Cerezo: Suáreze jsme vždycky pokládali za nejlepšího útočníka v Evropě

25.01.2021, 17:48
Aktuality
Atlético Madrid má letošní sezonu skvěle rozehranou, útočí na zisk mistrovského titulu a velkou zásluhu na tom má Luis Suárez. V Barceloně nepotřebný útočník se v hlavním městě Španělska proměnil v jednu z klíčových postav a znovu dává góly, o jeho síle ví i prezident Enrique Cerezo...

Atlético získalo Suáreze před několika měsíci jako volného hráče a Jihoameričan se mu už stihl odvděčit dvanácti ligovými góly. Ten poslední přidal včera večer, když se podílel na obratu souboje s Valencií, madridský klub vyhrál 3:1 a upevnil si vedení v tabulce.

"Luise Suáreze jsme vždycky pokládali za nejlepšího středního útočníka v Evropě. O to větší máme radost, že hraje za nás, všichni jsou spokojení," raduje se Cerezo.

Suárez má konkurenci v osobě Joãa Félixe a rovněž on mířil v neděli přesně, jednalo se o jeho šestou trefu sezony a první od 7. listopadu. Trenér Diego Simeone portugalského reprezentanta dokonce opakovaně posadil na lavičku náhradníků.

"João Félix je také skvělý fotbalista, o tom není pochyb. Jestli se trenér rozhodne pro rotaci, má k tomu nějaký důvod, ale určitě není třeba být kvůli tomu naštvaný. Nikdo nechce prohrávat, platí to o hráčích, trenérovi i fanoušcích. A když prohrajete, jste samozřejmě naštvaní," nechal se dále slyšet prezident španělského klubu.

Atlético nedávno vypadlo z Copa del Rey, je ale v osmifinále Ligy mistrů, kde bude jeho soupeřem Chelsea a dominuje LaLize. V tuto chvíli vede tabulku se sedmibodovým náskokem na Real Madrid, k dispozici navíc má ještě jedno odložené utkání k dobru.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (65)

Přidat komentář
technecium

Nechápu, že o tom má pořád někdo potřebu pochybovat

Reagovat
LAM

No v play-off LM byl několik let jeden z nejhorších.

Reagovat
technecium
Reagovat
Mercury

2015, tj. 6 let

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže nebyl na hřišti sám, víme?

Reagovat
LAM

Schovával se za Messiho a míče se od něj odráželo. Já jsem rád že je pryč i přes to když letos nevyhrajeme titul. Už se nemohlo čekat na to do toho šáhnout. Letos se dává šance Fatim, Pedrim, Destovi, Araujovi a ukazuje se, že je to skvělá cesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jak na tom budou v play-off LM.

Reagovat
LAM

Špatně,jelikož jim chběj zkušenosti i ten věk,to je snad jasný

Fanoušci tohodle klubu si fakt nevidějí do huby.Chtějí velkou obměnu a omlazení,ale dál chtějí i tituly

V LM jsme řachli i se Suarez a Neymarem,takže je velmi pravděpodobný,že v sezoně přestavby poletíme také(dost pravděpodobně už s PSG který má asi nejsilnější útok evropy)

Dembele,De Jong,Pedri,Fati,Dest,Araujo(přijde Garcia)Já mám z toho do budoucnosti velmi dobrou náladu.Hlavní bude zkusit v létě dotáhnout pořádnýho hroťáka a ideálně někoho vedle De Jonga(Moriba má asi ještě hodně času)Když potom přemluvíme Lea aby zůstal,tak bych se na novou sezonu moc těšil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já narážím hlavně na to, že za neúspěchy v LM mohla hlavně tragická obrana (hlavně kraje Semedo a Alba) a ještě horší psychika týmu. I kdyby Suárez, kterého podporoval jenom Messi, dal nějakým zázrakem v play-off LM deset gólů, tak by to stejně nepomohlo. Jinak samozřejmě obměna je nutná, na to neříkám nic. Ale opět by obměna měla fungovat trochu jinak, než nahradit třetího nejlepšího střelce historie Barcy Braithwaitem a Griezmanna pro změnu na hrotu vůbec nezkoušet. A k těm jménům - Pedri a Fati už opravdu vypadají na to, že by mohli přinášet stálou vysokou kvalitu hry, už tak skoro vypadá i De Jong na pozici box-to-box záložníka typu techničtějšího Keity, který dynamicky oběhá jak defenzivu, tak ofenzivu. Kreatiní tvůrce hry ani dostatečně tvrdý DM z něho nikdy nebude, snad to už trenéři pochopili. Ale Dembič bohužel ty výkony stále nemůže ustálit a Desta s Araujem je ještě brzo hodnotit, protože mají za sebou málo opravdu těžkých zápasů, i když zatím vypadají docela dobře.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Suárezův odchod opravdu smysl nedává, když se rozhodli mu doplatit smlouvu a navíc ho pustit zadarmo, zatímco nemáme jedinýho schopnýho hroťáka.

Vedle de Jonga? Všimnul sis vůbec, že už celkem dlouho hrajeme 433 (zhruba od tý doby jsme se zvedli i herně, když Koeman konečně upustil od nefungujícího doublepivotu) a vedle Frenkieho teda nastupuje parádní Pedri? Žádný citelný posily nebudou a budeme mít spoustu starostí, abychom se zbavili všech přeplacených hráčů (Griezmann, Coutinho, Umtiti). Za Busquetsem může dostat šanci Jandro, který je v béčku skvělý a nebál bych se, že by to neměl zvládnout.

Jinak Araujo vypadá skvěle, fyzicky je nabušený a s na míči silným Garcíou se můžou skvěle doplňovat. Dest vypadá zajímavě, snad se bude rozvíjet i dál. Jiná cesta není, jsme finančně v neskutečných sračkách a jinak než s odchovanci a pár nízkonákladovými posilami se z toho nedostaneme. Skoro bych si dovolil říct, že jsme na tom finančně tak špatně, že nebudeme mít ani na případný vyhazov Koemana.

Reagovat
LAM

Tak samozřejmě příchod hrota bych podmiňoval odchodem Coutinha a Griezmanna.

Reagovat
Gazdo

No s tym Koemanom si to kludne dovolit mozes povedat kedze my nemame ani na to aby sme vyhodili Setiena ktoremu este dlzime prachy

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Ja to stale nechapem... Vsetci tu vypisovali ako su ochotni obetovat sezonu dve aby sa zaclenili mladi a ked sa to deje tak sa nadava ze Atletico ide na titul a nie my. Ako ze je jasne ze pustit Suareza s tym ze sme mu doplatili zmluvu je proste kolosalna blbost to uz sme ho tu rovno mohli nechat ale inak som s tym ze je prec absolutne v pohode a kludne nech tym Atletom ten titul vystriela nemam s tym problem

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
PP

asi bych dal před něj Lewu, ale asi jen o fousíček..

Reagovat
ADM

Nemyslím si, že Lewa má na peak Suareza.

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
Gazdo

No way

Reagovat
irik

Reagovat
Uwe háže buly

Na co?

Reagovat
kattos

Vidím je podobně.

Jenže takhle taky poznáš kvalitu útočníka, Lewa má svůj sezoní průměr lepší než Suarez.

Reagovat
ADM

Suarez ma len o 20 zapasov viac a o 20 golov menej, navyše ma takmer 2x tolko asistencii čo Lewa, plus hral v Anglicku a Španielsku, ktoré boli svojho času proste ovela lepšími ligami.

Reagovat
technecium

Jasná věc

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
JM

Reagovat
Vrana17

Jak ho mohli nechat jít zadarmo a nechat si Messiho je otázka za 10 milionu. Já to říkal :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Co hulíš blbe? Jedině LEWA je number one v evropě (i ve světě) !!!!

Reagovat
technecium

Kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Hul mi ho

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, že se stěhuje do japonska

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal italsky pas aby mohl do Juventusu. Ten by ho ale nestihl dat na soupisku pro LM tak s prestupu za 12-15mil euro bez bonusu seslo ;) nicmene na te univerzite prisli 4 lidi o praci pac znal dopredu otazky i odpovedi a jeste ho nechali opisovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže si ho nepokladali jinam

Reagovat
smazaný uživatel

Byla jen otázka času než Suarez přestoupí do lepšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
el Principito

jo, kluby jako Ajax i Liverpool mu byly malé

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nehrál za United... Tak jo.. byly malé

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

vypadlo ti z te vety slovo Barcelona

Reagovat
el Principito

Reagovat
Recoba Inter

Jediné štěstí, že nešel do Juventusu. Pirlo by měl jeden z nejlepších trenérských debutů.

Reagovat
Rudnevs

Rozumný názor. Nie nadarmo po tomto pánovi pomenovali klub.

Reagovat
twelwer

Reagovat
Frantszek

Jaka rotace? Felix nehraje stejnou pozici, ne? To spis Correa.

Reagovat
YNWA__MSN

Pořád nechápu, jak ho mohl ten prezidentskej curacek Bartomeu a ten dementní zrzek poslat zadarmo k rivalovi do Madridu

A to tady někteří pohybovali, že už těch 20 gólů za sezónu nedá

Reagovat
Gazdo

Ake zadarmo? Keby zadarmo tak si myslim ze je s tym vacsina v pohode ale my sme este zaplatili

Reagovat
smazaný uživatel

Byl, je a bude skvělý.

Reagovat
kolouch

Je vtipné, jak někteří fandové Barcy nepřipustí, že pustit Suareze, navíc zadarmo k rivalovi, byla obrovská chyba a dál budou obhajovat naprosto zoufalé pokusy stavění Griezmana na hrot

Reagovat
Reggie

Nemám pocit, že by někdo schvaloval puštění Suáreze do Atletica zadarmo a nebo že by někdo obhajoval stavění Griezmanna na hrot. Schvalovalo se to, že jde Luis o dům dál, za jakých podmínek těžko. Ale zkusils to, no

Reagovat
kolouch

Já ten pocit mám. Předně píšu o tom, že pustit Suareze byla chyba. Tady se asi shodneme na tom, že si to řada fandů Barcy nemyslí. A když klub nemá vyřešenou adekvátní náhradu, tak se to jinak jako chyba moc vnímat nedá. Jako vsuvku dodávám "navíc zadarmo k rivalovi" a i s tím jsou někteří v pohodě, protože v diskuzích k preview a souhrnech se občas dočtu, že Suarez vlastně nemá na úspěchu Atetica až takový vliv

Reagovat
Reggie

Já to teda rozeberu za sebe. S tím, že Luis odcházel jsem problém neměl. V LM venku v play off nedal gól snad 6 let, což je neuvěřitelný prostě, když jsme pokaždý byli minimálně ve ČF. V mezihře už to byla fakt bída, někdy i katastrofa. Kdyby nemusel tolik zasahovat do hry a soustředil se na góly, tak by to bylo v pohodě. Ale v tý ofenzívě, která celá stála na Messim se prostě do hry musel zapojovat hodně, navíc ho jistě Leo cíleně hodně hledal. Samozřejmě ve světle toho, že nebyla a není absolutně žádná náhrada (Braithwaite je samozřejmě vtip a přišel navíc už dřív, když ho vidím s "9" na zádech, tak je mi divně) a odešel zadarmo, doplatili jsme mu tuším smlouvu a šel ke konkurentovi na titul, tak je to samozřejmě sračka. Kdyby šel do toho Juventusu jako měl, tak bych s tím byl úplně v pohodě.

Reagovat
kolouch

Nevím jestli je počet gólů vstřelených v LM venku v play off relevantní měřítko čehokoliv. Myslím, že podobnou kombinaci veličin bych našel i na jiné TOP hráče a mohl je označit za neúspěšné. Pořád se bavíme o pozici 9 obklopené kreativními hráči. Nemyslím si, že mezihra by měla být tím hlavním, co rozhodlo o jeho setrvání v klubu. Tohle hledání hrotového hráče, který bude minimálně tak gólový jako Suarez, dobrý v mezihře a běhat nad rámec, protože už neběhá Messi mi připadá dost jako nadlidský úkol. Imho je to jeden z následků přílišného přizpůsobování hře Messimu, které jsou, řekl bych, už přes čáru a vůči Barcoloně s blížícím se Messiho koncem čím dál nebezpečnější.

Reagovat
Reggie

Tak to, že Barca "pravidelně" bere/brala titul je super, ale ambice byly i na LM, když máš v týmu Messiho, Suáreze, ter Stegena nebo třeba Coutinha a tam jsme venku pokaždý dostali naloženo a často bez gólu. A poslední roky se o kreativních hráčích okolo fakt mluvit nedá. Jediná kreativita byl Messi. Obrana tragédie, Suárez často bez pořádnýho pohybu a napadání, což charakterizovalo jeho hru v nejlepší formě. Záloha pomalá a nekreativní. Dá se říct, že Luisito asi určitě nebyl největší problém, ale tam hrál roli i jeho plat určitě a asi se musel začít prostě něco dít... Tak či tak byla píčovina ho dát Atleticu.

A co znamená přizpůsobování hry Messimu? Když bez něj ten tým není absolutně schopnej nic vymyslet, když si pro míče musí chodit na půlku. Není to trošku naopak?

Reagovat
kolouch

Od odchodu Xaviho s Iniestou stojí veškerá kreativita a kontrola nad ofenzivní hrou Barcy na Messim. Ale vůbec si nemyslím, že by byl už tolik let obklopený hráči neschopnými cokoliv vymyslet. Prostě mu to takhle vyhovuje. Není standard, že většinu útočných akcí rozjíždí pravé křídlo z hloubi pole. Každý trenér, který Barcou prošel, a měl by tu moc hru centralizovat, by to udělal. Messi má ale v klubu takovou pozici, že se tenhle aspekt hry léta nemění (s vyjímkou letošní sezóny, kdy se Messi posunul víc doprostřed). V tom právě vidím to nebezpečí. Barca bude po Messiho odchodu začínat od absolutní nuly

Reagovat
Reggie

Po odchodu Iniesty mi zkus vypsat ty hráče, kteří jsou schopni něco vymyslet. Coutinho v Barce prostě hrůza a rozhodně to není vyloženě špílmachr, Gomés, Bus, Rakitič nebo Vidal asi úplně neboou ti tvůrci hry pod útokem, že ne? Arthur, kterej přišel jako mladej a už je pryč, kterej to měl docela na salámu a kterej tu roli měl asi plnit. Navic on je spis pozice Xavi nez Iniesta a ten chybel nejvic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Podle EF má průměr za sezonu 24 gólů, odehrál jich 17. To je fantastický číslo.

Reagovat
Al Capone

Fakt nechápu proč ho Barca pustila. Vždy to byl světový útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

scapegoat

Reagovat
eibe

ale stejně je to pořád odpad po tom, co předvedl s tím jeho kousáním, to normálně uvažující člověk neudělá. Kdyby mu dal pěstí, ok chlapi a zkrat..ale kousnout Kanálama měl chodit. Jediný jeho světlý moment bylo nepodání ruky žalujícímu Evrovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Daleko vacsi psychopat je trnavska spina matovic, ktory rozkrada cely stat a msti sa kazdemu, kto mu serie na tu jeho sikanu, ktorou okrada cely stat. U Suareza islo o chvilkovy skrat a nic vazne sa nestalo. U toho nasho psychopata ale ide o likvidaciu celeho statu a to denne.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico spravilo velmi dobre so Suarezom a ze bude jasny favorit na titul, sme tu pisali viaceri pred zaciatkom sezony. V Barcelone su idioti vo vedeni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele