Černý se poprvé trefil v Německu a byl za hrdinu. Speciální chvíle, radoval se

01.11.2023, 10:15
Aktuality

Konečně. Český reprezentant Václav Černý se trefil v dresu Wolfsburgu a hned z toho byla senzace, když rozhodl o výhře 1:0 nad vítězem posledních dvou ročníků Německého poháru z Lipska. "Všichni jsme byli šťastní, že se to povedlo. Atmosféra byla úžasná, bylo skvělé oslavit vše s našimi fanoušky," vykládal šestadvacetiletý fotbalista v rozhovoru pro klubovou televizi.

Před výkopem si všichni ve Wolfsburgu uvědomovali, jak těžký soupeř přijede. "Všechno se splnilo, bylo to hodně náročné utkání. Ale ukázali jsme charakter a teď jsme všichni šťastní, že jsme vyhráli," poznamenal Černý.

Ve 14. minutě přišla jeho velká chvíle, kdy duel rozhodl. Ukázal si, kam chce dostat míč, následně dostal přihrávku do běhu a ranou pod břevno skóroval. V tu chvíli byl možná nejšťastnějším mužem na světě. "Byla to speciální chvíle, pro mě i moji partnerku. V ten moment jsem se chtěl o tu radost podělit s každým," zářil Černý, jenž byl v předchozím angažmá v nizozemské lize zvyklý střílet branky v dresu Twente. V Německu, kam přišel v létě za zhruba 200 milionů korun a smlouvu podepsal na čtyři roky, se ale trefil poprvé.

O pár minut později mohl přijít další zásah, ale tentokrát už nebylo rodákovi z Příbrami souzeno dát gól. "Ta šance byla tutová, měl to být stoprocentně gól. Byla to moje obrovská chyba, že jsme vedení nepojistili. Nakonec jsme ale zápas dotáhli do vítězného konce, a to je nejdůležitější," těšilo českého reprezentanta, který hrál do 65. minuty.

Výkon týmu ocenil i trenér Niko Kovač. Zvláště pak fakt, že jeho tým dokázal zvítězit po třech bundesligových porážkách v řadě. "Možná bych si představoval, že uděláme nějaké věci lépe. Ale když to nejde jinak, tak prostě musíte zápas vybojovat. A to náš tým udělal a zaslouží si za to pochvalu," prohlásil chorvatský kouč.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (7)

Přidat komentář
Frank Lampard 8

Reagovat
fsada

Jako joo , hezký zápas , ale jak se říká , jedna vlaštovka jaro nedělá, v lize spíš střídající hráč , bude muset makat ....

Reagovat
kilobyte

Nováček v týmu a má z 11 zápasů 6x základ, 3x střídal, 1x lavička a 1x byl nemocný. Asi se od něj nečekalo, že bude Wolfsburg táhnout.

Reagovat
Nuno čomes

Asi se nečekalo, že z toho základu tak rychle vypadne.

Reagovat
Losinho

Díky začátku sezóny, z posledních 4 kol má 17 minut.

Reagovat
kilobyte

Teď poslední dva 2 zápasy 2x základ a dneska gól.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele