Celta Vigo zlákala kanonýra z Eredivisie, Utrecht inkasoval rekordní částku

28.08.2023, 17:18
Aktuality
Anastasios Douvikas (© AFP)

Pokladníci jásají, fanoušci si drbou hlavu. Utrecht do nového ročníku Eredivisie nevstoupil vůbec dobře, po třech kolech nemá na svém kontě ani bod, přesto pustil svou velkou oporu, která loni v nizozemské nejvyšší soutěži nastřílela hned 19 branek. Řecký útočník Anastasios Douvikas se za zhruba 12 miliónů eur, rekordní sumu pro Domstedelingen, přesunul do Viga.

Čtyřiadvacetiletý forvard si poprvé ve své kariéře vyzkouší angažmá v jedné z top pěti evropských lig. Když ho Utrecht do svých řad zlákal v létě roku 2021, poslal do řeckého Volosu něco málo přes 1 milión eur. Teď ho tedy přeprodává dál za skoro dvanáctinásobek. Nikdy předtím se mimochodem na Stadionu Galgenwaard neurodil výnosnější transfer.

V Utrechtu ale zároveň přicházejí o klíčový prvek do ofenzívy. A neočekává se, že by usilovně sháněl náhradu. I nadále by měl směrem dopředu spoléhat hlavně na Isaca Lidberga, Matse Seuntjense či Anthonyho Descotteho, kteří představují vlastní zdroje různorodých variant. "Vývoj, který u Tasose proběhl zde v Utrechtu, byl obrovský," uvedl Jordy Zuidam, technický ředitel Utrechtu. "V posledních několika letech jsme viděli, jak se každý měsíc zlepšuje. Individuální úspěchy jen mluví samy za sebe.”

Celta Vigo si několikamilionový přestup mohla dovolit i proto, že o víkendu zpečetila přesun Gabriho Veigy do Al-Ahli Saudi, který jí přinesl balík ve výši 40 miliónů eur. "Ze sportovního hlediska je odchod Tasose samozřejmě velkou ztrátou. Ale po finanční stránce a kvůli klubu, který musí být v tomto ohledu zdravý, je to pro nás velmi důležitý a cenný přestup,” dodával Zuidam.

Autor: Patrik Sandev / vi.nl, transfermarkt.de, soccerway.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
MarcoBanco

Mm tak na Celtu dosť dobrý prestup

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
santini

Teraz už len zohnať nejaké dobré CAM, čo bude našim mladým puškám rozhadzovať lopty...

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Konecne maj na Kuseje.

Reagovat
Pablos

To ještě není hotový ? Já myslel, že už je to jasná věc.

Reagovat
Sigma Olomouc

Nevím, no. Nakonec to podle mě dopadne tak, že si Kušej poslední den přestupáku dupne u vedení, že chce pryč a nebude hrát, když ho nepustí.

Reagovat
AjaxFans

Citelná ztráta, ale Utrecht ty prachy potřebuje

Reagovat
Sigma Olomouc

Aby mohli koupit Kušeje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele