Cabella natrvalo opustil Marseille, přestoupil do Saint-Étienne

16.08.2018, 16:33
Aktuality
Saint-Étienne dotáhlo do úspěšného konce příchod Rémyho Cabelly. Osmadvacetiletý ofenzivní záložník, jenž loni u "Štěpánů" hostoval, přichází z Marseille a ve staronovém působišti uzavřel čtyřletý kontrakt...

Cabella zahájil svoji profesionální kariéru v Montpellieru, kde rovněž během sezóny 2013/14 zaznamenal 14 ligových gólů a tím si zajistil přestup do Newcastlu United.

Nevysoký technický hráč se však nedokázal u Magpies prosadit podle představ a po pouhém roce následoval přesun zpátky do Francie, kde se pro změnu upsal Marseille.

Olympique po ročním hostování posílil natrvalo, minulou sezónu už však strávil na hpůjčce v Saint-Étienne, kde nechal vzpomenout na výkony ze svého mateřského klubu. Nyní se Cabella ke "Štěpánům" vrací, když ho od ligového konkurenta získali za 5 milionů eur, další milion potom mohou doplatit na bonusech.

"Jsem rád, že jsem se vrátil do Saint-Étienne. Těšil jsem se na tuto chvíli, konečně se cítím svobodně! Na závěr minulé sezóny jsem řekl, že ASSE budu řadit na první místo, pokud budu moci odejít, protože se mi zde dostalo skvělého přijetí," prohlásil po podpisu smlouvy Cabella.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (16)

Přidat komentář
mayday

Svýho času opravdu velkej příslib, kterej asi úplně nepotvrdil. Ale furt dopadl lepší, než třeba Ait Fana

Reagovat
Kucka

Ait Fana byl dělo

Reagovat
mayday

Bohužel snad jen sezonu nebo dvě.

Reagovat
Israha

Na základ to přes Payeta a Thauvina nebylo, ale na lavičce loni přesně takový hráč chyběl. Jak pro případy ofenzivního střídání, tak jako varianta při absenci výše zmíněných. Celkem nerozumím tomu, že si toho nikdo zodpovědný nevšiml.

Reagovat
FC Porto FC

škoda že odchází v Marseille mi nějak tak pasoval

Reagovat
salm0n

Vysněná posila Křetinskýho

Reagovat
Csaplárova past

takže tenkrát se nejednalo o Křetinského tašku před tou kamerou, ale cabellu.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Pyroman

Loni byl top, ale když přišel i Khazri, bude se to blbě skládat. Cabella asi skončí na křídle, kde prostě není tak efektivní jako na desítce.

Reagovat
Seydou Doumbia

Neměl by spíše Khazri hrát křídlo a Cabella desítku?

Reagovat
Pyroman

Spíš ne, nevím jak předtím v Anglii, ale loni v Rennes hrál prakticky jen na středu a nastoupil tam i proti EAG.

Reagovat
Israha

Hrajete letos zase 4 3 3?

Reagovat
Pyroman

Spíš to vypadá na 4-2-3-1.

Reagovat
Israha

I tam by se vedle sebe nějak vešli. Khazriho ho to z desítky dost tahá až na pozici druhého hrota, v těch momentech může Cabella z kraje sbíhat do středu pod něj. A nebo naopak. U nás dokázal fungovat v ofenzivní čtveřici s Thauvinem, Payetem a Sansonem...s Khazrim si to sedne taky, pokud to rozestavení nebude příliš rigidní.

Reagovat
Seydou Doumbia

V Sunderlandu hrál co jsem měl možnost vidět prakticky pořád na křídle. V Rennes mu ale loni ta pozice desítky brutálně seděla ne že ne. Však jsme to i pocítili my na vlastní kůži.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele