Byl to klasický gól útočníka, Frimpongova nahrávka byla skvělá, řekl Schick

07.12.2023, 14:40
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)

Patrik Schick popsal svoji trefu ve středečním osmifinále fotbalového Německého poháru jako klasický gól útočníka. V rozhovoru pro klubovou televizi ocenil přihrávku Jeremieho Frimponga, po níž zpečetil výhru Leverkusenu 3:1 nad druholigovým Paderbornem. Důležitost Schickovy branky vyzdvihl i brankář Matěj Kovář.

Schick přišel na hřiště v 75. minutě za stavu 2:0 pro Bayer. Hosté v 83. minutě snížili, ale krátce nato si český reprezentant při rychlém protiútoku ukázal, kam mu Frimpong má dát míč, a z malého vápna zakončil.

"Vedení 2:0 může být nebezpečné. Po kontaktním gólu na 2:1 to nebylo snadné, ale třetí gól byl důležitý. Šlo o klasickou branku útočníka, Jeremieho asistence se hodně povedla," uvedl sedmadvacetiletý Schick.

Na konci října se po vleklém zranění třísel a červnové operaci vrátil po téměř osmiměsíční absenci na trávníky. Do zápasu naskočil po 231 dnech. Jako náhradník zasáhl do duelů s Karabachem v Evropské lize a poté proti Freiburgu v bundeslize. Na tréninku před pohárovým utkáním se Sandhausenem si ale přivodil lehké zranění lýtka, kvůli němuž chyběl další měsíc. Po návratu z marodky si coby střídající hráč připsal tři krátké starty, v nichž stihl vstřelit dva góly.

Celý zápas odchytal v brance bundesligového lídra Kovář. "Pohárové zápasy jsou vždycky složité, může se stát cokoli, je to jen o jednom zápase. Měli jsme utkání pod kontrolou, ale trochu nešťastně jsme inkasovali. V tu chvíli to bylo nebezpečné, ale Patrik dal třetí gól, který nás uklidnil a posunul do dalšího kola," prohlásil třiadvacetiletý někdejší brankář pražské Sparty.

V dresu Leverkusenu vyhrál i sedmý soutěžní zápas v sezoně, do něhož nastoupil. "Pro gólmana jsou podobná utkání jako s Paderbornem ta nejnebezpečnější. Většina lidí očekává, že budeme držet míč a budeme na jejich půlce. Musíte být připravení a koncentrovaní. Trochu mě mrzí inkasovaný gól, protože přišel až v závěru, ale postoupili jsme a to je nejdůležitější," řekl někdejší mládežnický reprezentant. Jiný český hráč Bayeru útočník Adam Hložek strávil duel na lavičce.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
kilobyte

Má 42 minut na gól. Hložek 95. Takhle to nezní zase tak špatně.

Reagovat
Kejza

Reagovat
dave30

S Hložkem se v Leverkusenu evidentně nepočítá.

Reagovat
81Tomas

Kdyz nehraje ani ten pohar... ten je hotovej no.. si muze jit na jare kopnout do Sparty

Reagovat
vilp

Letos možná ne, ale ono se jim to po sezoně může rozpadnout, stačí, aby odešel trenér a dva tři hráči k tomu. Pochybuji, že tam třeba Wirtz zůstane delší dobu.

Reagovat
dave30

Jasně. Ale pokud s někým počítám, tak ho nenechávám neustále sedět...

Reagovat
kattos

Když nebude zraněnej, strach o něj nemam...

Reagovat
oli9

Reagovat
Kejza

Reagovat
dave30

Za ty prachy (asi 140 tisíc euro týdně) by nechtěl mít strach ani Leverkusen...

Reagovat
DidusIneptus

Už si někdo vemte toho Schicka z Leverkusenu k sobě! Očividně se tam trápí. Prosadit se v tak nadupaným mužstvu je pro všechny tři Čechy nadlidský výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele