Cazorla je fit a doufá, že bude moci pokračovat v kariéře

21.03.2019, 14:59
Aktuality
Jako fotbalista se od začátku srpna znovu cítí Santi Cazorla. Španělský záložník se dostal z vážných zdravotních problémů a před letošní sezonou si vysloužil smlouvu ve Villarrealu. Kontrakt mu běží do konce června a zřejmě nebude posledním v jeho profesionální kariéře...

Cazorla patřil mezi důležité postavy Arsenalu a byl rovněž členem španělské reprezentace, to vše se změnilo v říjnu 2016. Tehdy si poranil kotník a v bolavém místě se následně objevila infekce, která se rozšířila a málem zničila celou jeho achilovku. V tomto místě chybělo osm centimetrů šlachy, Cazorla měl zároveň zničenou patní kost a dokonce mu hrozilo, že mu lékaři amputují celou nohu. 34letý záložník se ovšem nevzdal a dokázal se vrátit.

"Pocity v tuto chvíli jsou velmi dobré, myslím si, že bych mohl hrát ještě několik let. Přišel jsem s cílem znovu hrát na nejvyšší úrovni a jsem v pořádku. Hodně jsem kvůli tomu bojoval a doufám, že si fotbal budu moci užívat ještě o něco déle," nechal se slyšet někdejší španělský reprezentant.

Zkušený středopolař letos zasáhl do 25 zápasů LaLigy a na svém kontě má i čtyři branky. V průběhu nadcházejících měsíců ho čekají další jednání o tom, kde bude ve své kariéře pokračovat.

"Aktuálně o tom nepřemýšlím, starám se o každodenní práci a s týmem nejsme v jednoduché situaci. Teď není ta správná chvíle na řešení budoucnosti, musíme se koncentrovat na záchranu v nejvyšší soutěži. Až bude po všem, uvidíme, jak to bude vypadat a co budou všichni chtít," dodal.

Villarreal se v probíhajícím ligovém ročníku trápí a stále mu hrozí sestup ze španělské nejvyšší soutěže. Přesto může uvažovat i o Lize mistrů - ve hře stále zůstává v Evropské lize, zde postoupil do čtvrtfinále a v něm bude měřit síly se sousední Valencií.

"Každý zápas je pro nás jako finále, budeme trpět a musíme bojovat," uvědomuje si někdejší hráč Málagy či Arsenalu.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obrázek

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda toho prokletyho zraneni skvelej reziser hry a kdyz byl ve forme tak na nej byla radost se koukat

Reagovat
JackDaniels.

Co ma Zsolt Kalmar spolocne s Cazorlom?

Reagovat
smazaný uživatel

Manželku...

Reagovat
Edgewalker

Borec a jeden z mých nejoblíbenějších hráčů co hrál za Arsenal. Jsem rád že se dokázal vrátit zpátky

Reagovat
Y.N.W.A

jj, letos mu ty minuty, zápasy a góly zase hezky naskakujou...

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Velká legenda a ikona Recreativa Huelvy

Reagovat
ADM

Poklaknite pred skutočnou legendou Všetko najlepšie, Ronaldinho!

https://www.youtube.com/watch?v=NHU9bW0SGlM

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že neuvidíme střed Torreira - Cazorla, to by byl sen

Reagovat
Hristo Stoichkov

Skvělý hráč a je až neuvěřitelný, po jak složitým zranění to nevzdal a stále bojoval o svůj sen vrátit se na trávník. Snad si ještě pár let zakope.

Reagovat
Mateo16

El agente de Skriniar: "El Madrid quiere ficharle"

Okej. POPLACH Ak odide Varane a pride tento traged tak to mozme buducu sezonu kludne zabalit

Reagovat
Hristo Stoichkov

Inter i samotný hráč prováhali nejlepší moment k možnýmu přestupu výš. Zatímco loni to byl jeden z nejlepších stoperů světa, letos jeho slabiny vyplavaly na povrch. Podle mě ho nikdo z TOP klubů nechce, jenom jeho agent jede nějaký pohádky o tom, jaká o něj je bitva. Máte Militaa, který vypadá komplexnější, my veškerou pozornost zaměřujeme na de Ligta. Pak už moc klubů ochotných a schopných zaplatit nějaký nesmysl nezbývá (70 mega), možná United, pokud se utrhnou ze řetězu, ale i ti radši půjdou po někom komplexnějším.

Reagovat
vilp
Reagovat
Hristo Stoichkov

Nejlepší gólman světa

Reagovat
patas92

Co tam bylo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Courtoisova rozehrávka za včerejšího zápasu s Ruskem, kde namazal Cheryshevovi a ten uklidil do prázdný.

Reagovat
patas92

Reagovat
Gareth Bale 11

I když hráč rivala, tak jeho jsem si na hřišti užíval. Škoda toho zranění, ale na to, že se mluvilo snad i o amputaci, to dopadlo ještě dobře.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Culés, koho si přejeme na backup Alby? Podle spekulací připadají v úvahu tyto varianty: Nacho, Filipe Luis, Alberto Moreno a Alex Moreno. Prvním třem v létě končí smlouva, Alex Moreno má mít nějakou nízkou výkupku, prý zhruba 6 mega. Takže se jedná ve všech případech o nízkonákladový řešení.

Reagovat
patas92

Ty dva Moreny moc neznám, ale Alberto v Liverpoolu díru do světa moc neudělal. Ten z Raya by mohl být fajn. Nacha s Filipem nebrat.

Reagovat
MiChaEl

Ako zaplatu na 2 roky Filipeho. Ale radsej by som skusil reunion s Grimaldom,i ked sa domnievam,ze on sam nebude chciet navrat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já to mám Filipe Luis > Alex Moreno > Nacho > Alberto Moreno. Taky myslím, že Filipe Luis by mohl být na ty dva roky ideální záplatou, pak budeme hledat znovu, ale to už bude muset být někdo, kdo nahradí Albu v základu. Navíc za ty dva roky snad udělá Miranda výrazný pokrok a může se stát jedním z kandidátů, poslední týdny vypadá v béčku vážně dobře. Na Grimalda nemáme cash a on ani není tak hloupý, aby šel leštit lavičku, když už momentálně patří k tomu nejkvalitnějšímu na svý pozici. Bylo by super, kdyby v Benfice ještě rok vydržel, do budoucna by se mi u nás hodně líbil.

Reagovat
Messiáš

Filipe Luis ideálně. Je teda náchylnější na zranení, ale jde mu de facto jen o to, aby dostal někde smlouvu více jak na rok. Za mě na dva roky ideálka. Ferland mě stejně jako vedení moc nepřesvědčil (alespoň v zájemným matchi) a Tagliafico se mi třeba líbí moc, ale na backup je ho mega škoda a čekám, že spíš půjde za Cholem do Atletica..

Nebránil bych se i risku v podobě řešení LB až na poslední chvílí, neboť věřím, že tito hráči budou pořád dostupní a znovu by se tím mohli vyzkoušet jak Miranda, tak Cucurella

Reagovat
Messiáš

Jen jsem to dopsal a došlo mi, že Cucurella nejspíš bude odkoupen definitivně Eibarem..., tím by ten dovětek byl méně pravděpododbný..

Reagovat
technecium

My Cucurellu můžem za 4 mega koupit zpět ne?

Reagovat
Messiáš

jj, můžeme, ale předpokládám, že to neuděláme v rámci tohoto léta, že bychom ho odkoupili zpět na vyzkoušenou a když by to nevyšlo, tak zase hledali řešení buď s Eibarem nebo jiným týmem. Myslím, že si ho necháme "vychovat" Eibarem a uividíme časem

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já myslím, že půjdeme i po drobných, abychom se finančně zahojili po těch masivních investicích. Očekávám, že ho vykoupíme hnedka a za nějakých 8-10 mega může odejít třeba do Bundesligy.

Reagovat
MiChaEl

Keby to slo takto hladko, este je tu hrac a jeho vola. Dost dobre si viem predstavit, ze po odkupe nemusi chciet odist, a uz vobec nie do Nemecka napriklad. S tymto sa tazko kalkuluje, i ked ten nedavny rumour o Dortmunde moze zniet nadejne.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak i pro něj to bude velký krok kupředu, zejména finančně. Očekávám prostě podobný přístup jako udělal loni Real s nějakým hráčem tuším Frankfurtu. Měli na něj zpětnou opci, tu využili a hned ho přeprodali se ziskem myslím 5-6 mega. Není to žádný zázrak, ale proč se těch peněz vzdát? Když nic jinýho, tak za to podepíšeš 4-5 opravdu kvalitních mladíků, se kterýma do budoucna počítáš.

Reagovat
MiChaEl

Jasne, kazdy milion (na Messiho plat :) dobry, s tym suhlasim, iba vravim, ze sa s tym neda lahko kalkulovat. Osobne som povazoval napr za hotovu vec, ze Rafinha odide v lete do Interu (nech by aj dohoda bola menej ako opcia) a nic z toho. Strategicky, samozrejme, suhlasim - idealny cas Cucurellu odkupit a predat za viac, ak je zaujem a on nema problem. Tak ci onak, drobaky nebudu stacit, treba hlavne odkrojit z platov, takze Couts bude musiet z kola von skor, ako cakal. Rakitic snad tiez, potom ostava len Rafinha a eventualne, zial, Malcom. 1 kridlo bude musiet prist - pozrel som si toho Felixa, co si tu ospevoval, a vyzera velmi dobre, ale cenovo by to bolo bud on alebo Jovic+backup kridlo (Brandt? Felipe Anderson?).

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak Rafinhův odchod do Interu se bral jako hotová věc, na jaře je pomohl zvednout, podmínkou byla účast v Lize mistrů. To splnili a stejně se na něj nakonec vyprdli a vzali Radju, což podle mě byla chyba. Felix je nechutně drahý, takže to zatím nepřipadá v úvahu. Brandt i Felipe jsou “10” schopný hrát i z křídla, což asi úplně nepotřebujeme. Osobně by se mi líbilo klasický křídlo schopný hrát na obou stranách, s dobrým pohybem bez míče. Nenapadá mě moc hráčů, možná Bergwijn, který mě v PSV/holandský repre celkem zaujal.

Reagovat
MiChaEl

Ti dvaja mi napadli,lebo sa mi z napozeraneho zdali vcelku pracoviti,i ked pravda,produktivnejsie a priamociarejsie kridlo je isto lepsia varianta-len som okrem nedostupnych moznosti ziadnu dalsiu rozumnu nevidel.

Reagovat
MiChaEl

A vlastne mozno 1 je-Depay.

Reagovat
Rudnevs

Jj, bol to Mascarell, z Frankfurtu ho vykúpili za 4 a do Schalke strelili za 10. Od Heidela (bývalý manažér Schalke) to bol celkom fail.

Reagovat
smazaný uživatel

filipe luis je uz vyhorelej a navic nesympatickej, doufam ze ten teda ne

Reagovat
patas92

hlavně ten druhý důvod

Reagovat
technecium

Vždycky si vzpomenu na ten šlapák Messimu na koleno jak mu málem ukončil sezónu

Reagovat
technecium
Reagovat
Hristo Stoichkov

Chilluje v Dubaji, nemá čas. Jinak si myslím, že už je všeobecně známý, že v létě pomaže pryč.

Reagovat
technecium

Malcom byl flop od začátku. Ernesto od něj prostě očekával aspoň trochu snahu se o to místo poprat a on se na to radši vybodne. Cenovka mu minuty v Barceloně nemůže zajistit.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Takhle bych to úplně nesoudil, byl v těžký situaci, pořádnou šanci nedostal a teď už vypadá, že na to rezignoval.

Reagovat
sylarko

posledne dva zapasy co hral patril k najlepsim na ihrisku. ja sa mu ani necudujem. das gol realu a si najlepsi hrac z teamu a potom 6 zapasov nehras...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Když sereš na trénink, nikdy nedostaneš šanci. Trénink je základ.

Reagovat
smazaný uživatel

On na něj sere od doby kdy mu je jasné, že šance dostávat nebude a nejspíš odejde. Už to chápeš? Furt do kolečka.

Reagovat
technecium

On na trénink sere od začátku, protože si myslel, že mu cenovka stačí k tomu aby hrál. Ale to prostě u našeho trenéra nestačí. Trenér vyžaduje poctivej trénink a dobrý zodpovědný výkony, cenovka ho nezajímá. A proto nehraje. Máme dobrýho trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to si nemyslel. Nehledě na to, že poslední šance využil dobře, ale i tak skončil na tribuně.

Vyhrávat polovinu zápasů jen kvůli Messimu není příznak dobrýho trenéra.

Reagovat
technecium

Příznakem dobrého trenéra je, že umí nastavit systém tak, aby naplno využil kvality nejlepšího hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš tohle vážně?

Reagovat
technecium

Jo, protože třeba v Argentině to neumí

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvíme o Barceloně.

Reagovat
technecium

Ancelotti i Zidan využívali Ronalda aby dával góly, Mourinho využíval Sneidera jako základní kámen útočné hry, Chelsea využívá Hazarda, United Pogbu, ale my budem nadávat na Valverdeho, že nastavil systém tak, aby Messi dokázal rozhodovat a aby kraloval. Prober se.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ani nevím jak na tuhle píčovinu reagovat Panebože

Reagovat
technecium

Ano, máš pravdu, je chyba využívat nejlepšího hráče. Měl by sedět na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi normální? Messi exceloval pod každým trenérem, který vedl Barcu.

Ronaldo exceloval pod každým trenérem.

Hazard exceloval pod každým trenérem.

Sneijder exceloval pod každým trenérem.

Valverde nevyvinul žádný geniální systém jak dostat Lea do hry, tenhle systém se jmenuje “prostě ho tam někam dej a on udělá svojí práci.

To že nerozumíš tomu, když říkám, že polovinu vítězství vytáhl jen sám Leo svojí genialitou a ty v tom vidíš nějaký systém Ernesta je prostě na palici.

To, že tady na tolik spadla laťka když tleskáme a křičíme Bravo! když Ernesto udělá něco normálně a co by udělal každy dobrý kouč místo klasické “Valverdoviny” není moje vina.

Ernesto změnil rozestavení ze 4-3-3 na 4-4-2 Braaavooo!!!

Ernesto reaguje na hru a posílá správnýho náhradníka Braaavoo!! Geniálně.

Ernesto postavil Malcoma, který zahrál hovno. “Proto ho nestaví, protože je to dřevo. Bravoo!

Ernesro postavil Malcoma, který zahrál dobře. “Ernesto je genius. Braavoo!”

Jděte do píči.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

No musím říct že s tím Malcomem si to vystihl přesně

Reagovat
sylarko

Ty si trol alebo toto myslis vazne? Messi by kraloval pod kazdym trenerom. A mat kus schopnejsieho trenera tak kraluje este viac

Reagovat
technecium

A přesto pod někým kraloval víc a pod někým míň

Reagovat
valloire

to ale není tím

Reagovat
technecium

Dědo, jdi do píče

Reagovat
valloire

Reagovat
sylarko

Aha takze dobry trener ti posadi najlepsieho hraca z predosleho zapasu? Logic=0

Reagovat
misinho7

S tym Varanem je to vraj vazne. No to je podla mna pruser, mlady k tomu špička na svojom poste, nahrada prakticky neexistuje. Dufal som ze zostane do konca kariery a nienze budr chciet nove vyzvy. Vobec netusim ze kto zanho, sak realna nahrada ani neexistuje.... Dost sa teraz zacina pisat o Milanovi ale jemu nejako este neverim, zeby to u nas zmakol, vôbec si ho neviem predstavit v tej obrane.

Reagovat
ADM

Náhrada prakticky neexistuje???

Ako môžeme tu debatovať o financiách, ale náhrady určite existujú aktuálne..

Reagovat
misinho7

Marca vytiahla 4 nahrady ktore existuju .. Skriniar, Hermoso, Koulibaly a De Ligt ... o nikom dalsom neviem, este mozno Marguinos ale toho od sejkov nedostaneme.... ale kto dalsi? mlady a tak kvalitny ako on ? nikto ... a este k tomu De Ligt uz ide podla mna do barci na 99 %, Hermoso podla mna nie je taka spicka cize zostava len Skriniar a Koulibaly

Reagovat
ADM

Ale pozri na situáciu v posledných 2-3 rokoch. Mimo všetkých tých vyhlásených top stopérov, ktorých mená sa vždy objavujú ... My sme vytihali za pár drobných Umtitiho z Lyonu, ktorý sa v druhej sezóne stal najlepším stopérom na svete. V Poole vytiahli Virgila, o ktorom drvivá väčšinu futbalových fanúšikov ani nevedela, a stal sa z neho aktuálne najlepší stopér. Ďalej pozri čo spravil Pep s Laportem. Pozri ako u nás valí Lenglet, ktorému nikto neveril na poriadny futbal len po roku v Seville. Militao čo ide k vám takisto nie je žiadne béčko. A takýchto príkladov je aj v minulosti hrozne veľa, napr Piqué keď k nám prišiel z Man U.

Si myslím, že aktuálna situácia so stopérmi je veľmi dobrá a nebude problém nájsť niekoho naozaj dostatočne kvalitného za ten balík čo za neho prípadne dostanete..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na každý opravdu pozitivní příklad se dají najít tři flopy a tři průměráci, takže bych to tak jasně určitě neviděl, není to tak jednoduchý, jak to může vypadat. I ten Pep má na jednoho Laporteho Stonese, Danila, Walkera nebo Mendyho. Jasně, většinou to nejsou přímo stopeři, ale na věci to podle mě tolik nemění... Lengletovi se věřilo, protože hrál na svoje (ne)zkušenosti až s neuvěřitelným přehledem. V momentě, kdy na Old Trafford totálně smazal Lukaka, se o něm už mluvilo jako o materiálu pro velkokluby. Naštěstí jsme byli první a včas si jeho služby zajistili. Nikoho takovýho momentálně v La Lize nevidím. Hermoso vypadal skvěle první polovinu sezony, teď už panují oprávněný pochybnosti, navíc je to eventuálně spíš backup k Ramosovi a kdo ví, jakou paseku může nadělat jeho průměrná rozehrávka. De Ligt už je prakticky u nás, aby ho vyfoukli, museli by se asi pěkně plácnout přes kapsu. Takže moje osobní resumé je asi takový, že v případě odchodu Varaneho buď hodit do vody Militaa nebo vsadit na jistotu v podobě Alderweirelda, který je asi jediný finančně dostupný špičkový stoper. Dávat nějakou raketu za Škriniara (kvalita) či Koulibalyho (věk) bych asi nedoporučoval.

Reagovat
ADM

Za 60-70 co za Varaneho dostanu, si v klude mozu dovolit takmer hocikoho. Este aby nedotiahli od nas zhrdeneho Umtitiho alebo Lucasa z Atletica. Na takeho Rudigera tiez nejdu zle ohlasy, aj ked ho viac teda nevidim ako vidim. Inak Stones a Danilo boli flopy uz pred prestupom, to je asi taky priklad ako Chygrinsky, ci jak sa pisal Mendyho najvacsi problem su zranenia a Walker je klasicky anglican, s fyzickou a bez rozumu. Na druhej strane takeho Otamendiho celkom zdvihol nie?

Fakt si nejak nemyslim, ze by bol problem najst niekoho dostatocne kvalitneho, aj ked asi nebude dosahovat az kvalit Varana no

Reagovat
Hristo Stoichkov

Těch 60-70 mega je výsměch. Lucas i Umtiti jsou leví stopeři, což je Ramosovo místo, navíc Umtiti má vysokou výkupku, takže bez šance. Otamendi měl v City jednu skvělou sezónu, jinak je to pořád stoper náchylný k chybám.

Reagovat
ADM

Tak beriem to tak, že Ramos hral niekoľko rokov RB a kedže množstvo "dostupných" stopérov je práve ľavých, musela by sa asi udiať nejaká zmena...

Myslíš že im niekto dá viac ako 70mega za hráča, ktorý podla všetkého bude chcieť odísť?

Reagovat
vilp

A van Dijk jako od Saints odejít nechtěl? Jestli Varane půjde, tak v pohodě trhne rekord, má na to na rozdíl od nounejma z průměrnýho celku PL všechny předpoklady.

Reagovat
ADM

Tie prestupy v ramci PL su celkom sialene aj ked ide len o nejakeho cierneho atleta. Mne sa nejak nechce verit, ze by niekto poslal za stopera +100mega, to skor Rafa nikam nepojde

Reagovat
Hristo Stoichkov

Záleží, kdo všechno se zapojí a jestli nebude chtít pouze do nějakýho konkrétního klubu. Ale 100 mega se z toho dá vydolovat úplně v pohodě. Nebo podepíše novou smlouvu v Realu a bavíme se tady o ničem.

Reagovat
patas92

Stones ani Walker žádné extra flopy nejsou teda

Reagovat
Hristo Stoichkov

Extra flopy určitě ne, ale vzhledem k investici to pro mě nejsou povedený přestupy. Walker bude za dva až tři roky hrát o záchránu PL nebo Championship, hloupý hráč s postupně odcházející rychlostí.

Reagovat
Ed_Hazard

To som tu sám komu by Varane nejak extra nechýbal? Ako hej, kvalitu má veľkú, ale že by sme zaňho nenašli adekvátnu náhradu (tou je už možno Militao, bohvie ako sa bude javiť) pri tej sume, za ktorú odíde? Rovno poslať 60-70M za De Ligta a myslím, že sme úplne v pohode.

Reagovat
CHONG

Pokud chce odejít, tak ho jebat, přišel Militao, pošleme pár drobných za Hermosa a jedeme dál.

Reagovat
ADM

Tak Messi udájne muscle strain, ak sa nám zraní.....

Reagovat
technecium

Prej se v tom repre zápase zranil no. Snad to fejkuje aby nemusel hrát ten druhé mač. Proč do ty díry lezl?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele