky hodně nahoru

Reagovat
zurix_new

I oni mají své mouchy, např. prodej zbraní Ázerbájdžánu.

Reagovat
smazaný uživatel

Když si je od nich nechtěl koupit nikdo jinej

Reagovat
Kucka

ta česko-izraelská vzájemná přízeň je stejně pozoruhodná

Reagovat
smazaný uživatel

Vadí ti moc ?

Reagovat
Kucka

Nevadí, nemám negativní vztah k Izraeli, jenom mi přijde unikátní. Nevybavuju si takto vřelý oboustranný vztah s jiným nesousedním státem.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni jsou nám hluboce vděční , že jsme je podporovali za komunismu i demokratického režimu. Někdo někde dával statistiku nějakých interpelaci z Euro parlamentu a desítky procent věci na podporu Izraele vznesli Češi.

Reagovat
Han střelil první

Jo, komunisté měli s Izraelem vždy vřelé vztahy. Teď nějakou uvěřitelnější pohádku, prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to myslel tak, že prvních 20 let za komunismu jsme je podporovali i my (jako jedna z mála západních zemí), do začátku šestidenní války.

Reagovat
smazaný uživatel

To není absolutně pravda. Byli jsme v tomhle docela unikát ve východním bloku. Edukuj se prosím.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Dokáž opak

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Předvedl jsi tu velkou plejádu argumentů

Reagovat
Han střelil první

Nevím, no... nějak mě nebaví přesvědčovat arogantního, zaujatého blbečka o tom, že nemá pravdu. Židé byli v Československu perzekvování od monstrprocesu se Slánským takřka nepretržitě až do roku 89. Jestli Izrael i přes tohle všechno udržoval s Československem dobrý vztah, jak tvrdíš, tak to vytváří docela velkou trhlinu v tvém tvrzení, jak skvělý národ to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíši ta perzekuce Židů byla naprosto minoritní věc. Nevíš o tom nic.

Reagovat
Han střelil první

Příště si na poučování o dějinách vyber někoho jiného, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jsi expert na historii? Hodně velkej ti povím

Reagovat
smazaný uživatel

Víš o tom hovno

Reagovat
andrew96

Disent byl taky minoritní záležitostí, tak nač se jeho perzekucí trápit že...

Reagovat
smazaný uživatel

Hustej argumentační faul!

Reagovat
andrew96

Přitažené za vlasy, vím...podobně jako marginalizace perzekuce židů v období nedemokratického režimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele já to nikde nemarginalizuju, jenom to nic nemění na faktu, že jsme byli spojenec Izraele za obou režimů, to už něco znamená. I za první republiky a teď tu byla silná židovská komunita.

btw komunistická strana byla v počátcích po válce financována záchranou Židů. Četl jsem o tom jednu knížku. Hustá část historie.

Reagovat
andrew96

Ten fakt rozhodně neplatí absolutně vzhledem k ochladnutí vzájemných vztahů v roce 1967. Do té doby lze hovořit o jisté formě diplomacie, která však byla na československé straně provázena paradoxy v podobě chování vůči židům v Československu. Za normalizace pak tento paradox mizí z důvodů již zmíněného ochladnutí vztahů a antisemitská vyjádření dávají logiku. Každopádně po roce 1967 nelze hovořit o spojenectví.

No a k té marginalizaci: "Ježíši ta perzekuce Židů byla naprosto minoritní věc." Tak jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nic z tohodle já prostě nezpochybuju, nevím ted na co reaguješ

Reagovat
andrew96

Nezpochybňuješ? Když se Han vysmíval tvrzení, že komunisté měli s Izraelem vřelé vztahy, tak jsi napsal, že to není pravda – takže podle tebe byly vřelé vztahy vždy. Dále tvrdíš, že perzekuci Židů v Československu nemarginalizuješ, ale dle tebe šlo o minoritní věc. Volně to překládám i vzhledem k příspěvku Hana (možná chybně) tak, že se týkala malého počtu lidí, tudíž tomu vzhledem ke vztahu s Izraelem není třeba věnovat pozornost. Podobně pak ale můžeme postupovat i při hodnocení protinormalizačního disentu, do něhož taktéž patřil v podstatě zanedbatelný vzorek populace, a represe režimu vůči disentu lze tedy při jeho hodnocení brát na lehkou váhu.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jsem psal, že to bylo po celou dobu komunismu v čr? NIkde!!!

Dále mi vkládáš věci do úst.

Reagovat
andrew96

Však já netvrdí, že to píšeš přesně doslova. Možná ještě jednou když si to přečteš...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prostě musíš uznat, že ty vztahy do 70. let neměly obdoby. O to mi šlo. A jsem rád, že se na to navázalo po roce 89.

Reagovat
andrew96

To si úplně nedovolím hodnotit, neboť přesně nevím, jaké měla izraelská diplomacie zkušenosti s ostatními zeměmi východního bloku, ale je fakt, že Československo bylo zejména zpočátku dost aktivní. Navíc zvolený kurz dle zákonitostí doby kopíroval postoje SSSR, který ze strategických důvodů taktéž kooperoval s Izraelem, přestože ruský antisemitismus dosahoval vyšších hodnot než v Československu. Je však pravda, že vztahy Izraelců se Sověty byly přece jen vyhrocenější

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, že jinde tohle nebylo. Akorát trochu v Maďarsku. Já se dočetl, že jsme za tohle byli dost na pranýři v USSR a asi to byl jeden z důvodů proč to pak skončilo.

Jinak se omlouvám za ten útočný tón, nezasloužil sis to.

Reagovat
andrew96

Pohoda, ostřejší diskuze nemusí být nutně na škodu. Já děkuji za tip, rád si tuto problematiku lépe nastuduju.

Reagovat
smazaný uživatel

K Izraeli doporučuji ten nový cestopis české televize s Veronikou Žilkovou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
mojmira

Technologicky neuvěřitelný při tom, co mají za sousedy

Reagovat
smazaný uživatel

No to je právě možná proto, jaké mají sousedy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný ostrůvek civilizace mezi těma středověkými barbarama

Reagovat
Sosi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mistr129

Reagovat
Salfovic

To je ale veslá kopa

Reagovat
smazaný uživatel

Magor, upadl ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Češi jsou vynikající fotbalový národ

Ten sa teda fakt vyzná

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy v roce 2004.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš hokejový, ne?

Reagovat
fabec1222

všechno kritizující

Reagovat
smazaný uživatel

Ale máme u nás 10 miliónů fotbalových a hokejových trenérů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to u nás ich máme len okolo 5 miliónov... Ich "odbornosť" vždy kulminuje najmä keď sa hrá nejaký šampionát, ako napríklad MS v hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

תודה לך, מאמן

Reagovat
RadekVonCZE

Já nerozumět řeči tvého kmene

Reagovat
smazaný uživatel

To je možný, ale překladač bys mohl umět pouzivat

Reagovat
Freedo

"O lidech v Izraeli i Palestině vím hovno."

Proč tady teda vypisuješ hebrejsky?

Reagovat
Han střelil první

To je těžko. Člověk, co má pravdu, ačkoliv nezná fakta.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč lžeš ? Jaky fakta neznám ?

Neumíš používat překladač ?

Reagovat
Han střelil první

Reaguji na celé tvé představení v této diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokážeš se akorát vysmívat, jsi antisemitské prase a argumentační nula. Nenapsal jsi lautr nic k věci

Reagovat
RadekVonCZE

To byl vtip

Jsme se nepochopili

Reagovat
smazaný uživatel

Moje chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele