Čechy podrželi Vaclík a Sýkora, kvalitní výkon podali Sadílek s Brabcem

17.11.2021, 13:43
Názory a komentáře
Jan Sýkora (© AFP)
Česká reprezentace včera výhrou 2:0 nad Estonskem zakončila svojí cestu kvalifikací na mistrovství světa 2022 v Kataru. Především kvůli nevydařené podzimní části nakonec končí třetí za Walesem a první Belgií. Pojďme se na výkon českých hráčů ve včerejším zápase podívat trochu podrobněji.

Bodové hodnocení: 1 (katastrofa) - 10 (dokonalý)
Hráč musí být na hřišti alespoň 25 minut, aby byl ohodnocen


Tomáš Vaclík - 8
Vaclík v reprezentaci dlouhodobě předvádí vynikající výkony a nejinak tomu bylo proti Estonsku. Poradil si se všemi nebezpečnými střelami soupeře včetně krásné rány Zenjova, kterou bravurním výskokem vytáhl těsně nad břevno. To byl klíčový zákrok celého utkání, kdy mohli Estonci srovnat stav. Nestalo se a hned z následné akce naopak Češi zvýšili na 2:0. Nutno také vyzdvihnout velmi kvalitní a klidnou rozehrávku.

Vladimír Coufal - 6
Krajní bek West Hamu nemá v reprezentaci dlouhodobě konkurenci a po zranění se snaží vrátit do formy. Jak je jeho dobrým zvykem, byl aktivní po celý zápas a poctivě piloval svojí pravou lajnu. Zatímco dozadu byl prakticky bezchybný, směrem dopředu až příliš často kazil a jeho oblíbené "rohlíčky" jen málokdy našly adresáta. Ve 44. minutě se mu naopak centr povedl a Sýkora hlavou jen těsně přestřelil. Dostal se třikrát do zakončení, ale ani jednou netrefil zařízení. Před největší šancí hostů špatně vystoupil a nechal za sebou nekrytý prostor.

David Zima - 6
V Turíně zatím nedostává tolik hracího času a bylo to znát především na rozehrávce, kde nepůsobil příliš jistě. Dvakrát se naopak nachomýtl při šancích českého týmu. Nejprve tečoval Brabcovy nůžky před koncem poločasu a následně byl u prvního gólu Čechů, když se štěstím přiťukl míč právě Brabcovi. V obraně dlouho neměl větší problém, účinně blokoval střely a četl hru. Až v závěrečné desetiminutovce velmi podcenil souboj s jedním z Estonců a jeho kiks na poslední chvíli hasili spoluhráči.

Jakub Brabec - 7
Odšpuntoval radost tribun na Letné. V první půli zkoušel nůžkami překonat Igonena a v 59. minutě vstřelil první a vítězný gól díky dobrému postavení po rohovém kopu. V obraně střídal lepší momenty s horšími jako při šanci Pooma v první půli. Ale jinak se mu záskok za zraněného Kalase povedl a se Zimou ve dvojici odehrál dobrý zápas.

Filip Novák - 5
Místo levého beka je dlouhodobým problémem českého týmu a ani včerejšek ho nedokázal vyřešit. Novák nehrál špatně, ale z jeho výkonu není příliš co vypíchnout. V první půli hrozili Estonci především z jeho strany, v druhém poločase už si s jejich výpady lépe věděl rady. Naopak v porovnání s Coufalem nebyl dopředu zdaleka tak aktivní a 62% úspěšnost přihrávek rozhodně není moc pozitivním údajem. Na jeho místě bych příště upřednostnil Kadeřábka, který zvládá post pravého i levého beka.

Alex Král - 5
"Vizuální klon" Davida Luize nebo Leváka Boba dostal překvapivě prostor, přestože v klubu prakticky nehraje a poslední reprezentační zápasy ho nezastihly v nejlepší formě. A ani včera rozhodně nedosáhl svého maxima. Z jeho strany by pomohla především rychlejší a přesnější rozehrávka nebo snaha o průnikový pas k otevření obrany soupeře. Dobře se naopak doplňoval s parťákem Coufalem a jejich kombinace pomáhaly českému týmu držet Estonce pod tlakem. Na Královi je vidět snaha, ale v současné formě není pro soupeře nebezpečný.

Michal Sadílek - 7
Jeden z objevů posledních reprezentačních srazů dostal znovu příležitost a rozhodně nezklamal. Vynikal především jeho přehled ve hře, přesné přihrávky a kvalitní práce v osobních soubojích. Připsal si také dvě zblokované střely. Výrazně přispěl k prvním českému gólu, když jeho nádhernou pumelici Igonen vyrazil na roh, který Sadílek rozehrál a po závaru skóroval Brabec. Další kvalitní výkon.

Lukáš Masopust - 5
Masopustovy výkony, to je někdy jako den a noc. Buď patří k nejlepším na hřišti a má skvělé momenty, nebo naopak výrazně kazí ofenzivní akce špatnou finální fází. I včera měl Masopust několik výborných okamžiků, kdy hned dvakrát vysunul do úniku přesnou přihrávkou Vydru. Bohužel z toho nic nebylo. Jinak z jeho kopaček nehrozilo Estoncům nebezpečí, v nadějné pozici v prvním poločase střílel levačkou výrazně nad bránu. V 60. minutě střídal.

Antonín Barák - 6
Antonín Barák zaslouží za svůj výkon lepší šestku. Nebyl sice tak vidět, jako jsme u něj zvyklí, ale když už se do akce vložil, vedlo to většinou k přímému ohrožení estonské branky. V první půli dvakrát skvěle zrychlil hru a postupně poslal do úniku Vydru a Sýkoru. Ani jeden bohužel neuspěl. Po Coufalovi si připsal nejvíce přihrávek s přesností 80 %. Škoda, že se ani jednou neodhodlal ke své kvalitní střele.

Jakub Pešek - 5
Šikovný sparťanský křídelník se bohužel v průběhu poločasu zranil a už v 28. minutě musel střídat. Během svého pobytu na hřišti ale působil velmi aktivně, napadal hostující rozehrávku a snažil se rozhýbat český útok. Připsal si také první střelu na branku, nicméně mířila přesně do náruče gólmana Igonena.

Matěj Vydra - 6
Obrovská snaha, která vede až k přemotivovanosti. Na Vydrovi bylo vidět vysoké nasazení i zaujetí pro hru. Pro tým se obětoval, napadal, bojoval s urostlými stopery soupeře, sklepával míče a dral se do šancí. Jenže právě v nich se projevilo, že Vydrovi bohužel delší dobu chybí v reprezentaci sebevědomí a své příležitosti vždy nějakým způsobem zazdil. Když byl sám před gólmanem, zcela minul branku, když mohl jít do úniku jeden na jednoho, špatně si zpracoval míč... a tak to k jeho smůle pokračovalo celý zápas. Chtělo by to větší klid a koncentraci, pak může být Vydra skvělou alternativou k Patriku Schickovi.

Jan Sýkora - 8
Hráč utkání. Sýkora se na hřiště dostal coby střídající za zraněného Peška a jeho pozici naplnil bezezbytku. Bylo na něm vidět obrovské sebevědomí, které si přinesl z Viktorie Plzeň. Hrál jednoduše, přímočaře, jako jeden z mála se nebál soubojů jeden na jednoho a konstantně zaměstnával defenzivu hostů. V první půli hlavičkoval ze skvělé pozice těsně nad. V 85. minutě už se nemýlil, když chladnokrevně proměnil sólový nájezd na Igonena.

Jan Kuchta - 6
Forvard Slavie nastoupil do svého prvního soutěžního utkání za reprezentaci a ve vymezeném čase nezklamal. Jak je jeho zvykem, napadal rozehrávku soupeře, tlačil se do soubojů a často je i vyhrával. Mimo jiné byl nejfaulovanějším českým hráčem. Dobře se také zapojoval do kombinace a pomohl udržet Čechy v tlaku.

Michael Krmenčík - 4
Asi nejskloňovanější český fotbalista posledních týdnů. Jeho "specifické" chování vůči Viktorii Plzeň během zápasu opakovaně "oceňovaly" letenské tribuny a holohlavý útočník na hřišti rozhodně nezářil. Spíš naopak. Velmi často kazil - 5 přihrávek se 60% úspěšností, zbytečně fauloval a, když už se dostal do solidní šance, hlavičkoval jen velmi slabě do náruče gólmana. V současné formě nemá pro reprezentaci moc velký přínos.

Jan Kopic a David Pavelka hráli příliš krátce.

Autor: David Ullrich

Komentáře (87)

Přidat komentář
Pablos

všem bych snížil známku o 1 (krom Vaclíka) za celkovou nekreativitu

Reagovat
Greny

Krmencikovi bych -1

Reagovat
Greny

bych dal tak -1

postvat si proti sobe i fanousky repre je totiz neuveritelne umeni

Reagovat
Pablos

ale až teď jsem si všimnul, že jsou vlastně všechny známky v mínusu

Reagovat
Greny

Reagovat
Pablos

tím je rázem Krmelec nejlepší bombarďák na hřišti

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kattos

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
db18

Reagovat
dinss

Reagovat
oli9

Jako včera Vaclik, Sadilek, Brabec, Barák zbytek průměr...

Reagovat
Oli99

Čauky, ještě to zkusím Má tu někdo zkušenost se studiem licence UEFA B? Kde se případně dá najít nějaký materiál ke studiu?

Reagovat
letitfly

zkus to znova pod jiným příspěvkem a vynech prosím to "čauky", možná se najde někdo, kdo ti poradí...

Reagovat
Oli99

V klidu, fanoušek Babiše nejsem

Reagovat
FiX

Materiály nepotřebuješ. Stačí číst komentáře tady. Víc se nikde nenaučíš.

Reagovat
Y.N.W.A

licence UEFA EF

Reagovat
Kucka

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Lemond Laws

Vím, že to dá asi hodně práce, ale mě to zabralo zhruba 3,42 sekundy. Podrobný návod přiložen níže:

Otevřít google

Zadat do goolgle : Uefa licence B

Hned první odkaz ti vyjede podrobné kontakty dokonce i podle místa, které ti vyhovuje

Reagovat
Oli99

Tak neasi když jsem tam přihlášený a materiál ze kterého se dá učit tam teda nevidím...

Reagovat
Lemond Laws

Ano, ten ti totiž určitě neposkytnou oni viď..

Buď trošku samostatnej a zkus si to vyřídit ne tvl...

Reagovat
Oli99

Tak samozřejmě že jsem psal jednomu trenérovi se kterým se znám přímo osobně, takže relativně něco mám, ne něco, dost toho mam, ale hledám i jiný možnosti a víc info o tom třeba od obyčejného laika... Nebo to je zakázaný se tu zeptat ostatních? Dneska se člověk tvl uz nemůže na nic zeptat aby se nenašel jedinec co bude otravenej

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
dinss

Reagovat
widlak

A pokud je návod výše moc složitý, tak zkus tento odkaz: https://is.gd/5wMX8A

Reagovat
kattos

Vaclík je dlouhodobě famozní, ale vypíchl bych jak v 30 minutě podběhl centr a zachránil ho Brabec..

Reagovat
kilobyte

Na to se dost zapomíná.

Reagovat
Acrocephalus

Sledovat formu některých hráčů v průběhu repre srazů je fakt zajímavá podívaná. Brabec - ještě nedávno zesměšovaný stoper (ale právem), který prostě posral co mohl. A včera nasazení jak blázen, nůžky, dral se do šancí, gól... Prostě včera jeden z nejlepších hráčů na hřišti. Kua, proč takhle nemůže hrát většinu srazů?

Sadílek je další velmi kvalitní díl do skládačky naší sestavy. Má vlastnost, kterou postrádá 90% našeho kádru: nebojí se jít do souboje 1 na 1. V českém týmu rarita. Tento typ hráče nám chybí jak sůl, takže nechť mu slouží zdraví a stane se pravidelným členem naší základní sestavy.

Sýkora včera předvedl skvělý výkon.

Naopak Barák zahrál svůj podprůměr, stejně tak i Coufal. Vydra to je taková marná stálice naší repre. Je to výborný atlet, ale mizerný fotbalista, nemá vůbec fotbalový cit pro míč a strašně moc toho zazdí a zkazí. Místo Schicka teď neexistuje žádná přijatelná alternativa. Leda Hložek, ale to podle mě není jeho post.

Je do očí bijící, jak ta forma našich (a nejen našich) hráčů strašně kolísá. Vemte si Krále: měl jedno velmi dobré období, kdy podával famózní výkony, jeho jméno bylo často skloňováno a byl právem posílán do jakékoliv naší sestavy. To stejné Pavelka. Čelůstka. Masopust. Jenom pár našich hráčů si svoji kvalitu udržuje i napříč kolísající formě, např. Schick, Vaclík, Barák. A někdo zase hraje mizerně pořád (pamatujete si na Suchýho, Plašila?).

Na druhou stranu točit sestavu jen podle toho, kdo má jakou formu není taky cesta k úspěchu - pokud nemáte kostru, kolem které točíte třeba jen 2-3 hráče, tak hra bude nekonzistnení a bude se vám sypat. K čemu vám bude 11 hráčů na hřišti v TOP formě, když spolu nikdy nehráli. Forma vám nezaruči automatismy, ty získáte jen sehraností.

Takže chápu, když trenéři staví do sestavy ty, kteří nemají optimální formu, ale dlouhodobě patří k našim pilířům (např. Souček, Coufal, Jankto).

Reagovat
Pablos

No na ty co jsi závěrem vyjmenoval, tady moc špatných slov, že by neměli hrát není. Ono jde spíš o ty hráče jako Kopic, Tecl, Pavlenka, Ševčík, Krmenčík, Havel apod. který nemají formu a ani nepatří do nějaké kostry

Reagovat
kattos

Reagovat
Pablos

*Pavelka

Reagovat
kilobyte

Tecl Jak se mohl dostat do repre?

Reagovat
Pablos

teď mě zaujalo na tvým profilu, že máš oblíbené repre U19, U17... ale U21 né, ta tě sere jo ?

Reagovat
kilobyte

Popravdě nevím proč jí tam nemám. Chtěl jsem jí přidat, ale jde mít asi jen 1 hlavní a 2 vedlejší. Takže buď jsem zvolil radši 17 a 19 kvůli hráčům (asi tam bylo v té době více sparťanů ) a nebo jsem tam měl i tu 21, ale EF snížil počet a odebral ji (přijde mi, že dříve bylo možné tam mít více reprezentací).

Reagovat
Pablos

jo aha, tak to mě nenapadlo, že by to mohlo být počtem místa

Reagovat
Pablos

ale je zvláštní, když jsem si k sobě teď chtěl dát U21 tak to nenajde... ono to nenajde ani U19, U17 , nebo hledám blbě nevím... ale jak začnu psát Česko... tak už mi to nabízí jen Československo

Reagovat
kilobyte

Jdi do profilu těch reprezentací a tam dej "přidat"

https://www.eurofotbal.cz/reprezentace/cesko-19/fanousci/

https://www.eurofotbal.cz/reprezentace/cesko-17/fanousci/

Jsem docela čuměl, že jsem tam sám.

Reagovat
Pablos

jo takhle to funguje No já chci právě tu U21, tu ještě sleduji... ty nižší moc né. Tak jdu na to, dík

Reagovat
Pablos

tak jsme tam tři ve 21

Reagovat
Selänne

"Takže chápu, když trenéři staví do sestavy ty, kteří nemají optimální formu, ale dlouhodobě patří k našim pilířům (např. Souček, Coufal, Jankto)."

To je opravdu neuvěřitelný, že stavíme to nejlepší, co je k dispozici.

Reagovat
7kaka7

Schick, Provod, Kůdela, Souček.... když tihle hráči nejsou na hřišti nebo ve formě, tak máme holt problém. Dlouhodobě chybí taky Černý (nebo někdo jako on).

Reagovat
OTASi

Kadeř se zraněnej nebo se na to jardovi už vysral? Ne že bych se mu teda divil.. kdyby mu nevadilo hrát přes nohu, měl by bejt jasná jedička na LB, ale jarda je holt čůrák

Reagovat
PaYaB

Ani bych se nedivil kdyby pod Šilhavým už nechtěl hrát..

Byl součástí toho malého zázraku proti Nizozemsku a trenér ho vymění zpátky za Bořila s mizernou formou.

Reagovat
Tromas

Na posledních repre srazech se na to našemu trenéru šulinovi vysral, protože ho bezdůvodně nestavil na úkor kokota Bořila, který nemá v reprezentaci co dělat. Pomyslným vrcholem pro Kadeřábka bylo nepostavení ho do základu na euru proti Dánsku na úkor Bořila po jeho předešlém povedeném výkonu proti Nizozemsku. Hrát přes nohu na jiném postu než v Hoffenheimu mu nevadilo, protože na pravo je Coufal.

Reagovat
Petr325

Reagovat
OTASi

tohle nějak o tom právě vím, jen jsem nezaznamenal oficiální odůvodnění proč nejezdí na srazy.. beru zpět toho čůráka, jarda je totiž ultračurák

Reagovat
doshcz

oficialne si dal pauzu od repre do konce roku aby se zlepsil zdravotne.. ale zase se zranil..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak včera to byl otřesný výkon. Nejlepší na hřišti byl Vaclík a sekundoval mu Brabec. Jinak záložní řada hodně slabota (jedinej Sadílek něco hrál). Nováka v repre nechápu to je hráč, kterej v repre nikdy nic nezahrál. Překvapivě byl včera špatnej i Coufal (sice tvrdil, že kvůli terénu) možná by se měl méně věnovat rozhovorů a začít zase makat.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Vaclík - Kadeřábek, Zima, Kalas, Zmrzlý - Černý, Sadílek, Souček, Krejčí, Pešek - Hložek

Reagovat
Pablos

to má bejt co ? mimo jiné Schick je přebytečný pro tým nebo na lávku bys s ním aspoň počítal ?

Reagovat
Reggie

To je samá kreativita!

Reagovat
smazaný uživatel

Super,2 zápasy v řadě jsme nedostali branku

Reagovat
smazaný uživatel

A co udělal ten Krmenčík s Plzní?

Reagovat
kilobyte

To fakt nevíš? Nejdříve skandoval "Zkurvená Plzeň", pak se omluvil a v zápase s Plzní po gólu na 2:0 v 95. minutě (takže v podstatě "nedůležitý" gól) slavil, jak kdyby dal vítězný gól proti nepříteli. Pak se tam ještě hádal s plzeňáky. V rozhovoru ze sebe ještě dělal chudáka, že nemůže za to, že dal góly Plzni, přitom to mu nikdo nevyčítal.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře udělal,taky Plzeň nesnáším

Reagovat
kilobyte

Tak, ale ty jsi předtím nedělal ze sebe plzeňáka (nebo o tom aspoň nevím). Kdyby mu Plzeň dala to co Slavia, tak by se ze sebe dělal plzeňáka. Prostě je to jen prodejná kurva, která má úctu jen k penězům.

Reagovat
Greny

Tak On se údajně měl i vysmívat hráčům na hřišti že berou mnohem méně než on

Reagovat
smazaný uživatel

Dal gól, běžel ke kotli Plzně a vytáhl lofase.

Reagovat
Posledni Kovboj

nepovesil zadnyho zkurvenyho komouse

Reagovat
smazaný uživatel

A co třeba pověsit každého zkurveného KDU-ČSListu+všechny jeho koaliční partnery z posametových vlád?

Reagovat
Posledni Kovboj

kazdej zkurvenej komous musi viset

Reagovat
smazaný uživatel

Když už si hraješ na takového zuřivého komunistobijce,proč ti nevadí KDU-ČSL a všichni,co s tou stranou kdy byli v koalici?

Reagovat
smazaný uživatel

protože je to jouda.

Reagovat
Posledni Kovboj

kazdej den jich povesit nejmin tricet

Reagovat
kilobyte

Komunisti bych nechal žít jako odstrašující případ. Ale dal bych jich nějakou vhodnou práci. Třeba uklízení veřejných záchodů.

Reagovat
Posledni Kovboj

rozkaz znel jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mu Komunisti vadí víc. Budeš se divit, ale má na to právo.

Reagovat
andrew96

Dneska je to obzvlášť perný den, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Na to že jsme hráli doma proti Estonsku a šancí jsme si vypracovali tolik co oni, jsou ty známky moc vysoké.

Reagovat
Y.N.W.A

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Neni nad to objektivitu:D Skoncit 3. se 14 body z toho se legendy ceskeho fotbalu prestanou otacet v hrobe tusim tak tesne pred barazi

Reagovat
mario23

Coufal ubrečenej jeden z nejhorších

Reagovat
Y.N.W.A

proč ubrečenej?

Reagovat
smazaný uživatel

Dvakrát překopne tribunu a celej zápas ho tam cvičili na lajně noname Estonci a pak po zápase pláče, že za to může trávník.

Reagovat
Y.N.W.A

já nevím, jestli jste to viděli, jak tam od začátku jezdili všichni jako na mejdle? ...něco na tom asi bude... a on se nevyjadřoval ve stylu, že za jeho kiksy může špatnej trávník, jen kritizoval špatnej trávník...

Reagovat
wikingskrin

lol vychvalovat tyhle nýmandy za utrápený výkon proti Estonsku

Reagovat
Y.N.W.A

Mně upřímně potěšil a překvapil Brabec... po těch letech zmaru konečně dobrej, sebevědomej a soustředěnej (tedy bez kiksů) výkon... samozřejmě může to bejt i soupeřem, ale na druhou stranu i v takovým zápase mohl předvést pár minel a to neudělal, naopak lídr týmu, tleskám a jsem rád za jeho návrat do dřívější formy

Reagovat
Bakary3

Ano, já bych mu to přál, ale všichni víme, že u něj je to spíš výkyv...

A že dlouhodobě to bude zase blbý...

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

tak i dnes si musim ulevit.. Krmenčíku ty kokote

Reagovat
ACSeRw!n

Braba ja vedel, ze mu Aris a Recka liga sednou.. ziskal sebevedomi a zas hraje dobre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele