Bundesliga - souhrn 19. kola: Bayern zpátky na čele

03.02.2023, 22:29, aktualizováno 05.02.2023, 19:29
Komentáře a souhrny
Kingsley Coman (© AFP)

Union Berlín si poradil s Mainzem a posunul se do čela Bundesligy o dva body před Bayern Mnichov, který odpověděl výhrou 4:2 ve Wolfsburgu. Na úřadujícího šampiona se navíc dotáhlo BVB, které oslabenému Freiburgu nadělilo "bůra". Před bádenský celek se posunul Frankfurt, jenž nezaváhal proti Hertě. 1. FC Köln urval bezgólovou remízu s RB Lipsko, zatímco důležité body v boji o záchranu připisuje Bochum. Augsburg v předehrávce zaskočil Leverkusen...

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 2:4

05.02.2023 17:30

Góly: 44. Jakub Kamiński, 81. Mattias Svanberg - 9. Kingsley Coman, 14. Kingsley Coman, 19. Thomas Müller, 73. Jamal Musiala

Bavorský velkoklub v první únorový den vyprovodil po čtyřgólovém přídělu z DFB-Pokalu Mohuč. A proti Vlkům slaví úvodní výhru v novém kalendářním roce, díky které drží na čele jednobodový náskok na Union Berlín. Svěřenci Nika Kovače po šesti výhrách v řadě podruhé zaváhali, přestože hráli čtyřicet minut proti deseti.

Ve 4. minutě jako první ohrozil svatyni soupeře Felix Nmecha. Ovšem prosadil se až Kingsley Coman, jenž v závěru úvodní desetiminutovky zaskočil svým centrem z levého křídla Koena Casteelse. Ten počítal s tečí Thomase Müllera, ta se ale nekonala - 0:1. Pět minut poté centroval na zadní (levou) tyč João Cancelo. A znovu to byl francouzský reprezentant, jenž svým přesným volejem zdvojnásobil náskok svého týmu - 0:2.

Paulo Otávio se pokusil o odpověď, ovšem ta skončila jenom na boční síti. Hrůzná dvacetiminutovka z pohledu Wolfsburgu byla dokonána v momentě, kdy Joshua Kimmich našel Thomase Müllera, jehož hlavička byla zcela mimo gólmanův dosah - 0:3. Svou trochou do dobře rozjetého mlýna chtěl přispět i Leon Goretzka, jenže těsně minul.

Ve finále úvodní půl hodiny Paulo Otávio střílel a Matthijs de Ligt vykopával z brankové čáry. V době, když už se aktéři pomalu chystali do šaten, nejprve odmítnul hattrick Coman, a pak šťastně prostřelil Yanna Sommera mladík Jakub Kamiński, jelikož Paulo Otávio přesně načasoval svou přihrávku do pokutového území - 1:3.

Určitá naděje pro druhé dějství stále žila, avšak chorvatský kouč si byl vzhledem ke své minulosti dobře vědom síly mančaftu, který obhajuje die Meisterschale. Ledacos mohlo být veselejší, kdyby Mattias Svanberg po Bakuově centru nepřestřelil. V 54. minutě takticky hasil Kimmich soupeřův rychlý protiútok, za což si vysloužil druhou žlutou a následnou červenou.

Ridle Baku si uvědomil, že alespoň bod teď není daleko, nicméně nedokázal při své šanci lépe zamířit. A tak se stalo, že místo kontaktního gólu musel Casteels počtvrté lovit míč ze své sítě. Jamala Musialu totiž obránci nezastavili, a tak mohl tvrdě pálit k pravé tyči - 1:4. Finální podoba výsledku se zrodila v samotném začátku deváté desetiminutovky. Svanberg měl štěstí, že se k němu kulatý předmět odrazil, takže jej ze sedmi metrů bleskurychle napálil na místo určení - 2:4.

Záhy po rozehrávce to chviličku vypadalo, že hráče Bayernu čeká ve Volkswagen Areně perné finále, protože střídající Yannick Gerhardt dal gól, kterému k nelibosti příznivců klubu z města proslulé automobilky předcházelo provinění proti pravidlům, konkrétně tedy to ofsajdové. To byl zřejmě rozhodující okamžik, byť v nastaveném čase musel Sommer ještě jednou výborně zasáhnout.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Werder Brémy 0:2

05.02.2023 15:30

Góly: 59. Jens Stage, 77. Marvin Ducksch

Brémský klub se už evidentně oklepal z drtivé porážky 1:7, kterou utrpěl v duelu proti 1. FC Köln. Proto se v tabulce vyšplhal do její horní poloviny. Na VfB, které okupuje po devatenácti kolech barážovou příčku, má teď k dobru 11 bodů.

Svěřenci Bruna Labbadii sice v rámci DFB-Pokalu přehráli Paderborn, leč v Bundeslize pod (staro)novým koučem na výhru stále čekají. Že se jí patrně nedočkají ani tentokrát, naznačil moment ze závěru úvodní čtvrthodiny, kdy Leonardo Bittencourt pořádně potrápil Floriana Müllera. V 18. minutě se hned po prvním rohu hlavičkou prezentoval Niclas Füllkrug a muž v rukavicích musel vyrážet nad břevno.

Lídr tabulky kanonýrů byl zase vidět ve 36. minutě, kdy dopravil míč na místo určení. Videorozhodčí však hlavního Willenborga upozornil, že si hostující forvard počínal v rozporu s pravidly. V závěru úvodního dějství se o slovo poprvé přihlásil taky Marvin Ducksch a k tomu, aby šel jeho tým do vedení, chyběl opravdu malý kousíček. Až v nastavení musel Jiří Pavlenka vytáhnout vynikající zákrok proti Chrisi Führichovi.

Skóre se pohnulo až v 59. minutě. Füllkrug si chtěl na hranici vápna udělat kličku do protipohybu obránce, který balon nechtíc odrazil k Jensi Stagemu, jehož těžký volej zapadnul do levé šibenice - 0:1. Výstavní trefu chtěl smazat Konstantinos Mavropanos, leč v té době nějakých 240 sekund starý protihráčův úspěch nezopakoval.

V 77. minutě přišla na pořad odpoledne další gólová akce Werderu. Niclas Füllkrug "vykulil" Marvinu Duckschovi, jenž z první pálil z podobného místa, jako předtím Stage. Akorát s tím rozdílem, že při této trefě cílil osmadvacetiletý forvard k pravé tyči - 0:2. A jelikož Wataru Endo minul, připsal si český brankář třetí čisté konto v sezoně.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 0:0

04.02.2023 18:30

Góly: -

Bitva o Severní Porýní-Vestfálsko v Borussia-Parku vítěze nepoznala. Mönchengladbach se sice dostal do role favorita proti aktuálně poslednímu mančaftu tabulky, nezaznamenal ovšem jedinou trefu. Schalke si možná vytvořilo o trochu méně slušných šancí, na každý pád se ve finále nejednalo o výsledek nezasloužený či nespravedlivý. Hosté tak nepadli podruhé v řadě.

Schalke působilo zprvu o něco aktivnějším dojmem, v 18. minutě třeba vyprodukoval solidní nůžky Kozuki, avšak nebyl v úplně jednoduchém postavení, takže se tohle podnikání ujmout prostě nemohlo. Až ve 27. minutě se poprvé ozval taktéž Mönchengladbach, Itakura nakonec ale zpoza šestnáctky nevypálil vyloženě úspěšně, takže gólman Fährmann pohotově zasáhnul.

Na sklonku půlhodiny hry měl již Fährmann o poznání více práce a ze střední vzdálenosti se opřel do balónu Koné, hostující muž v rukavicích si přitom nepočínal nejjistěji, a tak vyrážel jenom za cenu rohového kopu. A ve 39. minutě se Koné pokoušel skórovat ještě jednou, jeho zakončení tečoval bek Brunner, míč nepříjemně plachtil na zadní tyč, avšak skončil v zámezí.

V závěru první půle ještě jednou hrozili domácí, Fährmann se každopádně vytáhl proti střele od Itakury, přičemž dorážející Kramer následně tlačil merunu na zadní brankovou konstrukci, jenže výtečný obranný zákrok předvedl stoper Jošida, který ji vyhlavičkoval vedle brány. Ve druhém poločase si pak oba týmy vytvořily dvě solidní příležitosti, ani jedna z nich nicméně změnu skóre nepřinesla. V 52. minutě Terodde nepřelstil z dobré pozice domácího brankáře Omlina, v 72. minutě se zase nedařilo v koncovce Stindlovi, jenž pravačkou zacílil nepřesně.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 5:1

04.02.2023 15:30

Góly: 26. Nico Schlotterbeck, 48. Karim Adeyemi, 51. Sébastien Haller, 69. Julian Brandt, 82. Giovanni Reyna - 45. Lucas Höler

Vestfálský klub potvrdil skvělou formu z poslední doby a nyní v domácím prostředí deklasoval konkurenční Freiburg vysoko po výsledku 5:1. Hosté si výrazně zkomplikovali svou situaci krátce po čtvrthodině hry, kdy byl vyloučen Kiliann Sildillia, a i když koncem prvního poločasu srovnali na 1:1, tak po změně stran inkasovali hned čtyřikrát. Dortmund se tak po čtvrté výhře v řadě posunul na třetí místo tabulky se sedmatřiceti body.

Svěřenci trenéra Edina Terziče nyní zaostávají za vedoucím Unionem o dva body a za druhým Bayernem jsou jen vinou horšího skóre. Velkým momentem tohoto duelu se stal gólový zásah útočníka Sébastiena Hallera, jenž po svém letním příchodu z nizozemského Ajaxu překonal zákeřnou nemoc rakoviny varlat a nyní vůbec poprvé v novém působišti skóroval, když zvýšil vedení svého celku na 3:1.

Domácí vyjádřili svou podporu Hallerovi ještě před úvodním výkopem, jelikož ve středovém kruhu vyobrazili symbol léčení této nemoci. Hosté prohráli v novém roce podruhé ze čtyř případů a nacházejí se na šesté pozici se čtyřiatřiceti body. Toto sobotní utkání výrazně ovlivnil moment ze 17. minuty. Sildillia ani ne o minutu dříve obdržel první žlutou kartu a pak za naprosto zbytečný zákrok na Karima Adeyemiho uviděl druhou žlutou a zároveň tedy i kartu červenou. Duel tak pro něj skončil hodně brzy.

Jasný favorit využil početní výhody po necelé půlhodině hry. Těsně předtím si sice brankář Flekken poradil s ranou Süleho a vyrazil ji do zámezí, ovšem po následném rohovém kopu se v brankovém území soupeře elegantně otočil s míčem Nico Schlotterbeck a hostujícího strážce překonal překvapivou střelou k bližší tyči. Nicméně SC se ani v deseti nehodlalo vzdát a v poslední minutě první půle nečekaně srovnalo stav.

Po sérii odrazů před hranicí pokutového území se opřel do balónu Lucas Höler a svůj pohotový pokus z dvanácti metrů usměrnil přímo do bližšího spodního růžku. Dortmund však vlétl do druhého dějství jako uragán a ve 48. minutě si vzal zpět svůj ztracený náskok, neboť Adeyemi po rohovém kopu nakrátko a efektivní narážečce s Bellinghamem pronikl do šestnáctky protivníka a svůj křižný přízemní pokus z deseti metrů umístil přesně k protější konstrukci.

Neuběhly ani další tři minuty a přišla emotivní Hallerova chvíle. Osmadvacetiletý útočník se po pasu Raphaëla Guerreira z levého křídla zjevil zcela osamocen na hranici brankového území a prudkou hlavičkou zblízka překonal naprosto bezmocného Flekkena.

O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto v polovině závěrečné části, jelikož Julian Brandt vystřelil z dvaadvaceti metrů a jeho kroucený projektil skončil v síti s pomocí levé tyče - 4:1. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet Giovanni Reyna tečovanou střelou z hranice pokutového území.

Více informací k zápasu

Union Berlín - 1. FSV Mainz 05 2:1

04.02.2023 15:30

Góly: 32. Kevin Behrens, 84. Jordan - 79. Marcus Ingvartsen (pen.)

Bundesliga má nového lídra, minimálně do neděle stanul na čele tabulky Union. Berlínský celek přetlačil v závěru Mohuč a na Bayern má dvoubodový náskok. Vítěznou branku vstřelil šest minut před koncem Jordan Siebatcheu.

První poločas nabídl celkem vyrovnanou partii, kterou jedinou brankou ovládl Union. Domácí poprvé zahrozili po Roussillonově pohotové střele, kterou musel brankář Dahmen vyrazit na rohový kop. Čas Unionu přišel až po půlhodině hry. Sequin poslal do šestnáctky skákavý centr a na zadní tyči Kevin Behrens dotlačil balón do branky. Mohuč si žádnou větší šanci nevypracovala a do druhé půle jí čekal nelehký úkol.

Oba trenéři ponechali stejné jedenáctky a i začátek druhého poločasu byl z obou stran vyrovnaný. Dlouho se na hrací ploše nic zásadního nedělo, až čtvrthodinu před koncem se hostům podařilo vyrovnat. Nutno podotknout, že s velkým štěstím, protože Seguin zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a sudí nařídil pokutový kop. Celou situaci ještě projednával VAR a skutečně dal sudímu za pravdu.

Marcus Ingvartsen tak dostal ideální příležitost vyrovnat a tu si nenechal ujít. Přesně mířenou střelou k tyči nedal Rönnowi šanci zasáhnout.

Mohuč byla blízko minimálně jednomu bodu, ale šest minut před koncem si Union vzal vedení zpátky. Jordan Siebatcheu využil přesné přihrávky Thorsbyho a svým gólem posunul Union do čela Bundesligy.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - RB Lipsko 0:0

04.02.2023 15:30

Góly: -

Kolín nad Rýnem i Lipsko vstupovaly do vzájemného klání v dobré pohodě. Zatímco domácí neprohráli třikrát v řadě, přičemž dost cenný bod uhráli například na půdě Bayernu, hosté se jedenáctkrát za sebou vždy dočkali aspoň plichty. Nakonec tento duel žádný gól nepřinesl, ač se především v prvním poločase obě družiny pokoušely o zapsání nějakého přesného zásahu.

První větší šanci utkání si vytvořili hosté už ve 3. minutě. André Silva přihrávkou uvolnil na hranici šestnáctky Wernera, který se snažil zacílit do spodního rohu brány na zadní tyčku, ale o kousek kýžený a chtěný prostor minul. V ještě lepším postavení se následně ve 26. minutě objevil André Silva, vyběhnuvší brankář Schwäbe mu ovšem jeho tutovku uměl zlikvidovat.

Ve 37. minutě se naopak Kolín nad Rýnem dostal do velikánské možnosti. Schmitz vyslal do běhu svou kolmicí Mainu, který orazítkoval brankovou konstrukci. Akce nicméně nekončila, poněvadž se míč odrazil k nohám Ljubicice, a jeho střela se rovněž otřela o tyč. Druhé dějství následně tolik gólových příležitostí nenabídlo. A čím více se blížil finiš utkání, tím více jako by se oba týmy smiřovaly s faktem, že dělba bodů v podstatě nemusí být špatným výsledkem.

V 52. minutě mohl pohnout bezbrankovým stavem kupředu snad jenom Tigges, jehož zprava pobídnul Ljubičič, avšak následný pokus pouze směřoval hodně mimo hostující bránu. V 77. minutě se na opačné straně mohlo Lipsko zaradovat po zakončení Henrichse, avšak ze solidní pozice nevytěžil nic jiného než rohový kop, protože balón vytěsnil do zámezí bránící Hübers.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 3:0

04.02.2023 15:30

Góly: 21. Randal Kolo Muani (pen.), 28. Randal Kolo Muani, 90+4. Aurélio Buta

Úřadující vítěz Evropské ligy z Frankfurtu se v této fázi Bundesligy dostal do dobré formy a nyní v domácím prostředí porazil tápající Herthu snadno po výsledku 3:0. V nejvyšší německé soutěži tak neprohrál již posedmé za sebou a vyhoupl se na pátou příčku se ziskem pětatřiceti bodů. BSC naopak prohrálo počtvrté v řadě a zůstává tak na předposledním sedmnáctém místě s pouhými čtrnácti body.

Ústřední postavou tohoto duelu se stal Randal Kolo Muani, který během úvodní půlhodiny skóroval hned dvakrát a domácí pak pojistili svůj náskok v nastaveném čase druhé půle. Asi nejdůležitější moment celého zápasu se zrodil přesně po dvaceti odehraných minutách. Ve vlastním pokutovém území se totiž dopustil nedovoleného zákroku Filip Uremovič a nařízenou penaltu s přehledem proměnil právě Kolo Muani nekompromisní střelou k levé tyči do protipohybu bezmocného brankáře Christensena.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a čtyřiadvacetiletý francouzský rodák skóroval podruhé, jelikož po vynikající kolmici Lindstrøma do volného prostoru přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti obstřelil vyběhnutého Christensena, balón nakonec zapadl do protějšího spodního růžku. Frankfurt si pak s přehledem hlídal dostatečný náskok a po změně stran ho hned několikrát mohl navýšit.

Zhruba po deseti odehraných minutách druhého dějství zkompletoval svůj hattrick aktivní Kolo Muani, ale jeho trefa tentokráte nemohla být uznána kvůli jasnému ofsajdovému postavení. Necelých deset minut před přestávkou se zjevil ve dvou slibných šancích špílmachr Götze, jenomže napoprvé ho skvěle vychytal Christensen a vzápětí pálil o decimetry vedle levé tyče.

Svěřenci trenéra Olivera Glasnera se přeci jen dočkali třetího uklidňujícího zásahu ve čtvrté minutě nastavení. Pětadvacetiletý obránce Aurélio Buta se před hranicí brankového území opřel do odraženého míče a svůj přízemní pokus usměrnil k pravé konstrukci kolem dívajícího se strážce BSC.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - TSG Hoffenheim 5:2

04.02.2023 15:30

Góly: 22. Phillipp Hofmann, 30. Philipp Förster, 40. Takuma Asano, 70. Erhan Mašović, 83. Moritz Broschinski - 49. Christoph Baumgartner, 77. Munas Dabbur

V minulém kole schytala Bochum v Mohuči krutý direkt, inkasovala celkem pět branek. Teď si však výrazně napravila svou reputaci, pět branek naopak vsítila, a přemohla tak zaslouženě Hoffenheim. Ten naopak podtrhl, že není v dobrém rozpoložení, protáhl svou sérii bez ligové výhry již na číslo devět a zároveň svému sokovi povolil v tabulce úplné bodové dotažení se.

Hostům, jež mimochodem před pár dny ukončili své působení v DFB-Pokalu, vůbec nevyšla už první půle. V rozmezí 22. a 40. minuty se protivník ze Severního Porýní-Vestfálska trefil celkem třikrát a prakticky rozhodl o svém vítězství. Obrana Hoffenheimu vypadala, využijme v tomto případě klasického klišé, jako děravý cedník, a v mnohém situaci Bochumi ulehčila.

Nejprve se gólově uvedl Hofmann. Tomu míč před prázdnou bránu servíroval Antwi-Adjei, který ve vápně nezazmatkoval, počkal si na vhodné řešení a našel v brankovém území zcela volného spoluhráče. Ve 30. minutě Antwi-Adjei zapisoval na své konto další asistenci, opět si dobře všiml, že na hranici šestnáctky je nestrážený jeho kolega, tentokráte Förster, a ten levou nohou zacílil přesně do spodního rohu branky. Gólman Baumann u tyčky na balón nedosáhl.

Třetí změna stavu přišla na řadu krátce před obrátkou. Antwi-Adjei přitom znovu zaúřadoval, produkoval svou třetí úspěšnou nahrávku, to když sklepnul míč pro Asana, ten dostal opravdu příliš mnoho prostoru ve středu pole, takže pohotově pelášil směrem dopředu. Vběhnul až do pokutového území, kde ho nezastavil ani bránící Nsoki, a pohotově překonával Baumanna.

Do druhého dějství vstoupil Hoffenheim přece s jiným elánem, ve 49. minutě podnikl snížení negativního skóre. Dlouhý pas od Angeliňa z levé lajny přebral na pravé straně Baumgartner, v šestnáctce si ho defenzíva Bochumi moc nevšímala, a Rakušan pálil tvrdě k tyči. Jenomže domácí protivníka nakonec nenechali přiblížit se, protože po centru z rohového čtvrtkruhu od Förstera se hlavou prosadil důrazný Mašovič, který přetlačil v souboji bránícího Delaneyho.

Do konce střetnutí oba mančafty podnikly cestu za dvěma přesnými zásahy, každý z nich se zaradoval z jednoho. V 77. minutě se zdařilo rozvlnit síť souboru ze Sinsheimu, na střeleckou listinu se vydal Dabbur, jenž balón dorazil za brankovou čáru po neúspěšném počínání svého parťáka Kramariče, jemuž se z blízkosti nepovedlo přelstít brankáře Riemanna. Finální tečku za kláním pak udělal Broschinski, který využil ťukesu s Losillou a lehce zacílil za Baumanna.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:0

03.02.2023 20:30

Góly: 55. Mërgim Berisha

Po krajně nepovedeném začátku sezony se die Werkself zvedli a pětkrát za sebou vyhráli. Jenže v 19. kole utrpěli další porážku, se kterou se nepočítalo. Celkem jich mají na kontě devět, zatímco FCA, které opět může děkovat Mërgimu Berishovi, si v boji o záchranu pomohlo šestým tříbodovým ziskem.

Bayer prohrál už první vzájemné klání v srpnu minulého roku, a tak není divu, že mu patřila úvodní střela na branku. Postaral se o ni v 9. minutě Piero Hincapié a Rafal Gikiewicz míč lapil. Při absenci Patrika Schicka byl jediným Čechem na trávníku opět Adam Hložek, který ve 24 minutě sice vystihnul soupeřovu rozehrávku, jenže nepovedenou malou domů poněkud vystrašil příznivce hostujícího výběru.

Následující nepřesnosti skončily až s ránou Moussy Diabyho, jenž orazítkoval tyč. Poté zahrál ve vlastním vápně Jeffrey Gouweeleuw rukou, nicméně k porušení pravidel podle Marca Fritze nedošlo. V závěru poločasu se ještě jednou osmělil pařížský rodák Diaby, avšak muž v rukavicích s tímto pokusem opravdu neměl problém.

Ve druhém dějství trvalo deset minut, než se ke střele levačkou zpoza vápna dostal Dion Beljo. Mířil velmi přesně k pravé tyči, přesto tam byl Lukas Hradecky včas. Od rohového praporku následně centroval Arne Engels neomylně na Mërgima Berishu, jenž zůstal na hranici malého čtverce nepochopitelně zcela neobsazený a koníček zařídil svému mužstvu vedení - 1:0.

Adam Hložek se ještě stačil nedopatřením srazit se sudím, na základě čehož si Xabi Alonso uvědomil, že tohle fakticky není pro český talent dobrý zápas a stáhnul jej ze hřiště. Berishovo další zakončení úspěšné nebylo. Zbývající fázi tohoto střetnutí zvládla defenziva Augsburgu na jedničku. V nastaveném čase se sice dostal ke střele Kerem Demirbay, ale ta rozhodně nebyla z nejpřesnějších.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
19
11
7
1
56 : 18
40
2
Union Berlín
19
12
3
4
33 : 23
39
3
Borussia Dortmund
19
12
1
6
38 : 26
37
4
RB Lipsko
19
10
6
3
39 : 24
36
5
Eintracht Frankfurt
19
10
5
4
40 : 26
35
6
SC Freiburg
19
10
4
5
30 : 30
34
7
VfL Wolfsburg
19
8
5
6
38 : 26
29
8
Werder Brémy
19
8
3
8
31 : 37
27
9
Borussia Mönchengladbach
19
7
5
7
34 : 29
26
10
Bayer Leverkusen
19
7
3
9
30 : 31
24
11
1. FC Köln
19
5
8
6
29 : 31
23
12
1. FSV Mainz 05
19
6
5
8
27 : 31
23
13
FC Augsburg
19
6
3
10
24 : 33
21
14
TSG Hoffenheim
19
5
4
10
28 : 36
19
15
VfL Bochum
19
6
1
12
24 : 46
19
16
VfB Stuttgart
19
3
7
9
22 : 34
16
17
Hertha BSC
19
3
5
11
20 : 35
14
18
Schalke 04
19
2
5
12
14 : 41
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
DidusIneptus

Kdo si zaslouží sestup: Schalke, Hertha, Hoffenheim, Augsburg, Mohuč, Freiburg. Kdo si zaslouží titul: NIKDO

Reagovat
Seydou Doumbia

freiburg to má 5 bodů k titulu a 20 bodu na sestup a prej si zaslouží sestup ale jo tímhle tempem to vypadá na válku sráču o titul no

Reagovat
andrew96

VfL Wen lieben wir?

Reagovat
Rudnevs

fáu ef él !

Reagovat
andrew96

Nemůžu si pomoct, ale Ruhrstadion má jisté kouzlo.

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím. Videl som vela videi o Bochume, o atmosfere ľudového mesta, ktoré je špinavé od roboty a má sa rado aj bez makeupu a má to niečo do seba. Navyše s Letschom sú fakt zábavný tím, ktorý je schopný prehrať 0:4 a ďalší zápas vyhrať 4:0, pekný ofenzívny futbal.

Reagovat
Rudnevs

Haller vcera skoroval prvý gól za Dortmund zrovna počas svetového dňa proti rakovine

Reagovat
Slavia10

Docela rozdíl ve Werderu a Schalke. Werderu sestup pomohl a poučil se dost, Schalke furt mizerné.

Reagovat
Rudnevs

Schalke s Werderom by som neporovnával. Schalke zostúpilo po dezolatnej sezóne, v ktorej prekonali mnohé negatívne rekordy, psychicky aj finančne na dne, v podstate začiatok celý odznova. A Werder, ten proste len zostúpil. Nevravím, že nemali svoje problémy, ale ten zostup Werderu bol proste “normálny zostup” zatiaľ čo zostup Schalke bola proste katastrofa a nočná mora so všetkým, čo k tomu patrí. Samozrejme, že sa z toho Schalke bude spamätávať dlhšie.

Okrem iného, jedinú výraznú chybu, ktorú Schalke urobilo, bolo angažovanie Franka Kramera. Nechápem prečo tak spravili, myslím, že to nikto nechápe. Toto nás stálo celú Hinrunde. Ale pokiaľ si videl zápasy proti Kölnu či Gladbachu, tak Schalke rozhodne nehrá ako zostupujúci. A je len otázka času, kedy vyhrajú. Či to bude stačiť na záchranu, to uvidíme.

Reagovat
Aldeano

Přesně tak.

Reagovat
bayern987

Kimmich první červená v kariéře, takže se příští zápas můžeme těšit na dvojici Gravenberch-Goretzka. Od Gravenbercha čekám už nějaký pořádný výkon, zatím mě ničím moc neohromil i když celkově hraje celkem dobře.

Reagovat
ratusek

Tak nám to dělali asi schválně chvíli trochu zajímavé a ted to zase bude jako vždy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele